Λίγο πριν την έξοδο από τη Βουλή βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Rass και δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής». Η έρευνα έγινε μέχρι την ημέρα που ο Φ. Κουβέλης έκανε το απονενοημένο διάβημα της αποχώρησης από την κυβέρνηση κι επιβεβαιώνει όσα λέμε. Ότι δηλαδή έξω από το μαντρί στις κρίσιμες ώρες σε τρώει ο λύκος, δηλαδή ο λαός.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει πώς ούτε μια κρίση δε μπορεί να εκμεταλλευτεί. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και ακολουθούν:

Χρυσή Αυγή 8,1%

ΚΚΕ 4,7%

ΑΝΕΛ 4,1%

ΠΑΣΟΚ 4%

ΔΗΜΑΡ 3%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%.

Ο Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Τσίπρας ενώ η ΝΔ στην παράσταση νίκης προηγείται με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον πρωθυπουργό και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσονται υπέρ.

Παρ’ ότι όπως έχουμε πει τα γκάλοπ δεν είναι και θέσφατα, εντούτοις δείχνουν τι συμβαίνει την παρούσα χρονική στιγμή. Και αυτό που φαίνεται είναι ότι η μόνη αξιόπιστη δύναμη εμφανίζεται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τη δυναμική του εδώ και μήνες, η Χρυσή Αυγή διατηρεί υψηλά ποσοστά και οι υπόλοιποι είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Κι επίσης ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και βλέπει που πρέπει να πάει η χώρα και τι πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ και το δημόσιο. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.