Διάφορες "παρενέργειες" έχει προκαλέσει στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ. Η συνδικαλιστική ένωση των δημοσιογράφων με ανακοίνωσή της πήρε πάνω της την ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας στα ΜΜΕ παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο, η προτροπή της για τη μη διακοπή της κινητοποίησης δεν εισακούστηκε και οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν κανονικά.

Πριν απο αυτό η ΕΣΗΕΑ είχε ανοίξει μέτωπο με τον ΣΚΑΪ επιβάλλοντας ποινή προσωρινής διακοπής σε οκτώ δημοσιογράφους του καναλιού του Φαλήρου. Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΚΑΪ που επιτιθόταν στα συνδικαλιστικά όργανα του Τύπου και διαχώριζε τη θέση του στο θέμα της απεργίας αρνούμενος να μεταδώσει ειδήσεις σχετικές με το κλείσιμο τις κρατικής τηλεόρασης αλλά και οι οργισμένες αντιδράσεις των διαγραφέντων.

Σημειωτέον ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι «οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχτηκαν από τις 13/6 είναι παράνομες» και απαγορεύει τη συνέχισή τους. Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε την παρούσα απόφαση «προσωρινά εκτελεστή». Οι απεργίες του διασωματειακού των εργαζομένων στα ΜΜΕ κρίθηκαν ως παράνομες μέχρι να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ.