Οι διεργασίες για τη συνομολόγηση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες, όσο και θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας με την ΕΕ, για μια ευρύτερη συμφωνία φορολόγησης τόκων θα εξετασθούν σήμερα, Τρίτη, στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ στο υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα την Βέρνη προκειμένου να προετοιμάσει τη σχετική συνάντηση Στουρνάρα – Σλουμπφ.

Το ταξίδι του κ. Μαυραγάνη είχε συμπέσει χρονικά με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που επικαλούμενα αναφορές της κ. Βίντμερ-Σλουμπφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός υποστήριζαν πως η Ελβετία δεν θα συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες και επιβεβαίωσε ότι οι Ελβετικές αρχές εξακολουθούν να επιθυμούν να συνομολογήσουν μια φορολογική συνθήκη με την Ελλάδα.