Σάλος στην Κύπρο

Επιταγές φέρεται να μοίραζε το ΑΚΕΛ του πρώην προέδρου της Κύπρου Δ. Χριστόφια λίγο πριν τις εκλογές. Υπό έλεγχο η υπόθεση, αρνείται τις κατηγορίες το κόμμα

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη εφημερίδας του νησιού για πιθανή εμπλοκή του πρώην προέδρου Δημήτρη Χριστόφια σε επιχείρηση εξαγοράς ψήφων.

Σύμφωνα με την "Αλήθεια", λίγες μέρες πριν τις εκλογές το ΑΚΕΛ μοίραζε τσεκ σε πρόσωπο που επιδείκνυαν κομματική αδιαφορία και είχαν οικονομικά προβλήματα. Η επιλογή των εν λόγω προσώπων γινόταν από στελέχη του ΑΚΕΛ, τα οποία τα βολιδοσκοπούσαν και εφόσον έβλεπαν ότι ήταν "ανοικτά" και "δεκτικά", ενημέρωναν τον κεντρικό μηχανισμό και αυτός με τη σειρά του έστελνε τις επιταγές.

Το "δώρο" μάλιστα συνοδευόταν και από επιστολή, προερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο, η οποία ανέφερε:

"Αγαπητέ φίλε/φίλη, μαζί με τις θερμές μας ευχές για το νέο έτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παραδώσουμε σήμερα αυτή την οικονομική στήριξη που γνωρίζουμε πόσο πολύ έχετε ανάγκη.

Η στήριξη αυτή προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο έχει ιδρύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ακριβώς για να στηρίζονται συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, η στήριξη αυτή αποκτά πρόσθετη σημασία".

Η υπόθεση είναι υπό έρευνα από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, με το ΑΚΕΛ και τους συνεργάτες του Δ. Χριστόφια να αρνούνται τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι η αποστολή τσεκ δεν είχε κανένα ψηφοθηρικό χαρακτήρα.

πηγή