Διακήρυξη Πρωτοβουλίας Πολιτών για την απειλή κατά της Κύπρου και της Ελλάδας από επίθεση κατά της Συρίας ‘

Η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και η τυχόν πραγματοποίηση της απειλούμενης επίθεσης κατά της Συρίας μας φέρνει πιο κοντά στο ενδεχόμενο μείζονος περιφερειακού πολέμου, που μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να εξελιχθεί σε άτυπη παγκόσμια σύρραξη, που θα πλήξει άμεσα τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, αν δεν απειλήσει την ίδια την εθνική και κρατική υπόσταση της Κ’ύπρου και της Ελλάδας.

Αν εξαπολυθεί δυτική επίθεση κατά της Συρίας και, πολύ περισσότερο, αν χρησιμοποιηθούν, βάσεις στην Κύπρο αυτό σημαίνει καταστροφή του κυπριακού τουρισμού, του μοναδικού πνεύμονα που απέμεινε στην Κύπρο για να επιβιώσει, μετά την καταστροφή του χρηματοοικονομικού-τραπεζικού συστήματος. Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι μάζες τουριστών θα επιλέξουν την Κύπρο και θα απολαμβάνουν αμέριμνα τον ήλιο και τη θάλασσα ακριβώς δίπλα από τα αεροδρόμια από όπου θα εξαπολύονται οι φονικές επιθέσεις; Τι θα συμβεί στον τουρισμό αν η Κύπρος δεχθεί επίθεση με πυραύλους ή τρομοκρατικές επιθέσεις ως αντίποινα, επειδή διαθέτει το χώρο της στους επιτιθέμενους; Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος με τις «δυνατότητες» που είδαμε στο Μαρί για να προστατευθεί από τους τρομακτικούς κινδύνους που συνεπάγεται η οποιαδήποτε εμπλοκή του στο μεσανατολικό ηφαίστειο; Τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο πρόβλημα αφορά και την Ελλαδα.

Η Κυπριακή κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγκατατεθεί στη χρήση των αεροδρομίων του νησιού σε παράνομη πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας. Επίθεση κατά της Συρίας χωρίς εξουσιοδότηση του ΟΗΕ συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Πώς είναι δυνατόν η Κύπρος και η Ελλάδα να προβάλλουν την απαίτηση για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στο Κυπριακό.’οταν οι ίδιες το καταπατούν ασύστολα;

Ας μη λησμονούμε ότι η Συρία υπήρξε παραδοσιακός φίλος Κύπρου και Ελλάδας και αντιστήριγμα στην τουρκική επιρροή. Το να συμπορευτούμε ασμένως με τους επιτιθέμενους κατά της Συρίας συνεπάγεται αποφασιστική ενίσχυση της τουρκικής επιρροής και της επιρροής της Αλ Κάιντα στην περιοχή, αλλά και τεράστιο προσφυγικό κύμα προς τις καθημαγμένες Κύπρο και Ελλάδα, ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο ‘Ελληνες, Ελληνορθόδοξους, Κούρδους και Αρμένιους της Συρίας, όπως και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας.

Η κρισιμότητα της κατάστασης και των αποφάσεων που θα ληφθούν, επιβάλλει την άμεση συνεδρίαση για το θέμα αυτό της Βουλής των Αντιπροσώπων, μόνης αρμόδιας και νομιμοποιημένης να λάβει αποφάσεις τέτοιας σημασίας και συνεπειών. καθώς και κοινή σύσκεψη των πολιτικών δυνάμεων Κύπρου και Ελλάδας για τον συντονισμό της πολιτικής των δύο κρατών στο τόσο σοβαρό για την ίδια την ύπαρξη των δύο χωρών μας θέμα.

Εάν συμφωνείτε, υπογράψτε ΕΔΩ