«Με την αναγγελία κατασκευής του TAP, καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων», τόνισε κατά την ομιλία του στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχεις συνεχώς ανάγκη από δανεικά», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα πια γίνεται ελκυστική για επενδύσεις. «Αυτά αποστομώνουν τους προφήτες της καταστροφής», συμπλήρωσε.

«Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «προφήτες καταστροφής». «Ενώ οι περισσότεροι προέβλεπαν την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε τα σενάρια της καταστροφής», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σε ένα χρόνο μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες».

Στον απόηχο του κυβερνητικού ανασχηματισμού και την ιστορική «συγκατοίκηση» με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «ηαναγέννηση της Ελλάδας είναι έργο όλων των Ελλήνων. Είχαμε και θα έχουμε μεγάλες διαφωνίες αλλά το έργο του τελευταίου χρόνου το πετύχαμε όλοι μαζί».

Και συμπλήρωσε: «Θα νικήσουμε την ανεργία με επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Με διευκόλυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Θα νιώσουμε πραγματικά δικαιωμένοι, όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία. Την ανεργία όλων».

Σχετικά με την ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά και πως θα βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές. «Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση», είπε, προσθέτοντας ότι «το “μαύρο” από τις οθόνες φεύγει. Αλλά όχι για να γυρίσουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος». 

πηγή