Η σημερινή είναι η κρίσιμη ημέρα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης, οπότε μένει να επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον που εδώ και μήνες λέγεται ότι υπάρχει από  Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Ρουμανία, ακόμη και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εδώ και πολλές ημέρες κυκλοφορούν, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενδιαφέρεται η γνωστή μας  από την περίπτωση του ΟΛΠ, CΟSCO  η οποία εν προκειμένω θα κατεβεί μαζί με την China Railways Corporation Company (CRCC). Επίσης, ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσουν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD), οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF), η ρουμανική Grup Feroviar Roman (GFR), ενώ έχουν ακουστεί το όνομα της ελληνικής  ΤΕΡΝΑ όπως και του ομίλου Κοπελούζου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει πετύχει την τελευταία τριετία, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της, να γυρίσει από το 2012 σε κερδοφορία, να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα σύγχρονων υπηρεσιών προς το κοινό, ενώ βεβαίως το δημόσιο την έχει προικίσει με με ετήσια κρατική επιχορήγηση 50 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργία των άγονων γραμμών.

Πέραν αυτού, στην εταιρεία πέρασαν σημαντικά ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για την παραπέρα ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, δηλαδή του καθαρώς κερδοφόρου έργου της επιχείρησης.

Πρόσφατα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθ. Ζηλιασκόπουλος, τόνισε τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας σε περίπτωση που αξιοποιηθούν οι αγορές των Βαλκανίων, αλλά και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης μεταφορών μέχρι Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία.