Κανονικά πρόκειται να εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο της Ρώμης πριν από το τέλος του 2013 η υπόθεση Μέντιασετ, για την οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταδικασθεί έως τώρα σε 4 χρόνια φυλάκιση και 5ετή στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε πριν λίγο ότι το αίτημα αναβολής της δίκης, που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι την 1η Μαρτίου 2010 δεν ευσταθούσε.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε επικαλεστεί ο τότε πρωθυπουργός ως «ανειλημμένη υποχρέωση» του δεν αποτελούσε «αξεπέραστο εμπόδιο για μη συμμετοχή σε δίκη», κατά το σκεπτικό του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Αν ο «Καβαλιέρε» καταδικασθεί ως τον Δεκέμβριο και από τον Άρειο Πάγο υποχρεούται να παραιτηθεί του αξιώματος του γερουσιαστή και να εγκαταλείψει – πιθανόν οριστικά – το πολιτικό στερέωμα.

Το ενδεχόμενο αυτό απορρίπτουν βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του Λαός της Ελευθερίας (PdL) οι οποίοι απειλούν να παραιτηθούν μαζικά προκαλώντας την διάλυση του κοινοβουλίου και την πτώση της κυβέρνησης.

πηγή