Μεγάλο το ενδιαφέρον της Γαλλίας για επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ αναφορικά με την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι συζήτησαν γενικά για την οικονομική κατάσταση και είπαν «ότι η Ελλάδα πρέπει τώρα να ανακάμψει πια, να μιλήσουμε για επενδύσεις».

«Υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσαμε πως πρέπει να υπάρξουν κοινές προσπάθειες στον επενδυτικό τομέα της Ελλάδας. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων….», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς για τους τομείς όπου παρατηρείται ενδιαφέρον των Γάλλων, ο υπουργός μίλησε για ενέργεια, λιμάνια, μαρίνες, γη.

Επισήμανε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε ότι οι επενδύσεις έχουν να κάνουν και με συγκριτικά πλεονεκτήματα, που σημαίνει ότι, διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Ελλάδα, διαφορετικά η Γαλλία.