Γράφει ο Αριστερός Ψάλτης

Βλέπουμε σε διάφορες αναρτήσεις μας σχόλια κάποιων καλοθελητών αναγνωστών μας που λένε ότι είμαστε όργανο της κυβέρνησης, παπαγαλάκια κι άλλα τέτοια. Ο λόγος; Τολμάμε να πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας.

Δεν κρύψαμε ποτέ ότι στηρίζουμε τον Σαμαρά, αλλά ελέγχουμε την κυβέρνηση. Και πολλές φορές μάλιστα την έχουμε «ξεσκίσει», έχουμε βγάλει πρώτοι λάθη, παραλείψεις, γκάφες και απίστευτες αστοχίες υπουργών. Και του Στουρνάρα που είναι το πρώτο βιολί αλλά κι άλλων υπουργών που πολλές φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όμως, παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μετά από αυτή την κυβέρνηση έρχεται το χάος. Ή για να ακριβολογούμε, ο Τσίπρας, ο Διαμαντόπουλος, ο Καραγιάννης και τα άλλα καλόπαιδα της δήθεν ανανεωτικής αριστεράς, οι περισσότεροι εκ των οποίων νομίζουν ότι θα πάρουν ρεβάνς για… τη Βάρκιζα.

Και τα λέμε όλα αυτά διότι διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες τάσεις διχασμού μέσα στα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Λες και κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να κάνουν τα κόμματά τους… ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή ξαφνικά ανακάλυψαν θέματα και ασκούν κριτική λες και πιάστηκαν εξ απήνης. Λες και δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν και τι ψήφιζαν. Το παίζουν λοιπόν τώρα υπερπατριώτες και προστάτες του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, όπως έκανε και ο Κουβέλης που πρώτα υπέγραψε τα μνημόνια και στη συνέχεια θυμήθηκε ότι είναι… αριστερός.

Για παράδειγμα, θυμήθηκαν ορισμένοι να θέσουν θέμα πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία. Μα αυτά τα γράφαμε στο antinews προτού… ξυπνήσουν οι λαϊκιστές.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανοίξει το θέμα ο Μάκης Βορίδης και τότε στο antinews κάναμε μεγάλο θέμα γράφοντας για την… επικίνδυνη άγνοιά του. Αλλά και πριν μερικούς μήνες, μόλις τον περασμένο Ιούνιο που μίλησε για πρώτη φορά ο κ. Σκορδάς για ξεπάγωμα των πλειστηριασμών, εμείς εδώ δεν το κάναμε πρώτο θέμα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τολμήσουν να ανοίξουν τέτοιο θέμα;

Πώς λοιπόν οι κύριοι βουλευτές και τα κόμματα λένε ότι αιφνιδιάστηκαν από την κυβέρνηση; Μάλιστα, η άρση της απαγόρευσης είναι μνημονιακή υποχρέωση την οποία έχουν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές που τώρα αντιδρούν. Μην το παίζουν λοιπόν «αντάρτες» δήθεν για ένα θέμα για το οποίο εμείς από εδώ κάναμε λόγο για έγκλημα. Πριν μερικές ημέρες δε γράφαμε ότι πρέπει να προστατευτεί γιατί είναι κομμάτι της ψυχής του Έλληνα και ότι θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη; 

Ας προσέχουν λοιπόν όλοι εκείνοι οι βαλτοί πως χαρακτηρίζουν το antinews αλλά και οι βουλευτές της συμπολίτευσης που κάνουν αντιπολίτευση σαν μετά Χριστόν προφήτες.

Έχουμε κατά καιρούς τσακίσει την κυβέρνηση για θέματα που κάποιοι βουλευτές ήταν… κουρασμένοι και δεν τα είχαν πάρει καν χαμπάρι αλλά τα διάβασαν από εμάς.

Αλλά ας πάμε στην ουσία του θέματος, στις τάσεις αποσυσπείρωσης των Κ.Ο. των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Απειλούν πλέον ανοικτά ότι δε θα ψηφίσουν μέτρα, δεν θα συναινέσουν σε νομοσχέδια, θα πάρουν τα λάβαρα της επανάστασης. Μάλιστα, ο Κακλαμάνης θέλει να κάνει ο ίδιος ανασχηματισμό για να αλλάξει τον Στουρνάρα, προφανώς επειδή θεωρεί εαυτόν ικανότερο και θα τον δουν οι τροικανοί και θα τα πάρουν όλα πίσω.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απαξιώνονται οι βουλευτές. Έχουν περάσει κι αυτοί πολλά, έχουν ψηφίσει άσχημα μέτρα, έχουν έρθει σε ρήξη με τους ψηφοφόρους τους. Αλλά ακριβώς επειδή έχουν ψηφίσει ένα… σκασμό μέτρα και η χώρα κουτσά – στραβά πάει προς το καλύτερο, δε μπορεί να δώσουν μια και να τα καταστρέψουν όλα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Έχουν καταλάβει κάποιοι ότι τα πάντα είναι οριακά κι ότι οι διεθνείς οικονομικοί συσχετισμοί δεν είναι καθόλου ευνοϊκοί; Έχουν καταλάβει ότι αν δεν κουρευτεί ξανά το χρέος κι αν δεν πέσει χρήμα στη χώρα σε μερικούς μήνες που θα τελειώσουν τα δάνεια τότε… «πάπαλα»; Μπορούν να αντιληφθούν ότι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας είναι να πάει εν μέσω ελληνικής προεδρίας και να δείξει με στοιχεία ότι η οικονομία πέρασε σε πλεονάσματα κι άρα έχει δικαίωμα ελάφρυνσης του προγράμματος;

Αλλά το βασικότερο: Έχουν καταλάβει όσοι εκβιάζουν τον Σαμαρά ότι οι εκλογές δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα δημιουργήσουν περισσότερα; Τι πιστεύουν δηλαδή; Ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία κάποιου κόμματος ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει αριστερή κυβέρνηση θα πετάξει με τις κλωτσιές τον Τόμσεν, θα αποδείξει ότι ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας ήταν «προδότες» που δεν διαπραγματεύτηκαν κι ότι ο Τσίπρας ήρθε για να σώσει τη χώρα; Αστειότητες.

Όπως αστειότητες είναι και τα διάφορα διακινούμενα σενάρια ορισμένων πολιτικών, επιχειρηματικών και πληρωμένων δημοσιογραφικών «παραμάγαζων» που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του κ. Σαμαρά, για νέο πρωθυπουργό ευρύτερης αποδοχής και άλλα τέτοια γελοία; Μέχρι και συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργό τον… Κ. Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα, διακινούν, για τόση αστειότητα μιλάμε.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο λαός δίνει τη λύση, επομένως, κανείς δε λέει ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι αναντικατάστατη. Όταν θα έρθει η… ώρα της θα αλλάξει για το καλό της πατρίδας. Αλλά οι γνωστοί διαπλεκόμενοι κύκλοι ας αφήσουν τον κόσμο να αποφασίσει κι όχι να ονειρεύονται προδοσίες και χτυπήματα κάτω από την μέση. Δεν ξέρουμε αν ο Σαμαράς και η ομάδα των στελεχών και υπουργών που τον στηρίζει θα μείνουν στην ιστορία ως επιτυχημένοι. Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν ως οι άνθρωποι που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανή τη χώρα. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι οι «τζάμπα μάγκες» που ενέσκηψαν εν μέσω θέρους.