Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

alexstefanopoulos@yahoo.com

Μια ακόμα αθέατη μάλλον θολή  πτυχή από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον αναδεικνύουμε σήμερα ως συνέχεια των αποκαλύψεων μας περί  του δήθεν επεισοδίου εναντίον του  αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μέλη της Χρυσής Αυγής που κατασκεύασε ο κ. Θανάσης Τσίτσας ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας και του ΑΝΤ1 στην ΝΥ.  Και λέμε αναδεικνύουμε  για να αποφύγουμε βαρύγδουπες και  ευτελισμένες πλέον λέξεις στην ελληνική δημοσιογραφία όπως  «αποκαλύπτει» κτλ- …

Πριν  προχωρήσουμε συστήνουμε ανεπιφύλαχτα να διαβάσετε το επίσης αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ(έκδοση 23.02.13) που υπογράφει ο καλός  συνάδελφος Παναγιώτης Τζένος. Ο κ. Τζένος  ρίχνει ε φως σε άλλες εξίσου σημαντικές και αποκαλυπτικές πτυχές αυτής της επίσκεψης «διαπιστευτηρίων» του κ. Τσίπρα προς την άλλη πλευρά του ατλαντικού… Μέχρι πρότινος απαγορευμένη ζώνη για τους κουμουνιστές αριστερούς…Αναδεικνύει κάποιες πλευρές που σκόπιμα αποσιωπήθηκαν… και από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η εφημερίδα αποκαλύπτει και αναδεικνύει  μια σειρά στοιχείων -που ουδείς και έχει την σημασία της αυτή η επισήμανση μας διότι σχετίζεται με όσα κατά καιρούς έχουμε αποκαλύψει και καταγγείλει με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα  για ορισμένους (ΌΧΙ ΟΛΟΥΣ) τους ανταποκριτές και ευρισκόμενους δημοσιογράφους  στην Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον ανέδειξε ούτε καν ως είδηση ως είχαν υποχρέωση(..)-  για τις επαφές  τις συναντήσεις και τις διασυνδέσεις αλλά και το θολό παρασκήνιο αυτού του ταξιδιού στις ΗΠΑ του κ. Τσίπρα.  Κρατείστε, γιατί θα χρειαστεί στο άμεσο και προσεχές μέλλον το επίσης γεγονός ότι παρόλο που αποκαλύφτηκε όλη η αλήθεια για το στημένο δήθεν επεισόδιο εναντίον του κ. Τσίπρα από ένα άτομο της Χρυσής Αυγής και εστάλη σε συγκεκριμένα ελληνικά ΜΜΕ  προς αποκατάσταση της αλήθειας που αναπαρήγαν το ψευδές και αναληθές συμβάν που έστησε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης  Τσίτσας ως εκδούλευση στα στελέχη και στο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να το νομιμοποιήσει σχολιάζοντας το(…) ωστόσο όπως έχουμε ήδη σημειώσει μπορεί να μην σχολιάστηκε ως «συμβάν» αλλά αναπαράχθηκε με την γνωστή ταχύτητα από όλα τα φίλα προσκείμενα  προς τον ΣΥΡΙΖΑ διαδικτυακά -και μη- Ελληνικά ΜΜΕ…   

Εύλογα λοιπόν  καλόπιστα αναρωτιέται ένας αντικειμενικός παρατηρητής   άραγε με ποια ανταλλάγματα- στήθηκε όχι μόνο αυτή η υπόθεση ενός ανύπαρκτου συμβάντος-  (…) προς τον δημοσιογράφο Θ. Τσίτσα για αυτήν αλλά και άλλες πρόσφατες υπηρεσίες του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο πρόσκεινται ο ίδιος,   θα φανεί πολύ σύντομα γιατί πολλά γίνονται στο παρασκήνιο…

Κρατήστε και κάτι ακόμα. Το συγκεκριμένο ταξίδι όπως και το επόμενο του κ. Αλέξη Τσίπρα  που προγραμματίζεται για πολύ σύντομα,  και πάντως εντός του 2013, αυτή την φορά σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο θεσμών αλλά και προσώπων καθαρά της αμερικανικής διοίκησης,   δεν αναμείχθηκαν οι ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες διότι δεν ζητήθηκε όπως συνέβη με όλα τα προηγούμενα ταξίδια του σε άλλες χώρες. Και αυτό έχει την σημασία του διότι γράφτηκε ότι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Ουάσιγκτον με κάποιο τρόπο «εμπόδισαν» και έβαλαν προσκόμματα σε επί μέρους σημεία του προγράμματος. Ουδέν ψευδέστερον αυτού!  

