Η μακράς διάρκειας κρίση αποτελεί μοναδικό ερέθισμα ανάδρασης και ευκαιρία αναπροσδιορισμού και εκσυγχρονισμού για εταιρείες όπως η INTERAMERICAN, που έχει τολμήσει μεγάλες αλλαγές προσαρμογής στο παρόν και τοποθέτησης στο μέλλον της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτή την πραγματικότητα επιβεβαίωσε η δυναμική εκδήλωση της εταιρείας στις 21 Ιανουαρίου, με το δυναμικό της διοίκησης και των δικτύων πωλήσεων να δίνει τον τόνο μιάς αποφασιστικά δημιουργικής στάσης για το 2014.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτέλεσε και πάλι σημείο αναφοράς για την εκκίνηση μιάς ιδιαίτερα σημαντικής χρονιάς για την INTERAMERICAN, που κρατά σταθερή γραμμή πορείας με μακρόπνοο σχέδιο και στρατηγική μέσα σε ένα ταραγμένο και αβέβαιο περιβάλλον, αναδεικνύοντας τις επιχειρησιακές αρετές της αλλά και την αξία του αγαθού της ιδιωτικής ασφάλισης, που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μήνυμα της εισαγωγικής ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Γιώργου Κώτσαλου, ο οποίος τόνισε πως η INTERAMERICAN και ιδιαίτερα οι άνθρωποί της στις πωλήσεις, που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις ανάγκες των πολιτών, μπορούν να κάνουν πράξη τον ισχυρισμό της αναγκαιότητας της ιδιωτικής ασφάλισης. "Σήμερα, με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και στην οικονομία και με τον αρνητικό αντικτυπο που έχει η κρίση στην κοινωνική πρόνοια και τη λειτουργία του δημοσίου συστήματος στην υγεία και στις συντάξεις, οι περισσότεροι θεωρούν την ιδιωτική ασφάλιση αναγκαίο κακό. Εμείς στην INTERAMERICAN έχουμε τη ριζικά αντίθετη άποψη για την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, τη θεωρούμε ως ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ" υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο των διαμεσολαβούντων συνεργατών της για την εμπέδωση αυτής της ιδέας στην κοινή γνώμη, με δεδομένη τη χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κώτσαλος εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν και εξελλίσονται στην INTERAMERICAN, προλαμβάνοντας τις συνέπειες της κρίσης και προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα μέσα σε ένα τοπίο που θα είναι πολύ διαφορετικό για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. ´Οπως τόνισε ο ηγέτης της εταιρείας, για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων όλα πλέον ορίζονται από το τί χρειάζεται και θέλει ο πελάτης και βέβαια, από τη δύναμη του "νήματος" εμπιστοσύνης που τον συνδέει με την ασφαλιστική επιχείρηση. Γι' αυτό τον λόγο, σταθερό πρόταγμα της INTERAMERICAN στη σχέση της με τον πελάτη αποτελεί η συνεχής επιβεβαίωση και ενδυνάμωση της αξιοπιστίας, ως προϋπόθεση για την εδραίωση της εμπιστοσύνης. "Αυτό κάνουμε εμείς" επεσήμανε ο κ. Κώτσαλος, " έχοντας αναπτύξει και υποστηρίζοντας κάθε τρόπο διανομής προϊόντων και υπηρεσιών και φυσικά πρωτοπορώντας και στη διαδικτυακή διανομή, που έχει το δικό της κοινό, όμως επενδύοντας παράλληλα και συνεχώς στα δίκτυα των συνεργατών". Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου αναφέρθηκε και στη μεγάλη πρόκληση του τεχνολογικού εκσυγρονισμού στην οποία η εταιρεία έχει ανταποκριθεί με σημαντικές επενδύσεις και εισαγωγή συστημάτων στις λειτουργικές εφαρμογές, που αλλάζουν επαναστατικά τον τρόπο της ασφαλιστικής δουλειάς μέσα από την απλοποίηση και την ταχύτητα εξυπηρέτησης και τη συνολική διαχείριση, δημιουργώντας νέες συνθήκες και για την πώληση όπου τα περισσότερα διαδικαστικά, πλέον, μεταφέρονται στην "μπροστινή γραμμή" και στον ασφαλιστή.

Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ Γιάννης Καντώρος, που στη συνέχεια παρουσίασε την εικόνα της INTERAMERICAN, περιέγραψε τα νέα χαρακτηριστικά των διαμεσολαβούντων, αναφέρθηκε στις μοναδικές καινοτομίες που έχει εισαγάγει η INTERAMERICAN, οι οποίες την καθιστούν διακριτή στο σύνολο της αγοράς, με σαφή "ταυτότητα", καθώς και στη συνεχή διεύρυνση των συνεργασιών και την προσθήκη νέων συνεργατών τόσο στο δίκτυο agency που αριθμεί 1.300 επαγγελματίες όσο και στο δίκτυο συνεργαζομένων με ποιοτικά κριτήρια 1.100 πρακτόρων και μεσιτών. Ο κ. Καντώρος παρουσίασε στοιχεία των τακτικών ερευνών για την ικανοποίηση πελατών και δικτύων, που είναι εντυπωσιακού βαθμού -91% και 92% αντίστοιχα- και ολοκλήρωσε με τα αποκαλυπτήρια των στρατηγικών στόχων στις πωλήσεις για το 2014 και των νέων προϊοντικών προτάσεων και λειτουργικών "όπλων" που τίθενται στη διάθεση των συνεργατών στους κλάδους ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων.

Ακόμη, ο επικεφαλής των πωλήσεων της εταιρείας τόνισε την αύξηση μεριδίου αγοράς που έχει επιτύχει η INTERAMERICAN, το οποίο έφθασε στο 10,2%, τη βελτίωση της δραστηριότητας με σημαντική μείωση ακυρώσεων παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, την αύξηση πρόσκτησης νέων πελατών στην υγεία (20% περισσότερα νέα συμβόλαια) και το αυτοκίνητο (300.000 νέοι πελάτες), καθώς και στη Ζωή με κατά 80% περισσότερες πωλήσεις προϊόντων προστασίας σε σχέση με το 2012, καθώς και σειρά άλλων επιτευγμάτων που καταδεικνύουν μια συγκροτημένη πολιτική πωλήσεων, τόσο στην προώθηση εργασιών όσο και διαχειριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή ομιλία του Θεοδόση Π. Τάσιου, ομότιμου καθηγητή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εκλεκτού προσκεκλημένου, ο οποίος ανέπτυξε με τον δικό του συναρπαστικό τρόπο την φιλοσοφική προσέγγισή του επί του θέματος της δημιουργίας του πλούτου στη βάση της Ηθικής και της Εμπιστοσύνης. Μία προσέγγιση που έβαλε σε τάξη κοινωνικών αξιών την έννοια του πλούτου, όπως την αντιλαμβάνεται επιχειρησιακά και η INTERAMERICAN, με τη στρατηγική και συνέπειά της στο μεγάλο θέμα της κοινωνικής υπευθυνότητας που χαρακτηρίζει κάθε εταιρική της δραστηριότητα.

Κατά την εκδήλωση, η εταιρεία τίμησε τον κ. Γιάννο Γραμματίδη, που έκλεισε πέρυσι τη θητεία του ως πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου έχοντας αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, καθώς και για την εταιρική διακυβέρνηση.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, που συντόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ Κωνσταντίνος Βακίδης, οι προβολείς στράφηκαν στους κορυφαίους συνεργάτες του 2013, με ιδιαίτερη τη στιγμή της επίδοσης του Βραβείου "Αλέξανδρος Ταμπουράς" στον γιό του προσφάτως εκλιπόντος Κώστα Αναγνόπουλου, τον Ζαφείρη Αναγνόπουλο. Η μετά θάνατον τιμή στη μνήμη του επί τέσσερις δεκαετίες κορυφαίου συνεργάτη πωλήσεων, ενός από τους ιστορικούς συντονιστές του δικτύου πωλήσεων και εξαιρετικούς πρεσβευτές της INTERAMERICAN στην αγορά, ήταν ένα ελάχιστο δείγμα της οφειλής και ευγνωμοσύνης της εταιρείας για τη μακρά και δημιουργική παρουσία του στην εταιρική οικογένεια και την προσφορά του στην ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως επεσήμανε ο κ. Κώτσαλος, ο οποίος επέδωσε και το Βραβείο.

