Τα ψέματα και η διαστρέλβωση της ιστορικής αλήθειας από τους κομμουνιστές/ αριστερούς για την "αντίσταση" τους… το 1940 / 1941-1944  ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ! ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΚΕ/ ΝΑΖΙ(ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ) ΜΕΡΟΣ Α' 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:    "Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν είχε σχέση με το ΚΚΕ. Ήταν ανεξάρτητο και δεν είχε πολιτικούς ή άλλου είδους σκοπούς παρά μόνο την απελευθέρωση της χώρας από τη «χιτλερική λαίλαπα"

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ:

   Την εποχή εκείνη τόσο το ΕΑΜ όσο και ο ΕΛΑΣ απέβλεπε ακόμη σε οικονομικές και πολιτικές διεκδικήσεις και όχι σε ένοπλη αντιστασιακή δράση εναντίον των δυνάμεων κατοχής.  

    Ο Γιάννης Πετσόπουλος στη σελίδα 37 του βιβλίου του «Τα πραγματικά αίτια διαγραφής μου από το ΚΚΕ»  σημειώνει :

«Η ηγεσία του ΚΚΕ όχι μονάχα στην αρχή κλωτσούσε, μα και κατάγγελνε το αντάρτικο για τυχοδιωκτισμό και τα σαμποτάζ για προβοκάτσια. «Με την κουμπούρα δεν τρώει ο λαός ψωμί», έλεγε στην εισήγησή του ο Γιώργος Σιάντος».

    Η στάση αυτή προκύπτει και από την εισήγηση του γγ του ΚΚΕ Γιώργου Σιάντου, κατά τη διάρκεια της 8ης ολομέλειας της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ (πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου 1942), αλλά και από την Παράγραφο 10 της απόφασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Σεπτέμβριος 1941 και προκήρυξη πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ της 19 Απριλίου 1942. Περισσότερα εις: «Το ΚΚΕ Επίσημα Κείμενα», τόμος πέμπτος, σελίδες 51 και 69-70).

Ο τότε γενικός γραμματέας  του ΚΚΕ Γιώργος Σιάντος. Τόνιζες στις εισηγήσεις και ομιλίες του ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ΚΚΕ ένοπλο αντάρτικο εναντίον των ΝΑΖΙ γιατί στόχος ήταν η κατάληψη της εξουσίας και όχι το αντάρτικο- αντίσταση..
 

    Ο Κρις Γουντχάουζ (δεύτερος αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων στα βουνά με τους αντάρτες) στο βιβλίο του «Το μήλο της έριδος» (1948) γράφει για τους σκοπούς του ΕΑΜ :

«Δια τους ηγέτας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ η πάλη κατά των Γερμανών ήτο δευτερεύουσα μέριμνα, η οποία ανελαμβάνετο μόνον δια σκοπούς εξυπηρετούντας τον αρχικόν σκοπόν της κατακτήσεως της εξουσίας».

    Ο Nicolas Hammond στο βιβλίο του “Περιπέτειες με τους Αντάρτες” σελ 210 γράφει:

“Η τακτική του ΕΛΑΣ ήταν να κρατάει αμυντική στάση και να οπισθοχωρεί μπροστά στις Γερμανικές επιδρομές”

   Ο γενικός γραμματέας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Θανάσης Χατζής γράφει :

«Το ΚΚΕ ήταν η ψυχή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο εγκέφαλος και η ραχοκοκαλιά όλων των Ελλήνων.

   Εγκύκλιος του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του 1943 προς τα στελέχη του γράφει :

«Το απελευθερωτικό κίνημα είναι μορφή οξύτατου ταξικού αγώνα. Η λαϊκή δημοκρατία πρέπει να είναι η προβαθμίδα για την πραγματοποίηση της δικτατορίας του Προλεταριάτου στη χώρα μας» .

    Ο Ε. Καλαμπαλίκης διοικητής της X Μεραρχίας του ΕΛΑΣ στο βιβλίο του «Η Εθνική Αντίσταση 1940-1944 ζητά δικαίωσιν» γράφει :

 «Το ΚΚΕ ΔΕΝ τόλμησε να βάλει στην ονομασία του ΕΛΑΣ και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ π.χ. «Κομμουνιστικός ή Σοσιαλιστικός Απελευθερωτικός Στρατός». Οι πολιτικοί σκοποί του ΕΑΜ κυκλοφόρησαν στους μη κομμουνιστές μετά το ’44. Δεν τόλμησαν να τους κυκλοφορήσουν κατά το διάστημα της κατοχής μεταξύ των Εθνικοφρόνων ΕΑΜιτών».

     Ο Βουκμάνοβιτς Τέμπο, Γιουγκοσλάβος στρατηγός της αντίστασης στο βιβλίο του «Το ΚΚΕ στον αγώνα της Εθνικής Απελευθέρωσης» στη σελίδα 15 γράφει :

«Μοιραίο αποτέλεσμα της γραμμής αυτής ήταν η στρατιωτική αδράνεια των μονάδων του ΕΛΑΣ, εκτός αν πλήττονταν από τις εχθρικές δυνάμεις. Ορισμένες μάλιστα μονάδες του ΕΛΑΣ είχαν λάβει ρητή διαταγή να μην επιτίθενται κατά των αμυντικών θέσεων του εχθρού, για να μην προκαλούν την αντίδρασή του»

      Ο Κώστας Καραγιώργης ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Ριζοσπάστη και αργότερα «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» του ΕΛΑΣ σε υπόμνημά του προς το ΚΚΕ αναφέρει :

«Κατά πρώτο λόγο η γενική τακτική είναι, να υποχωρούμε μπροστά στον προελαύνοντα εχθρό, μη λυπόμενοι το έδαφος, που χάνουμε. Να διατηρούμε τις δυνάμεις μας ακέραιες για τους μελλοντικούς σκοπούς μαςΑυτά μας διατύπωσε ο ΣιάντοςΣτην νοοτροπία ο ΕΛΑΣ πρέπει να κινείται πάνω στο παλιό καραβανάδικο πνεύμα (ο Κατσαβρός τα θυμάται), ραχάτι, καλοπέραση πολιτικολογία και πολεμικός συμβιβασμός στην ουσία με τον κατακτητή».

   Ο Θεόδωρος Μακρίδης, στρατιωτικός εγκέφαλος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ κατά την κατοχή, στο βιβλίο του «Ιστορία της Αντίστασης», τόμος Α’, σελ 410 γράφει :

«Εγώ αναφέρομαι στο γεγονός ότι οι ΕΛΑΣίτες εκεί στη Μακεδονία προτίμησαν να τρέξουν στη Θεσσαλονίκη, που μπορούσαν να την έχουν οποιαδήποτε στιγμή στα χέρια τους, αντί να εξοντώσουν τις Γερμανικές δυνάμεις στην περιοχή τους…»

ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Μας λένε ότι το "πατριωτικό ΕΑΜ" οργάνωσε κινητοποιήσεις για να μη σταλούν εργάτες στη Γερμανία! Επιπλέον δεν στάλθηκε στρατιωτική μονάδα στο πλευρό των Γερμανών μόνο από την Ελλάδα!

   Είναι έτσι; Οι … ίδιοι "πατριώτες" κομμουνιστές με προκηρύξεις τον Σεπτέμβριο αλλά και στις 5 Οκτωβρίου 1942 καταγγέλλουν την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλογερμανική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» (Εθνική Σοσιαλιστική Πολιτική Οργάνωσις) από την οργάνωση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζόμενων Νέων). Αναφέρονται τα εξής : «Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία…. Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήσι του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού…Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια (!), που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα!» Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»

   Η Ε.Σ.Π.Ο είχε ως σκοπό εκμεταλλευόμενη την πείνα και τη δυστυχία του λαού, να σχηματίσει στρατιωτικό τμήμα που θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών στο Αν. Μέτωπο! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

   Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λονδίνου και της Μόσχας μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ (ΑΤΟΜΙΚΟ κατά τους κομμουνιστές!) στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη!

Αυτοί που συμμετείχαν ήταν :

Αντώνης Μυτιληναίος–τεχνικός OTE

Σπύρος Γαλάτης–φοιτητής Νομικής

Νίκος Λάζαρης– φοιτητής Νομικής

Νίκος Μούρτος–Τεχνικός

Τάκης Μιχαηλίδης– φοιτητής Χημείας

Σπύρος Στανωτάς– φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής

Ιουλία Μπίμπα–Δασκάλα

Αικατερίνη Μπέση–Οικιακά

    Από προδοσία συνελήφθησαν πολλά στελέχη της Π.Ε.Α.Ν αλλά και ο αρχηγός και εκτελέστηκαν στην Καισαριανή άλλοι τον Ιανουάριο και άλλοι τον Φεβρουάριο του 1943.

    Στα Δεκεμβριανά οι κομμουνιστές συνέλαβαν τον Νίκο Λάζαρη που δεν είχε συλληφθεί από τους Γερμανούς και κατετάγη αντάρτης του Ζέρβα και τον εκτέλεσαν ως ΠΡΟΔΟΤΗ! Ο νοών νοείτω!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΚΕ – ΓΕΡΜΑΝΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 
Ε.Λ.Α.Σ. (Ο.Μ.Μ.) και Γερμανικής Ανωτάτης 
Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου. 
     

     

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής. 

1- Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ., εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου. 
2- Παράλληλα ή Γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διάταξη την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλη της Θεσ/νίκης, την οποία και θα παραδώσει στον Εφεδρικό Ε.ΛΑ.Σ. και στην Πολιτική Οργάνωση του Ε.Α.Μ. σύμφωνα με λεπτομερειακό σχέδιο πού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Ο.Μ.Μ.-Ε.Α.Μ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.) θα καθορίσουν. 
3- Ό Ε.ΛΑ.Σ. εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών, πού προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν πώς θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού. 
4- Ό Ε.ΛΑ.Σ. δεν φέρει καμιά ευθύνη αν αντιλαϊκές προδοτικές ομάδες επιτεθούν κατά γερμανικών δυνάμεων. 
5- Ή Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχώρηση στον Ε.ΛΑ.Σ. βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των ως άνω ομάδων. 
6- Ό Ε.ΛΑ.Σ. με όρους αυτούς και με συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει την καταπολέμηση των αντιλαϊκών ανταρτικών ομάδων. 
Το σύμφωνο αυτό γράφτηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το παρέλαβε ο Ταγ/ρχης Έρριχ Φένσκε και το δεύτερο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος. 
Λειβάδι 1-9-1944 

Ό αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ.                                                  Για την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. 
             (Υπογραφή)                                                                          (Υπογραφή) 
Σφραγίς

 

Είναι αλήθεια ότι φαίνεται απίστευτο. Και όμως είναι αληθινό. Αν δεν πιστεύετε κάντε κλικ εδώ και θα δείτε την πρωτότυπη συμφωνία. Εδώ έχουμε και μια μεγέθυνση τμήματος του κειμένου που δείχνει ότι οι Γερμανοί ναζί εμπιστευόντουσαν περισσότερο τους ΕΛΑΣίτες από τα Τάγματα Ασφαλείας!!

Γι' αυτό και προτίμησαν να παραδώσουν την Θεσσαλονίκη στους κομμουνιστές και όχι στα Τάγματα!

     Το πρωτότυπο του εν λόγω μυστικού συμφώνου ΕΑΜ – Γερμανικού Στρατηγείου Θεσσαλονίκης κατατέθηκε από τον Εθνικό Σύνδεσμο ΕΛΑΣιτών Μακεδονίας – Θράκης στην εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ στην Θεσσαλονίκη.

    Το πρωτότυπο του ανωτέρω εγγράφου εκτέθηκε στην Έκθεση πειστηρίων, σε φωτοτυπία, μαζί με το πρωτότυπο της πρόσκλησης που απεύθυνε ο Καπετάν Κίτσος προς τον Γερμανό αξιωματικό για την υπογραφή του συμφώνου.

    Το επίσημο όργανο του ΚΚΕ Νέος Κόσμος (Τεύχος 9ον Σεπτεμβρίου 1950) παραδέχεται ότι το κομμουνιστικό σύνταγμα Χαλκιδικής υπέγραψε συμφωνίες με τους Γερμανούς).

    Η ανωτέρω συμφωνία ήλθε στο φως τέσσερα και πλέον χρόνια αργότερα παρά του αντιπροσώπου της Ελλάδας κατά την διάρκεια της συζητήσεως του ελληνικού προβλήματος εις την πρώτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον Νοέμβριο του 1948. O αντιπρόσωπος της Σοβιετικής Ενώσεως VISHINDKI (Βισίνσκυ), όχι μόνον δεν την αμφισβήτησε στην απάντηση του, αλλά και τόνισε ότι, ορθώς έπραξε το ΕΑΜ να σύναψη τοιαύτη συμφωνία μετά των αποχωρούντων Γερμανών, εφ' όσον σκοπός του ΕΑΜ ήταν να απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία των Γερμανών και όχι να τους διατηρήσει με μάταιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…