Η Ευρωζώνη δεν σκοπεύει να αλλάξει τους όρους του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, όπως ζητήθηκε από τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες και τους δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Σε επιστολή του, την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο στις 11 Ιουνίου, ο κ. Αναστασιάδης δεν ζητάει ρητά περισσότερα δάνεια, υπαινίσσεται όμως ότι η κυπριακή οικονομία δεν θα τα καταφέρει εάν δεν αλλάξουν οι όροι του πακέτου διάσωσης.

Ερωτηθείς για το αν μπορούν να αλλάξουν οι όροι του κυπριακού μνημονίου, ευρωπαίος αξιωματούχος είπε: «Όχι, από όσο μπορώ να εκτιμήσω». Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα αναθεώρησης των όρων, προσθέτοντας ωστόσο ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup της Πέμπτης.

Τρίτος αξιωματούχος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή βραχυπρόθεσμα, αλλά ότι ενδεχομένως να μπορέσουν να υπάρξουν προσαρμογές μεσοπρόθεσμα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τους ηγέτες της Ευρωζώνης που συναντώνται στις 27-28 Ιουνίου.

Πηγή: Reuters