Στις 28 Σεπτεμβρίου όταν τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκινούσε η επιχειρήση "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" λίγες ώρες μετά γράψαμε "πρόβα Generale για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ που εμπλέκονται σε κακουργηματικές πράξεις" η ανάρτηση προκάλεσε αίθηση…Δεχτήκαμε mail και τηλέφωνα για να προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις… Αναμέναμε τις εξελίξεις που λίγες ημέρες αργότερα μας επιβεβαίωσαν… 

Το Σάββατο 5  Οκτωβρίου αποκαλύψαμε πρώτοι από το GreekAmericanNewsAgency το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με  πολύ συγκεκριμένες τρεις  αναρτήσεις μας… 

Αποκάλυψη-Βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην κατεχόμενη Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει και αποκαλύπτει

Πολιτικό σκάνδαλο με απρόβλεπτες εξελίξεις αποσταθεροποιεί τη χώρα

Στην συνέχεια την σκυτάλη παρέλαβε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με την ερώτηση που κατέθσε στην  Βουλή…  και μετά ήρθαν τα δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ.  

 

 

στο ρεπορτάζ που ακολουθεί δίνεται μια αίσθηση μόνο του τι εισέπραξε το Μαξίμου αλλά και τι ακριβώς τοροχδρομείται στις επερχόμενες εξελίξεις που είναι σαν το τραίνο που γυρισμό δεν έχει όταν ξεκινήσει…  

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την εφημερίδα Αυγή της 11ης Οκτωβρίου 2013 και  έπεται συνέχεια…

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ανησυχία στους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, αλλά -για διαφορετικούς ασφαλώς λόγους- και στο Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας μας για κυβερνητικό σχέδιο προβοκάτσιας εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς, ακόμη όμως και των κινημάτων που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου μας.

Δεν είναι υπερβολή ότι το πρωτοσέλιδο της "Αυγής", υπό τον τίτλο "Στήνουν προβοκάτσια", όπως και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ειδικού συνεργάτη, έγιναν αμέσως το βασικό αντικείμενο συζήτησης στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών.

Η κυβέρνηση, θορυβημένη από το κύμα ηχηρής διαφοροποίησης βουλευτών της που συνεχίσθηκε και χθες,όταν το θέμα της "Αυγής" απασχολούσε ήδη τον δημόσιο διάλογο, δεν σήκωσε ούτε χθες το "γάντι". Φυγομάχησε, κουκούλωσε τα αντιδημοκρατικά σχέδιά της και αρνήθηκε ακόμη και τον διάλογο στο Κοινοβούλιο, όπως της ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΑλέξης Τσίπρας.

Όσο όμως αποφεύγει να δώσει απαντήσεις τόσο περισσότερο εκτίθεται η "ομάδα Σαμαρά" για τα σκοτεινά σχέδιά της να χτυπηθεί η "αριστερή βία" – όπως είναι και το συνθηματικό του συγκεκριμένου πλάνου, που θυμίζει "Κόκκινη Προβιά". Το χθεσινό δημοσίευμα αποκαλύπτει εν τέλει τον απώτερο στόχο της σαμαρικής θεωρίας των δύο άκρων, που δεν είναι άλλο από το καίριο χτύπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), όπως και των κοινωνικών κινημάτων.

Η (μη) αντίδραση της κυβέρνησης

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήλθε με αρκετή καθυστέρηση – όχι τυχαία, ασφαλώς, λόγω της θέσης στην οποία περιήλθε. Ενώ, λοιπόν, από νωρίς το πρωί, όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία συζητούσαν για τη "γαλάζια" προβοκάτσια, ο Σ. Κεδίκογλουαντέδρασε στις 2 μ.μ., δηλώνοντας: "Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία, πρέπει να έχουν τα όριά τους. Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος". Για την ουσία, τίποτε απολύτως!

Την ώρα πάντως που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου απέφευγε να απαντήσει επί της ουσίας, η στάση τού, συνήθως λαλίστατου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλουήταν ακόμη πιο ηχηρή: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίον το χθεσινό δημοσίευμα της "Αυγής έγραφε ότι παρέχει τη νομική κάλυψη στους σχεδιασμούς Σαμαρά, σιώπησε…

Η δήλωση Τσίπρα

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, μετά από συνάντηση που είχε στη Βουλή, πήρε ξεκάθαρη θέση: "Αυτά είναι ζητήματα τα οποία δεν χρειάζεται να τα υιοθετήσω εγώ ή να μην τα υιοθετήσω. Είστε δημοσιογράφοι, ρωτήστε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σας δώσουν απαντήσεις. Από εκεί και πέρα, εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα. Πολιτική κάνουμε ρωτώντας συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να δώσουν απαντήσεις. Έχουμε ζητήσει συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία αρνείται ο πρωθυπουργός. Δυο βδομάδες αρνείται να πατήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο για τον αγιασμό ήρθε. Ελπίζω ο αγιασμός και η παρουσία του στα Ιεροσόλυμα να τον φωτίσουν ώστε να έρθει εδώ και να δώσει απαντήσεις".

Και, θέτοντας και τη διάσταση της ενδο-νεοδημοκρατικής αντίδρασης, ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε: "Απαντήσεις όχι στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και στους βουλευτές της συμπολίτευσης που ορθότατα θέτουν ζητήματα τα οποία χρήζουν σημαντικών, έγκαιρων και έγκυρων απαντήσεων".

Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπέρδεψε -σκοπίμως φυσικά- το έργο των πολιτικών με τη δουλειά των δημοσιογράφων και… ανακάλυψε αποστάσεις της Κουμουνδούρου από την "Αυγή"! "Το είδαμε και αυτό! Πρώτα διοχετεύουν στην εφημερίδα τους φαντασιόπληκτα σενάρια, για να διαψεύδει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας! Δυστυχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τσίπρα έχει ξεφύγει και από τα τελευταία όρια της σοβαρότητας…", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει (Ρ/Σ "Στο Κόκκινο") ότι "ποτέ δεν είχαμε τόσο συστηματική, από την κυβέρνηση, στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων", ενώ για τον Ευ. Βενιζέλο ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε δηκτικά ότι "όχι μόνο έχει καταπιεί (σ.σ.: το θέμα), αλλά ψάχνει και νομικό μανδύα".

Εξάλλου, η σαμαρική επιχείρηση συμψηφισμού του ναζισμού με τα κοινωνικά κινήματα και τη θεσμική δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (όπως κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλουστον Ρ/Σ Real FM) είναι σε πλήρη εξέλιξη. Με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να θυμίζει ότι η πρόβα του συμψηφισμού είχε στηθεί ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, τότε που ήταν ακόμη ζεστό το αίμα από δολοφονία Πακιστανού και ο Νίκος Δένδιας επέλεγε τη στιγμή να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που είναι σε διαδικασία μετάβασης στη νομιμότητα. Αποστροφή που είχε προκαλέσει, θυμίζουμε, την αποχώρηση του γραμματέα της Κ.Ο. Νίκου Βούτση από την εκπομπή "Ανατροπή" του Mega.

Δεν πρέπει εξάλλου να διαφύγει της ανάλυσης και η συγκυρία μέσα στην οποία η ομάδα των ακραίων της Ν.Δ. σχεδιάζει και αποφασίζει. Το επεσήμανε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο πνιγμένος, από την προβοκάτσια και τη θεωρία των δύο άκρων πιάνεται. Είμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία ο Σαμαράς ακούει σενάρια αντικατάστασής του", σενάρια που ακούγονται σε συστημικούς κύκλους, παρατήρησε ο Νίκος Παππάς. "Προσπαθεί με τέτοια σενάρια να πετύχει παράταση του πολιτικού βίου του", εξήγησε, υπογραμμίζοντας συγχρόνως τις διαφοροποιήσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος: "Δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν είναι όλοι ακραίοι στη Ν.Δ., δεν εισηγούνται όλοι, όπως ο Μπαλτάκος, τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή". Και, πράγματι, τα παραδείγματα είναι πολλά: Μπακογιάννη, Παυλόπουλος, Αβραμόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Αντώναρος, Κυρ. Μητσοτάκης, Στυλιανίδης και πολλοί άλλοι που δεν δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους με τη μετάλλαξη της Ν.Δ.

Τι ξεχνούν όσοι μας ζητούν αποδείξεις…

Την ώρα εξάλλου που η κυβέρνηση και τα… παπαγαλάκια της ζητούν επιμόνως στοιχεία από την "Αυγή" και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνούν τι έχει προηγηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη όμως και πριν από μερικά 24ωρα…

Ξεχνούν το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", ένα χρόνο πριν, για τα σχέδια τουΦραγκούλη Φράγκου, που εμφανιζόταν από την εφημερίδα να λέει ότι "έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες καλάσνικοφ στην Αττική και ότι, σε περίπτωση έκρυθμης κατάστασης, 'τα καλάσνικοφ δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από την Αστυνομία'".

Ξεχνούν τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση, με την επωνυμία "Καλλίμαχος", που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση διαδηλωτών – άσκηση που διαβάσαμε και στο παραπάνω δημοσίευμα, ενώ έχουν προβληθεί και σχετικά βίντεο.

Ξεχνούν πως πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που έχει πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, μιλούσε για παρακολούθηση τηλεφώνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουδείς λειτουργός της Δικαιοσύνης έκρινε σκόπιμο μέχρι χθες να ζητήσει περισσότερα στοιχεία. Πληροφορίες τις οποίες επανέλαβε χθες (Ρ/Σ Real FM), με το πρόσθετο σχόλιο "κάποιοι θερμοκέφαλοι που βρίσκονται γύρω από τον Σαμαρά πιστεύουν ότι τους ωφελεί εμπλοκή και από την άλλη πλευρά", ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ύπαρξη κοριού (!) στο Μ. Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεχνούν τις σφαίρες που ο πρωθυπουργικός φίλος Φαήλος Κρανιδιώτης επιφυλάσσει για τους ιδεολογικούς αντιπάλους του κ. Σαμαρά και πάντως όχι για τους ομοϊδεάτες τους εθνικιστές.

Ξεχνούν πως ο διοικητής της ΕΥΠ και μέλος της γαλάζιας ομάδας… αλήθειας νωρίτερα, Θ. Δραβίλλας, έδειχνε τις προάλλες την πόρτα της εξόδου σε δύο κορυφαία στελέχη της υπηρεσίας, εν μέσω των αποκαλύψεων για θυλάκους της Χρυσής Αυγής στον πυρήνα του κράτους.

Ξεχνούν πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έπεσε θύμα της σαμαρικής μονταζιέρας, με το μονταρισμένο υλικό να βρίσκει φιλοξενία σε συστημικά, "έγκυρα" μέσα ενημέρωσης.

Ξεχνούν, εν τέλει, πως μιλάμε για τη χώρα στην οποία δεν υπάρχουν ασφαλείς συνομιλίες ούτε για τον πρωθυπουργό της, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του Κώστα Καραμανλή.

Και μπορεί χθες το σαμαρικό antinews να ειρωνεύτηκε τις αποκαλύψεις της "Αυγής", παραλληλίζοντάς τις με τους αεροψεκασμούς, ωστόσο χθες η κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου -σε συνέχεια αντίστοιχου προχθεσινού αιτήματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη– να κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Έρχεται οξύτατη ένταση, όπως προαναγγέλλεται