Τα Παραπολιτικά αποκαλύπτουν την συνάντηση με μέλη της οικογένειας Άγγελου  Τσακόπουλου, τις διασυνδέσεις προσώπων και μάλλον «αμαρτωλών»  καταστάσεων του πρόσφατου παρελθόντος ανθρώπων που έπαιξαν και παίζουν απόλυτα καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις του αρχηγού και εν δυνάμει Πρωθυπουργού της χώρας στις  (αθέατες αλλά  και δημόσιες) με τις  σχέσεις συνεργατών αλλά και του ιδίου, και άρα φέρει ακεραία την ευθύνη των επιλογών του, με πρόσωπα ιδρύματα γεγονότα και καταστάσεις στην άλλη πλευρά του ατλαντικού.

Και πάμε τώρα να δούμε μια μάλλον πολύ θολή  πτυχή αυτών των συναντήσεων του κ. Τσίπρα αλλά και των χορηγών του για τα έξοδα τις συναντήσεις και τις δεξιώσεις προς τιμήν του… που  έγιναν στην Ουάσιγκτον αλλά και την ΝΥ.    

Πρόκειται την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εν δυνάμει διεκδικούντα την πρωθυπουργία της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα  στο μικρό και άνευ ουσιαστικής δράσης και αποτελεσματικότητας αλλά πολύ «γνωστό» πια και  λόγω θορύβου και τυμπανοκρουσιών  American Hellenic Institute. Η επίσκεψη στα γραφεία  του AHI έγινε στις 22 Ιανουαρίου και εν συνεχεία δόθηκε μικρή δεξίωση  στο Capital  Hiltonστην Ουάσιγκτον που έγινε μια πιο «ανοιχτή»  εκδήλωση η οποία βεβαίως  συνοδεύτηκε και με μια αναλόγως του προσώπου, εξόδων δεξίωσης προς τιμήν του κ. Τσίπρα.  Μια επίσκεψη και συνεστίαση  που όσοι συνάδελφοι στις ΗΠΑ (Ουάσιγκτον και ΝΥ)  την παρακολούθησαν δημοσιογραφικά απέφυγαν  -γιατί άραγε; -διακριτικά  να την αναδείξουν βάζοντας την στα πολύ ψιλά ή αποφεύγοντας κάθε αναφορά…  Άλλοι για να μην εκθέσουν και να «προστατέψουν» έτσι  τον κ. Τσίπρα από αυτή την  γκάφα ολκής  επειδή προφανώς και  γνωρίζουν πολύ περισσότερα για πρόσωπα… γεγονότα… και πρόσφατες  τραγελαφικές  καταστάσεις   από το παρελθόν.  Και άλλοι  για να μην εκτεθούν οι ίδιοι.   Κεντρικό πρόσωπο της δεξίωσης προς τιμήν του κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον που παρέθεσε το AHIήταν ο κ. Γιώργος Μέρμελας( αμερικανιστί GeorgeMermelas) φερόμενος ως ιδιοκτήτης της  γνωστής στο ελληνικό δημόσιο εταιρίας “GreekDream”…  Για το ποιος(;) είναι και ποια(;) η πολυπραγμοσύνη και πλούσια  δράση του  συγκεκριμένου  «παράγοντα» ειδικά στην πολιτεία της Φλόριδας αν έκαναν τον κόπο να ρωτήσουν τον κ. Σ.  Ψυχάρη που διετέλεσε πρόξενος της Ελλάδος στην πολιτεία της Φλόριδας ίσως να είχε αποφευχθεί αυτή η γκάφα… Θα είχαν πληροφορηθεί ακόμα περισσότερα και ακόμα ενδιαφέροντα σε  πιο επίσημο επίπεδο αν είχαν απευθυνθεί και αυτή την φορά (όπως συνέβη με τα προηγούμενα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε άλλες χώρες) στο ΥΠΕΞ και  στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά για αυτό το ταξίδι ειδικά στις ΗΠΑ δεν το έπραξαν…  Τα οργάνωσαν άλλοι μεταξύ τους και ο κ. Μέρμελας…   Είναι απολύτως βέβαιον λοιπόν  ότι με τα όσα  γνωρίζουν άριστα οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Ουάσιγκτον αλλά και τα ελληνικά υπουργεία εξωτερικών και Τουρισμού αν τους είχε ρωτήσει  ο κ. Τσίπρας θα είχε αποφύγει να εκτεθεί τόσο σοβαρά. Τουλάχιστον προς  την Ελληνική κοινότητα αλλά  και σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ουάσιγκτον της αμερικανικής διοίκησης που επίσης και ξέρουν και καταγράφουν τα πεπραγμένα όλων όσων δρουν με τον ένα ή τον άλλο ρόλο στις ΗΠΑ από την ώρα που εισέρχονται στην χώρα και εν συνεχεία…   

