Η τρόικα στέλνει στο ''απόσπασμα'' των εκλογών την κυβέρνηση των δοσιλόγων, που πίστεψαν πώς κάνοντας το ''καλό παιδί'' και ψηφίζοντας μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών θα είχαν καλύτερη τύχη από αυτή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. 

Αυτό υποστηρίζουν αναλυτές στο Defencenet, με μόνο ερώτημα αν η κατάρρευση της κυβέρνησης θα έρθει μέσω ευρωεκλογών ή και εθνικών εκλογών. Η συγκυβέρνηση των μνημονίων συμμετείχε στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, είναι υπεύθυνη, γι’ αυτό και η ώρα που θα πληρώσει έρχεται μέσω της κάλπης. Ήδη η τρόικα διεμήνυσε πως δεν δέχεται ισοδύναμα μέτρα για τη διατήρηση του ΦΠΑστην εστίαση, δεν είναι ικανοποιημένη από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ούτε από το νόμο για τους πλειστηριασμούς. Εξάλλου το πώς ''τους δυσαρεστήσαμε'', το έχει πει και ο υπάλληλός τους υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας

Με τα δεδομένα αυτά δεν αναμένεται πριν τα μέσα Φεβρουαρίου η έγκριση για την δόση των 6,7 δισ. προς τη χώρα μας (3,1 δισ. από την ΕΕ και 3,6 δισ. από το ΔΝΤ). Πηγαίνει έτσι πιο πίσω και όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Αθήνας για να ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η ώρα της κάλπης λοιπόν για την κυβέρνηση πλησιάζει, την ώρα που το εσωτερικό θερμόμετρο έχει ανέβει, μετά και τη θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για μη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν τρόπους για να διασωθούν από μία συντριβή, και δεν αποκλείεται πλέον και το ενδεχόμενο να στηθούν τρεις κάλπες το Μάιο. Πέραν των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, και αυτή των εθνικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, η οποία εκτιμάται πώς θα κλιμακωθεί. Μέχρι στιγμής πάντως, η προσπάθεια της κυβέρνησης στέφθηκε με αποτυχία, αφού η φυλάκιση της ηγεσίας του κόμματος ενίσχυσε τη Χρυσή Αυγή, η οποία ετοιμάζει ''μεγάλη επιστροφή'' με συμμετοχή σε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές. Παρουσιάζεται σταθερά τρίτο κόμμα και απειλεί σε πολλές περιπτώσεις τη δεύτερη θέση της ΝΔ.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο επισημαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δημοσκοπήσεις του επομένου διαστήματος. Αν αυτές δείχνουν πώς η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο πώς τις ευρωεκλογές είναι μικρή τότε, ίσως επιχειρηθεί να στηθούν τριπλές κάλπες. Διαχειρίσιμη διαφορά η κυβέρνηση θεωρεί αυτή των 3 ή 4 μονάδων. Με μεγαλύτερη από 4 και 5 μονάδες διαφορά στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Αναγκαστικά θα συρθεί σε εθνικές εκλογές αμέσως μετά, και η κατάρρευση θα είναι τεράστια.

Πηγή