Επιστολή προς τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών John Kerry απέστειλαν 72 βουλευτές ζητώντας να θετεί ως προτεραιότητα η απελευθέρωση των δύο επισκόπων που έχουν απαχθεί στην Συρία. Τα 72 μέλη του Κογκρέου με επικεφαλής τους Brad Sherman, Gus M. Bilirakis, Carolyn Maloney, John Sarbanes, Trent Franks και Mike Pompeo, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την τύχη των δυο απαχθέντων επισκόπων, ζητούν από τον υπουργό των εξωτερικών το State Department να θέσει ως προτεραιότητα των ενεργειών στην Μέση Ανατολή την απελευθέρωσή τους. 

"Η απαγωγή των δυο μητροπολιτών αντανακλά την ανησυχητική αύξηση των απαγωγών στη Συρία, το αυξανόμενο χάος και βαρβαρότητα του εμφυλίου πολέμου που έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 70.000 Συρίων, καθώς και ολοένα πιο επικίνδυνο περιβάλλον για τις θρησκευτικές μειονότητες" γράφει η επιστολή. Και συνεχίζουν "Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διασφαλίσουν ένα ασφαλές μέλλον για όλες τις διαφορετικές θρησκείες και εθνότητες της Συρίας" 

Οι επικεφαλής της ομάδας που απέστειλε την επιστολή εξάφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των δυο απαχθέντων επισκόπων, υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιετίες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διασφαλίσουν έναν ασφαλές περιβάλλον για θρησκευτικές μειονότητες. "Αυτή η τραγωδία δείχνει ότι το καθεστώς Ασάντ πρέπει να παραιτηθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναγνωρίσουν όσα δημοκρατικά στοιχεία υπάρχουν εντός της Συρίας,προκειμένου η χώρα να μπορέσει να εγκαθιδρύσει νέα κυβέρνηση, βασισμένη σε δημοκρατικούς θεσμούς που προωθούν και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες για όλους" τόνισε ο ελληνοαμερικανός βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης από την πολιτεία της Φλόριδας. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