Για τις 16 Σεπτεμβρίου του 2014, αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορούμενων για απρόκλητες σωματικές βλάβες ΜΑΤατζήδων, οι οποίες τελέστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος Ελλήνων πολιτών, στα γεγονότα της πλατείας Συντάγματος, το 2011.

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης – από τους πρώτους πολίτες που τραυματίστηκαν στα γεγονότα εκείνα – παραστέκεται σταθερά και αμετάκλητα στην υπόθεση της δίωξης των ΜΑΤατζήδων, ως ένας από τους κύριους μάρτυρες κατηγορίας.

Να θυμηθούμε πως ο κ. Βιτάλης, είναι εκείνος ο ενεργός πολίτης, που πρώτος, έστειλε το 2011 την υπόθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ζητώντας ακόμη επίμονα από την τότε προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου, να βγουν οι μάσκες και τα κράνη, και να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο οι κ.κ. των ΜΑΤ. Οι οποίοι, ενώ υποτίθεται πως ορκίστηκαν να υπηρετούν το Λαό, το Σύνταγμα και τους Νόμους, λειτούργησαν ως πραιτοριανοί, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας τους πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά.

Μιλώντας στους αστυνομικούς, μπροστά στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, τους μίλησε με τη δική του γλώσσα. Τη γλώσσα της σκληρής αλήθειας αλλά και της σύνεσης:

«Εσείς οι νεώτεροι αστυνομικοί, φαίνεται πως δεν διαβάζετε καθόλου – ούτε την πρόσφατη – ιστορία. Την περίοδο για παράδειγμα της περίφημης «Δίκης των Βασανιστών», όταν οι μεγάλοι εγκέφαλοι που έδιναν τις εντολές για τους βασανισμούς στο ΕΑΤ-ΕΣΑ έβγαλαν την ουρά τους απέξω, και την πλήρωσαν οι χαμηλόβαθμοι.

Διαβάστε την λοιπόν, και μη παρασέρνεστε από τις μητσοτάκειες λογικές του τύπου «το κράτος είστε εσείς». Να γνωρίζετε πως όταν ολοκληρώσετε τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους, θα βρεθείτε και εσείς με την πλάτη στον τοίχο. Και τα «αφεντικά» που σας λένε σήμερα «βαράτε ελεύθερα», θα σας πουλήσουν με μια πολιτική συμφωνία της δεκάρας, όπως έχουν μάθει να κάνουν, από την εποχή των μαυροκορδάτων και των κωλέτηδων.

Σαν έντιμος Πατριώτης και (Αμεσο)Δημοκράτης, σας τα είπα και τότε, σας τα λέω και τώρα.

Η επόμενη ρητή δικάσιμος, θα είναι και η τελευταία, πρωτόδικη τουλάχιστον. Εκεί, ενώπιον της δικαιοσύνης, θα πρέπει να μου εξηγήσετε, γιατί με σημαδέψατε με το βομβιδοβόλο και με χτυπήσατε με συνέπεια να αιμορραγήσει ο πνεύμονάς μου. Έναν άνθρωπο καθισμένο στην καρέκλα του, που όχι μόνο δεν σας προκάλεσε, αλλά μόλις δυο μέρες πριν κάλεσε τον διοικητή σας υποστράτηγο Παπασπύρου, να λειτουργήσετε ως αστυνομικοί, υπερασπιστές της νομιμότητας και του συντάγματος και όχι ως "σεκιουριτάδες" του ΓΑΠ και της πολιτικής του συμμορίας.

Θα έχετε λοιπόν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία, να ζητήσετε συγγνώμη, να καταλάβετε τι κάνατε. Έτσι κι' αλλοιώς, είναι σίγουρο – όπως έχει γίνει πολλές φορές σε διάφορες φάσεις της ιστορίας των ανθρωπίνων κοινωνιών – πως όταν φτάσετε στην ωριμότητα της πλήρωσης του χρόνου, αυτές σας οι πράξεις, θα σας κατατρέχουν ως εφιάλτης. Είτε καταδικαστείτε, είτε όχι».

Στρεφόμενος προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου – η οποία παρέστη ως πολιτικός ενάγων, μαρτύρων κατηγορίας κακοποιημένων πολιτών – ο κ. Βιτάλης την κάλεσε δημοσίως και μπροστά στα στελέχη του κόμματος της,  «να πάψουν επιτέλους κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ, τη βιομηχανία ενοχοποίησης του Πατριωτισμού. Αυτού του αγνού και άδολου ιστορικού πατριωτισμού του Έλληνα, που γέννησε το ’21, την Εθνική Αντίσταση, αλλά και όλα τα κινήματα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας».

Σχολιάζοντας δε την απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου πως «δεν πρέπει να ενοχοποιείται συλλήβδην ο Πατριωτισμός», ο κ. Βιτάλης πρόσθεσε:

«Χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια, από ένα στέλεχος της αριστεράς και μάλιστα "πρωτοκλασάτο", ακούγεται μια τέτοια προσέγγιση. Μας πήρε καιρό να καταλάβουμε πως ο Καραϊσκάκης, ο Μάντζαρος, ο Διονύσιος Σολωμός, τα σύμβολα των αγώνων αυτού του Λαού, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα φτύνουμε, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα χαρίζουμε στους ιδεολογικοπολιτικούς απογόνους αυτών που φόρεσαν τη στολή των Ναζί.

Σε αυτήν την τραγική φάση στην οποία βρίσκονται ο Λαός και η Πατρίδα μας, είναι μέγιστη ευκαιρία να καταννοήσουμε πως, το μόνο κοινό στοιχείο του Λαού μας, το οποίο μπορεί να βγάλει «το κάρο από τη λάσπη», είναι η συνένωση/συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων του έθνους μας.

Ο καιρός γαρ εγγύς. Έτσι γίνονταν πάντοτε, έτσι θα γίνει και τώρα».

Υ.Γ. Ο κατάλογος των 18 κατηγορουμένων ΜΑΤατζήδων, με τα πλήρη στοιχεία τους, είναι στα χέρια μας. Επιλέγουμε να μην τον δημοσιεύσουμε, για λόγους ηθικής αρχής. Μια ηθική, την οποία επιμένουμε να τιμούμε, έστω και «κάποιοι» επέλεξαν να μην την τηρήσουν, βλάπτοντας μας και συκοφαντώντας μας διαρκώς και ανελλιπώς.