Ο Γιώργος Μέρμελας όπως αποκάλυψαν τοπικά αλλά υψηλού κύρους ομογενειακά ΜΜΕ και συνάδελφοι με ήθος  φέρεται να ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» της επίσκεψης Τσίπρα τουλάχιστον στην Ουάσιγκτον.  Ο άνθρωπος δηλαδή  που ήταν ο κεντρικός  sponsor οικονομικός χορηγός δηλαδή  της εκδήλωσης και δεξίωσης προς τιμήν του κ. Τσίπρα στο CapitolHilton. Γεγονός που, όπως στην συνέχεια θα φανεί,  όχι απλά σχολιάστηκε δυσμενώς από τους σοβαρούς και υπεύθυνους κύκλους στην Ομογένεια διότι αν μη τι άλλο προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις,  ειδικά στους εγνωσμένου υψηλού κύρους αξιωματούχους  της Ελληνικής κοινότητας που ξέρουν και πρόσωπα και καταστάσεις,  για αυτό και προκάλεσε και δημόσιες υψηλών τόνων παρεμβάσεις. Και επειδή είπαμε να μιλάμε με στοιχεία παραθέτουμε αυτούσια ένα απόσπασμα από άρθρο του συναδέλφου Δημήτρη Ρομποτή εκδότη του έγκυρου  αγγλόφωνου περιοδικού «ΝΕΟΝ» και πρώην στελέχους της ιστορικής εφημερίδας της Ομογένειας ΠΡΩΙΝΗ που τα λέει όλα.

«…θα περίμενε κανείς –γράφει ο έγκριτος συνάδελφος –  να επικρατεί  κλίμα ευφορίας μετά την «επιτυχημένη» επίσκεψη του προέδρου στους κόλπους των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Υόρκης, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, άσχετα με το τί λένε δημοσίως. Στις εδώ εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, «οι παλιοί, καλοί φίλοι» τέθηκαν στο περιθώριο, για να μην πω εξοβελίστηκαν πλήρως, και αντ’αυτών το γενικό πρόσταγμα, όπως και την πρώτη γραμμή δημοσιότητος, είχαν είτε στοιχεία που δεν πλησίαζαν ούτε εξ αποστάσεως παλαιότερα ή λαμόγια από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που βλέποντας το παλιό καράβι να βουλιάζει έχουν κάνει πραγματική επιδρομή στο νέο με σκοπό να πιάσουν από νωρίς τα πόστα-κλειδιά.

Δεν έλειψαν επίσης και οι καθόλα απατεώνες! Κορυφαίο δείγμα αυτής της κατηγορίας είναι κάποιος «κύριος» που φέρεται αλλού ως παράγοντας, αλλού ως δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού στη Φλώριδα, ενίοτε και επιχειρηματίας ο οποίος αποδεδειγμένα φέσωσε το ελληνικό δημόσιο αρκετές εκατοντάδες χιλιάρικα στο παρελθόν προκειμένου να προωθήσει την Ελλάδα …στην Ντίσνεϋλαντ της Φλώριδας! Ο εν λόγω πολυπράγμων «φιλόπατρις» αφού είχε μείνει «λόου» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έπειτα από την αποκάλυψη της απάτης, για την οποία ουδέποτε διώχτηκε δικαστικώς – είχε βάλει κάπου στην Ντίσνεϋλαντ δυο τρεις κατ ’απομίμηση αμφορείς σε ένα τραπέζι το οποίο ονόμασε περίπτερο, εντελώς πρόχειρη και απαξιωτική της Ελλάδος εικόνα, και είχε χρεώσει το ελληνικό δημόσιο του κόσμου τα λεφτά για δήθεν προβολή, τα οποία βέβαια, τσέπωσε – έκανε δραματική επανεμφάνιση την παραμονή της ορκομωσίας του Προέδρου Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ομογενών στην Ουάσινγκτων όπου παρέστη και ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν. Με άνεση κοσμοπολίτη γυρόφερνε τους επισήμους και τραβούσε ή του τραβούσαν φωτογραφίες που ασφαλώς θα χρησιμοποιήση για να εξαπατήση αφελείς στους οποίους θα πουλήση πιθανές υπηρεσίες έναντι αμοιβής.

