Upd Στους 12 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην ναυτική βάση στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία. Ο ένας ύποπτος είναι νεκρός, σύμφωνα με τις αρχές- Οι αρχές ψάχνουν για άλλους 2. Άγνωστα τα κίνητρα των δραστών. Το FBI ανέλαβε τις έρευνες. Η αστευνομία καλεί τον κόσμο στην γύρω περιοχή να  μείνει στα σπίτια τους. 

Παρακολουθείστε τις τελευταίες εξελίξεις

Νωρίτερα

Εξι νεκροί και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης αγνώστων που σημειώθηκε σε ναυτική βάση στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ της Ουάσιγκτον, στις 8.20 το πρωί της Δευτέρας (15.20 ώρα Ελλάδας).

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Επιπλέον, εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον ανέφερε ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ άτομα, εκ των οποίων δύο είναι αστυνομικοί. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ύπαρξη «αρκετών τραυματιών».

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Το αεροδρόμιο της αμερικανικής πρωτεύουσας παρέμεινε κελιστό για περίπου δύο ώρες.

Αγνωστοί – κατά πάσα πιθανότητα δύο – άνοιξαν πυρ μέσα στο κτίριο του Διοικητηρίου του Κέντρου Πολεμικού Ναυτικού. Στο κτίριο εργάζονται 3.000 άτομα.

Ενας από τους δύο δράστες είναι νεκρός, σύμφωνα με το FBI. Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη (ένας έγχρωμος άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία), ο οποίος φέρεται να κρύβεται στο κτίριο 197 της ναυτικής βάσης, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων.

Η συγκεκριμένη ναυτική βάση είναι η παλαιότερη στις ΗΠΑ, καθώς λειτουργεί από τον 19ο αιώνα. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Δείτε τα αμερικανικά ΜΜΕ

Police say 2 shooters have killed 4, injured 8 on grounds of Washington Navy Yard