Η Γαλλία αποφάσισε να παρατείνει ως τις 7η Αυγούστου το κλείσιμο της πρεσβείας της στην Υεμένη, το οποίο αποφασίστηκε λόγω των απειλών που υπάρχουν για επιθέσεις της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αποφάσισε την παράταση του κλεισίματος της πρεσβείας της Γαλλίας στην Σαναά ως και την Τετάρτη 7η Αυγούστου», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η αιτιολογία που δόθηκε το Σάββατο για το κλείσιμο της γαλλικής πρεσβείας στη Σαναά, η οποία αρχικά προβλεπόταν να διαρκέσει ως σήμερα, ήταν ότι υπήρχαν απειλές για επιθέσεις, τις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρές».

Η Βρετανία και η Γερμανία έλαβαν την ίδια απόφαση, αφότου η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι υπήρχε κίνδυνος επιθέσεων της Αλ Κάιντα τον Αύγουστο, και έκλεισαν πολλές από τις πρεσβείες και τα προξενεία τους, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ως την 10η Αυγούστου.

Σήμερα το Λονδίνο αποφάσισε και αυτό να παρατείνει το κλείσιμο της πρεσβείας του στην Υεμένη ως το τέλος της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ.

πηγή