«Μόλις το δημόσιο αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής, οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός είπε, επίσης, πως την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζομένους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.

Όσον αφορά τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ο Γ. Στουρνάρας είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο –τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις– προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα λάβουν έναν μισθό μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ όσοι απασχολούνται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με συμβάσεις ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και ως μετακλητοί, δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

 

πηγή