ΈΡΕΥΝΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Το παρελθόν και το σήμερα. Γεγονότα και συμβάντα

Διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 
Τι στάση θα κρατήσει ο άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου;
 
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
 
Ο άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για υπεξαίρεση και κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων (άκρως απόρρητων), ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την περίοδο 2005 – 2007, περίοδο πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, κατά την οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις λειτουργίας παρακρατικού κυκλώματος, το οποίο σε συνεργασία με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, φέρεται να κατείχε παρανόμως διαβαθμισμένες πληροφορίες, οι οποίες στις πλείστες όσες των περιπτώσεων αφορούσαν την άκρως εμπιστευτική (απόρρητη) ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Προ εξαμήνου, περίπου, σε δικαστήριο των Αθηνών και σε ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν για διαρροή της πρωθυπουργικής ενημέρωσης από την ΕΥΠ, σειρά αρμοδίων κρατικών υπαλλήλων. Αυτές τις καταθέσεις, μαζί με τα όσα περιλαμβάνει ο φάκελος απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, φαίνεται πως έλαβε υπόψη του ο 3ος τακτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την σχετική έρευνα.
Μέσα στα πλαίσια αυτής της έρευνας, καλείται να απολογηθεί ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος κατηγορίας που αφορά ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας…!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την κλήση του κ. Καρχιμάκη προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή, μετά από καταθέσεις υπαλλήλων της ΕΥΠ ότι ο κ. Καρχιμάκης ήταν "πίσω" από υπόθεση διαρροής άκρως απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας προς τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…!
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του κ. Καρχιμάκη, ο δικαστικός λειτουργός ανακάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν "βαθμό ασφαλείας" και φαίνεται να διοχέτευσε στον κ. Καρχιμάκη υπάλληλος (για την οποία φέρεται να έχει επιβληθεί το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επειδή της έχει απαγγελθεί η κατηγορία της αυτουργίας στην πράξη της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας…) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του κ. Φούκα για την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
Έτσι στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε σε απολογία και τον κ. Καρχιμάκη.
Κι εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον "κουβάρι", αφού ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να αποτελούσε το "δεξί χέρι" του Γιώργου Παπανδρέου στον τομέα της "ιδιαίτερης πληροφόρησης". Η εμπλοκή του, λοιπόν, στο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και στην μέχρι σήμερα διακράτηση διαβαθμισμένων εμπιστευτικών εγγράφων, φαίνεται να εμπλέκει (έστω και εμμέσως) τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο φυσιολογικά θα πρέπει να κλητεύσει αμέσως μετά τον κ. Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής.
Η συγκεκριμένη υπόθεση, εμφανίζεται πλέον ως διαρροή κρατικών πληροφοριών, ενέχει "άρωμα κατασκοπίας" και ίσως αποτελέσει την έναρξη διαδικασίας για την αποκάλυψη ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με τη βοήθεια κρατικών υπαλλήλων τοποθετημένων σε καίριες θέσεις στον τομέα των πληροφοριών, λειτουργούσαν με τρόπο επιεικώς μη αποδεκτό και ενδεχομένως εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.
Χωρίς να ξέρουμε τι θέση θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή ο κ. Καρχιμάκης, για ποιόν λόγο και πως βρέθηκαν υπό την κατοχή του έγγραφα στα οποία δεν είχε ποτέ πρόσβαση, αλλά και χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιά ονόματα θα αναφερθεί, μήπως πρέπει να θυμηθούμε τα όσα γράφτηκαν στα Wikileaks (και επιτηδευμένα ξεχάστηκαν από τους δημοσιογράφους) περί «δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων που είναι επιρρεπείς στις διαρροές»; Και ποιος, αλήθεια, είναι ο ρόλος αυτών των "επιρρεπών σε διαρροές" υπαλλήλων στην όλη υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Καρχιμάκη;
Η υπόθεση αυτή αφορά μόνο τον κ. Καρχιμάκη ή εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, τόσο από ειδικές κρατικές υπηρεσίες όσο και από τον χώρο της πολιτικής;

Μήπως βρισκόμαστε σε ένα σκάνδαλο Παπανδρέου γκέιτ, το οποίο αποτελεί την κορυφή ενός παγόβουνου παρακρατικών δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας και εργαζόταν κατά των ελληνικών συμφερόντων…;

Δηλώσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

“Όλα όσα γράφονται η λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.
Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Οι  ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά.
Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει.
Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα πλανώνται πλάνην οικτράν…”
 
Η δική μας απορία: Ψευδολόγος και σκευωρός είναι ο ανακριτής της υπόθεσης; Είναι βέβαιος ο κ. Καρχιμάκης;
 
Δημοσιεύτηκε στις 1/11/13 στο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους