Μετά την δημοσίευση του κειμένου της συμφωνίας του μεγάλου συνασπισμού στην Γερμανία ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος (φωτογραφία) ευχαριστεί με επιστολή του την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την δέσμευση της κυβερνήσεώς της να στηρίξει και να συνδράμει ενεργά την Ελλάδα και να την βοηθήσει με συγκεκριμένα προγράμματα να βγεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα και όσο γίνεται πιό ανώδυνα από την κρίση.

«Για πρώτη φορά σε συμφωνία κυβερνήσεως συνασπισμού οι εταίροι δεσμεύονται πολιτικά υπέρ της Ελλάδος.  Έτσι αναφέρονται μεταξύ άλλων στην συνέχιση της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της Γερμανο-Ελληνικής Συνέλευσης της οποίας προΐσταται ο γνωστός πλέον πανελλαδικά Χάνς-Γιόαχιμ Φούχτελ, όπως και την ανάλειψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση γερμανοελληνικού φορέα για την νεολαία στα πρότυπα του ήδη από πενηντακονταετίας υπάρχοντος γερμανογαλλικού όπως ο DHW επανειλημμένως ζητούσε από το 2011» τόνισε ο κ. Κοτσαμπόπουλος προς τον τύπο.

«Σκεφθήκαμε σαν γερμανοελληνικός σύνδεσμος ότι έχουμε χρέος να αναγνωρίσουμε αυτές τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Μέρκελ και να υπενθυμίσουμε ότι η ευημερούσα γερμανική επιχειρηματικότητα έχει και αυτή υποχρέωση να δείξει ανάλογη αλληλεγγύη απέναντι στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Έτσι εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της γερμανοελληνικής επιχειρηματικότητας στην Γερμανία μαζί με τις ευχαριστίες μας καλούμε συγχρόνως με την επιστολή μας την Καγκελάριο να αναλάβει υπό την αιγίδα της πρωτοβουλία καλώντας στην Καγκελαρία σε κοινή σύσκεψη όλους τους φορείς της γερμανικής επιχειρηματικότητας – επιμελητήρια, συνδέσμους, τράπεζες, αναπτυξιακές εταιρείες», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της παγγερμανικής γερμανοελληνικής επιχειρηματικής οργάνωσης.