«Η διάθεση συνοδών στους βουλευτές της ΧΑ είναι ασύμβατη με τα καθήκοντα της Αστυνομίας και την προστασία της έννομης τάξης», επισημαίνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης – «Είστε όλοι παράνομοι και συκοφάντες» λέει ο Ηλ.Κασιδιάρης και προαναγγέλει μηνύσεις κατά πάντων

Παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έπειτα από εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί». Σύμφωνα με την απόφαση η απόσυρση των αστυνομικών που φρουρούσαν τους χρυσαυγίτες βουλευτές θα ισχύσει «μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από μέλη-υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος».

Διαβάστε τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης
Με εισήγηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και σχετική απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν χθες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή». Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας .

Κατόπιν της απόφασης περί παύσης της διάθεσης αστυνομικών συνοδών σε Βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», ανακοινώνεται ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω Βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέας του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί.

Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα των υποθέσεων για την δράση της ΧΑ

Στην Αντιτρομοκρατική ανατίθεται πλέον η διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μέχρι πρότινος οι υποθέσεις που είχαν να κάνουν με την Χρυσή Αυγή ανατίθεντο στην Ασφάλεια Αττικής. Η ανάθεση των φακέλων της Χρυσής Αυγής στην Αντιτρομοκρατική υποδηλώνει την αλλαγή στάση έναντι της ΧΑ και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει πλέον την ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση.
 

Κασιδιάρης: Είστε όλοι παράνομοι και συκοφάντες

Είστε όλοι παράνομοι και συκοφάντες δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ήλιας Κασιδιάρης στο περιστύλιο της Βουλής και κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους ότι συκοφαντούν τη ΧΑ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προανήγγειλε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για ψευδή καταμήνυση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, των εφημερίδων και των δημοσιογράφων επειδή -όπως υποστήριξε- συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή.

Όταν ερωτήθηκε για τις φωτογραφίες που δείχνουν τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα αγκαλιά με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Κασιδιάρης απάντησε: «Εκμεταλλεύονται έναν νεκρό πολίτη για να συκοφαντήσουν τη Χρυσή Αυγή. Είστε όλοι παράνομοι και συκοφάντες».

Στη συνέχεια αποχώρησε απο το περιστύλιο για να επιστρέψει μετά από λίγα δευτερόλεπτα για να προσθέσει: «Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι καταδικάζουμε το δράστη αυτή της ενέργειας».

protothema