Οι βραβευθέντες ανά κατηγορία:

Από το Δίκτυο Tied Agency

Βραβείο Α. Ταμπουρά: K. ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Νέα Παραγωγή Ζωής-Υγείας-Ομαδικών Ασφαλίσεων:
Συντονιστές: 1. Δ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ, 2. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, 3. Ι. ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ.
Unit Managers: 1. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 2. Μ. ΧΑΛΙΚΙΑ, 3. Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.
Ασφ. Σύμβουλοι: 1. Ε. ΚΟΥΣΚΟΥΜΠΕΚΑΚΗ, 2. Χ. ΠΕΤΡΟΥ, 3. Θ. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, 4. Γ. ΜΠΟΥΛΙΩΤΗΣ, 5. Α. ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ, 6. Χ. ΔΕΡΕΚΗ, 7. Θ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΗ, 8. ΕΝ. ΑΠΕΡΑΝΘΙΤΗΣ.
Νέοι Aσφ. Σύμβουλοι: 1. Π. ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΗ, 2. Σ. ΜΠΙΤΖΙΛΗΣ, 3. Φ. ΣΠΙΝΘΑΚΗ.
Νέα Παραγωγή Υγείας:
Συντονιστές: 1. Α. ΔΟΚΟΥΖΗΣ, 2. Φ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ, 3. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Unit Managers: 1.Α. ΚΑΡΡΑ, 2. Ν. ΠΑΠΑΖΩΓΡΑΦΟΣ, 3. Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.
Ασφ. Σύμβουλοι: 1. Α. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 2. Α. ΠΑΖΑΡΛΗΣ, 3. Ν. ΑΠΕΡΑΝΘΙΤΗΣ, 4. Χ. ΜΑΚΡΗΣ, 5. Κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, 6. Κ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 7. N. PERIC, 8. Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.
Νέοι Aσφ. Σύμβουλοι: 1. Σ. ΜΠΙΤΖΙΛΗΣ, 2. Π. ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΗ, 3. Γ. ΤΡΙΒΛΗΣ.
Εγγεγραμμένα Γενικών Ασφαλειών:
Συντονιστές: 1. Δ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ, 2. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, 3. Γ. ΤΑΜΒΑΚΟΣ.
Unit Managers: 1. Ν. ΠΑΠΑΖΩΓΡΑΦΟΣ, 2. Ι. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, 3. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Ασφ. Σύμβουλοι: 1. Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, 2. Ε. ΑΡΕΤΟΥ, 3. Α. ΠΑΖΑΡΛΗΣ, 4. Κ. ΑΓΓΟΥΡΙΔΗΣ, 5. Κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, 6. Λ. ΤΟΥΡΝΑΤΖΗΣ, 7. Β. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, 8. Δ. ΠΟΛΛΑΤΟΣ.
Νέοι Aσφ. Σύμβουλοι: 1. Μ. ΜΗΣΙΑΚΑΣ, 2. Α. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, 3. Α. ΠΙΝΑΚΑΣ.
Εγγεγραμμένα κλάδου Πυρός:
Συντονιστές: 1. Δ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ, 2. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, 3. Γ. ΤΑΜΒΑΚΟΣ.
Unit Managers: 1. Ι. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, 2. Ν. ΠΑΠΑΖΩΓΡΑΦΟΣ, 3. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Ασφ. Σύμβουλοι: 1. Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, 2. Κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, 3. Λ. ΤΟΥΡΝΑΤΖΗΣ, 4. Β. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, 5. Α. ΠΑΖΑΡΛΗΣ, 6. Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, 7. Κ. ΑΓΓΟΥΡΙΔΗΣ, 8. Σ. ΨΥΧΟΥΝΤΑΚΗ.
Νέοι Aσφ. Σύμβουλοι: 1. Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, 2. Σ. ΚΑΛΤΣΙΟΣ, 3. Α. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ.
Στρατολογήσεις σε ισχύ:
Συντονιστές: 1. Δ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ, 2. Ι. ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ, 3. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ.
Unit Managers: 1. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 2. Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ, 3. Μ. ΧΑΛΙΚΙΑ.

Από τους συνεργαζόμενους Πράκτορες – Μεσίτες

Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα Γενικών Ασφαλειών:
1. INFOTRUST, 2. MEGA INSURANCE BROKERS, 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ, 4. AON ΕΛΛΑΣ, 5. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα Πυρός:
1. ΑΟΝ ΕΛΛΑΣ, 2. ΠΕΝΚΟ, 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΑΟΥΣΗΣ, 4. Σ.Ι. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, 5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ.
Νέα Παραγωγή Ομαδικών Ασφαλίσεων:
1. ΑΟΝ, 2. Ι. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΑΟΥΣΗΣ, 3. ΖΕΡΜΠΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ, 4. MARSH, 5. ΜΑΡΤΕΝ.

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση.

Πηγή