Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον όχι από επιλογή της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Μιχελάκης απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να γίνουν μαζί με τις δημοτικές εκλογές και οι βουλευτικές. «Την ώρα που υπάρχουν τα πρωτα αχνά δείγματα ότι επιτέλους οι θυσίες πιάνουν τόπο, τώρα θα πάμε να τα καταστρέψουμε όλα;», διερωτήθηκε.
Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει μπροστά τους καθηγητές και τους μαθητές επειδή βλέπει ότι δεν μπορεί να πετύχει διαφορετικά να πάει η χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν με νέο σύστημα, σημειώνοντας πάντως ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση.
«Δεν θα την παρω εγώ την τελική απόφαση. Είναι θέμα της κυβέρνησης υπάρχουν δύο κόμματα, στην κυβέρνηση τα οποία θα αποφασίσουν», εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος με την πρόταση για αλλαγές στον τρόπο εκλογής των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχε μαζί του και πως συμφωνήθηκε ότι μαζί με της ΚΕΔΕ και τους δημάρχουν να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες.

πηγή