Εντείνεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902 σε κυπριακή εταιρία.

Την Τρίτη, στον «αέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση για την πώληση του 902 μεταξύ του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Πρωτούλης επέμεινε στη διαφάνεια της πώλησης του ραδιοσταθμού, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για τον κ. Παπαδημούλη, καθώς όπως είπε «μάς έκανε εντύπωση η ζέση του και το πάθος του ταυτόχρονα με το συγκρότημα (ΔΟΛ), δεν ξέρω αν έχει και κάποια σχέση».

«Οχτώ ανακοινώσεις και μια ερώτηση στη Βουλή έκανε για τον 902 ο Παπαδημούλης, και για την επίσκεψη Σαμαρά στον Ομπαμα δεν έχει πει μίση λέξη» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Υπάρχει μια αδιαφάνεια, το γνωστό συγκρότημα (ΔΟΛ) που ωρύεται. Μάς κάνει εντύπωση, η εφημερίδα εκείνη (Τα Νέα) που αναμασά ψέματα ανακατεμένα με πολλή λάσπη σε ανώνυμα δημοσιεύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε το ΚΚΕ να ενημερώσει ποιος είναι ο πραγματικός αγοραστής πίσω από την κυπριακή εταιρεία και πόσο πωλήθηκε ο σταθμός, δηλώνοντας ότι ο Περισσός οφείλει να δώσει απαντήσεις αντί για ύβρεις.

«Με ύβρεις και προσωπικές επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον μου ο κ. Πρωτούλης δεν αντιμετωπίζονται τα πολιτικά θέματα. Αυτό δείχνει ένδεια επιχειρημάτων. Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα που η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται να απαντήσει. Ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακή εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα; πόσο πουλήθηκε ο 902; δεν υπάρχουν θέματα δεοντολογίας για τους εργαζόμενους; είναι θεμιτό μια άδεια που δόθηκε δωρεάν να πωλείται με αρκετά χρήματα όπως λέγεται στην πιάτσα της αγοράς;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαδημούλης.

«Το ΚΚΕ που ωρύεται για τις ιδιωτικοποιήσεις, ιδιωτικοποιεί με διαδικασίες fast track και μεθόδους μυστήριο. Υπάρχει μείζον θέμα δεοντολογίας» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «πρωταρχικό κριτήριο μας ήταν η διασφάλιση των υποχρεώσεων μας έναντι των εργαζόμενων» και ότι ο Περισσός είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι δεν μπορεί να κρατήσει μόνος του το σταθμό. Η πώληση έγινε με πολύ καθαρούς και διαφανείς όρους με ενημερωμένο τόσο το ΕΣΡ όσο και το Εμπορικό Μητρώο σημείωσε.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ χρωστάνε τόσα εκατομμύρια δανειοδοτούνται αφειδώς από τις τράπεζες» πρόσθεσε ο κ. Πρωτούλης.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στάικος, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι χάθηκε μια φωνή της Αριστεράς.

«Όταν κοιτάμε και εμείς να βρούμε μια λύση για το κράτος πουλώντας κάποια περιουσία του να μην είναι τότε αντίθετη η Αριστερά δήλωσε με τη σειρά του για το θέμα του 902 ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, που επικαλείται πήγες του ΕΣΡ, η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε 3,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,2 εκατ. σε μετρητά, ενώ με τα υπόλοιπα συμφωνήθηκε να εξοφληθούν όφειλες του σταθμού προς τρίτους. 

πηγή