Θα μου πείτε βέβαια, ο καθένας, ακόμη και οι απατεώνες έχουν χώρο κάτω από την ήλιο, δικαιούνται κάτι από τη λάμψη του. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για εκδηλώσεις και δη σοβαρές. Το «σκρίνινγκ» θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικό για να μην μαζεύεται όλο το αληταριό. Οταν όμως ανατίθεται, έστω και μερικώς, σε άσχετους, αφελείς, αλεξιπτωτιστές, τυχοδιώκτες, λαμόγια και απατεώνες το πρόγραμμα του επισκέπτη τί να περιμένει  κανείς;»  

Τα όσα υπό  μορφή σχολίου αναφέρονται στο άρθρο του συναδέλφου Δημήτρη Ρομποτή-το οποίο παρεμπίπτοντος έσπασε ρεκόρ αναγνωσιμότητας στα ομογενειακά ΜΜΕ-   είναι τα κατ ελάχιστον από αυτά που έχουν καταγραφεί από την συνολική πολύχρονη πλούσια   δράση με «αρπαχτές»  και μεγάλες απάτες του κ. GeorgeMermela/  Γιώργου Μέρμελα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Εις βάρος  δηλαδή του Έλληνα πολίτη που σήμερα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να προασπίζει μέσα από την πολιτική του.  100αδες τα περιστατικά μέσα από 10αδες επανεμφανίσεις και μεταμφιέσεις  του κ. Μέρμελα  πότε ως τουριστικού πράκτορα. Πότε ως καναλάρχη και mediaαρχη. Πότε ως επενδυτή και  ως  «παράγοντα»; Και πότε ως δημοσιογράφου και εκδότη  με πλαστή ταυτότητα που προσπάθησε να εισχωρήσει σε ουκ ολίγες  επίσημες εκδηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και το όνομα του να φιγουράρει  για χρόνια σε blacklist των ελληνικών διπλωματικών αρχών   λόγω της πλούσιας δράσης του. Γνωστό το επεισόδιο στην  Ελληνική βουλή επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη που τον συνέλαβαν με πλαστή ταυτότητα αλλά και πλείστα όσα περιστατικά από την πολύ γνωστή στις Ελληνικές αλλά και αμερικανικές αρχές του κ. Μέρμελα στις ΗΠΑ.  

Φυσικά το γεγονός ότι ο κ. Μέρμελας  αποτελεί μέλος και μάλιστα «διακεκριμένο»  του AHI, το οποίο στις 5 Μαρτίου τιμά μεταξύ άλλων  και την κ. Αγγελοπούλου δεν αναιρεί την ιστορία και τα πεπραγμένα του ανδρός… Και εμπάσει περιπτώσει   αυτό αφορά εν πρώτοις το ίδιο το AHI και φυσικά δευτερεύοντος την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα να σπαταλά από τα δικά της χρήματα για παχυλές  δωρεές (και όχι μόνον)  προς το συγκεκριμένο ινστιτούτο που την τιμά. Άλλωστε είναι πια  τοις πάση γνωστό, σε Ελλάδα και Αμερική,  ότι αυτές όλες οι εκδηλώσεις και ανταπόδοση «τιμών» και πλακετών χωρίς ουσία και αξία  εκεί αποσκοπούν. Στο χρήμα. Και    άλλο πράγμα   τα χρήματα του Ελληνικού λαού τα οποία εν πολλοίς ο κύριος Μέρμελας εν πολλοίς ουκ ολίγες φορές καταχράστηκε-χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ-  και επομένως  δυστυχώς ο κ. Τσίπρας φαίνεται να «γεύτηκε»,  έστω και στο πόδι, και για λίγο, στιγμιαίο δηλαδή το «έγκλημα»  μάλλον από τους πολύ  καλά κρυμμένους «καρπούς» των ανομιών του κυρίου Μέρμελα. Κοινώς όπως θα λέγαμε σήμερα στην εποχή  των οικονομικών εισαγγελέων-Μουζακίτη – Πεπόνη-  ολίγων  «ένοχος»   «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος»… Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ…