Το περιοδικό χαρακτήρισε “σούπερσταρ” τον Πάπα σημειώνοντας ότι “πήρε το όνομα ενός ταπεινού αγίου και κάλεσε για μια εκκλησία επούλωσης” 

Πρόσωπο της χρονιάς ανέδειξε τον πάπα Φραγκίσμο το περιοδικό Time.

Κι αν νομίζετε ότι αυτή είναι η μοναδική πρωτιά για τον ποντίφικα, τα γεγονότα αρκούν για να σας διαψεύσουν.

Ο Χόρχε Μπεργκόλιο από την Αργεντινή, όπως είναι το όνομα του, είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος πάπας στη σύγχρονη εποχή, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική και ο πρώτος Ιησουίτης που εξελέγη επικεφαλής της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας.

Εκτός όμως από τις πρωτιές, αίσθηση έχουν προκαλέσει και ορισμένες από τις πρωτοβουλίες του. Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, ο πάπας ήρθε σε ρήξη με την παράδοση ζητώντας από τους 150.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να προσευχηθούν για εκείνον, παρά να ευλογήσει εκείνος τον κόσμο πρώτα.

Ο πάπας Φραγκίσκος γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 17 Δεκεμβρίου του 1936. Είναι γιος Ιταλού μετανάστη ενώ πριν αποφασίσει να γίνει ιερέας είχε σπουδάσει χημικός.

Χρίστηκε καρδινάλιος στο Μπουένος Άιρες το 2001 και διετέλεσε πρόεδρος της Αργεντινής επισκοπικής διάσκεψης από το 2005 έως το 2011.

Μάλιστα ως καρδινάλιος ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, λόγω της αντίθεσής του στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και της ελεύθερης διανομής αντισυλληπτικών.

Ο πάπας Φραγκίσκος φημίζεται για την ταπεινότητά του, για την ικανή διαχείριση των καταστάσεων ενώ πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν άνδρα βαθιάς πίστης.

Εξάλλου, εντύπωση έχει προκαλέσει η απλότητά του και η βοήθεια του στους φτωχούς.

Διαβάστε το δημοσίευμα του περιοδικού ΤΙΜΕ

Σχετικά δημοσιεύματα του ελληνικού και διεθνούς τύπου

Πρόσωπο της χρονιάς 2013" για το Time ο Πάπας Φραγκίσκος

Πρόσωπο της χρονιάς για το 2013 ο πάπας Φραγκίσκος