O Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας της Βοστώνης

Στο χώρο του Charles Hotel ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Harvard Square δίπλα από τα κτιριακά συγκροτήματα του πανεπιστημίου Harvard έγινε την Παρασκευή το βράδυ η συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Το θέμα της συζήτησης ήταν γύρο από τις τελευταίες εξελίξεις για τον έρανο που έγινε, τον "Myrto's Fund" όπου ο Έλληνας Υπουργός ενημερώθηκε από το Α μέχρι το Ω.

Παράλληλα είδε τα στοιχεία που άρχισε και έγινε ο έρανος καθώς και και αποδείξεις από την Τράπεζα "statemens" όπου δείχνουν όλα τα χρήματα είναι στο λογαριασμό μέχρι και το τελευταίο σεντ, δεύτερον ότι από την ώρα που ανοίχτηκε ο λογαριασμός μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία μετακίνηση χρημάτων και τρίτον ότι η Ομοσπονδία περιμένει παραστατικά από νοσήλια που δεν καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο ή άλλα ασφαλιστικά Ταμεία ώστε να διαθέσει μέχρι και το τελευταίο δολάριο για το σκοπό που συγκεντρώθηκαν τα χρήματα.

Ο Έλληνας Υπουργός κοίταξε τα στοιχεία και είπε "παρακολουθούσα τα πράγματα από την Ελλάδα, έχω πλήρη εικόνα των πραγμάτων, σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και για όλα τα θέματα του Ελληνισμού που ασχολείστε εθελοντικά. Νομίζω ότι η παρεξήγηση με το θέμα αυτό θα τελειώσει."

Έδωσε συγχαρητήρια στην κινητοποίηση της Νεολαίας της Νέας Αγγλίας και προέτρεψε τους αξιωματούχους να μην αφήσουν να επηρεάσει τους νέους και τον Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας τα πρόσφατα αρνητικά δημοσιεύματα.

Ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι ήθελε να δει τη Σοφία Λαμπροπούλου και γενικά τους νέους που έλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τη Μυρτώ και έδωσε συγχαρητήρια. Μίλησε με την κ. Μαρία Σπυριδοπούλου όπου της έδωσε συγχαρητήρια που ανέλαβε να γίνει η επιτυχημένη εκδήλωση στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου.

*Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κων. Ιωάννης Ράμμος με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη

 

Ο Άδωνις στον «Ε.Κ.»: Θα συμψηφιστούν τα χρήματα του εράνου για την Μυρτώ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για νοσήλια της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, θα συμψηφιστούν με τα ποσά τα οποία οφείλει ακόμα η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστώνη, τόνισε σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο υπουργός Υγείας της Ελλάδος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτώς καθότι πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρέος στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ», πόσο χρωστά ακόμα η Ελλάδα, ο κ. υπουργός είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια κι αυτό περιμένουμε κι εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό» και συμπλήρωσε «σε κάθε περίπτωση όμως αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».
Ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Βοστώνη με αφορμή την ομιλία του στο Harvard, συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα της Μυρτώς. Οταν τον ρωτήσαμε «τι διημείφθη στη συνάντησή σας με την Ομοσπονδία Σωματείων;», ο κ. υπουργός είπε, πως «είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας όλης της γνωστής υποθέσεως για την Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία – statements – από την Τράπεζα για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στον σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα, είναι περίπου 130 χιλιάδες δολάρια. Μου δήλωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν έως το ποσό αυτό τα έξοδα που είχε η Μυρτώ για ιατρικούς λόγους στη Βοστώνη». Είπε ότι λόγω πιεσμένου προγράμματος δεν πρόλαβε να επισκεφθεί το «Σπόλτιγκ».
Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρότσου, με επιστολή του δικηγόρου της είχε απαιτήσει να της δοθούν τα χρήματα του εράνου και της χοροεσπερίδας. Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 10 Ιανουαρίου 2014, ανάμεσα στις απαιτήσεις που είχε εγείρει μέσω της πολυσέλιδης επιστολής του δικηγόρου της, ήταν, «να μεταφερθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014 όλα τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό για την Μυρτώ σε λογαριασμό τραστ που έχει ανοιχθεί από την κ. Κοτρότσου σε τράπεζα της επιλογής της».
Στην ίδια επιστολή επεσυρόταν η απειλή ότι σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της κ. Κοτρότσου, «θα κατατεθεί αναφορά στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Μασαχουσέτης στο Τμήμα Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, στην Εφορία (IRS), κι ακόμα ίσως κατατεθεί μήνυση σε Ανώτατο Δικαστήριο της Μασαχουσέτης».
Επίσης, στο γράμμα του ο δικηγόρος της κ. Κοτρότσου ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι «δεν θα δοθεί κανένας ιατρικός λογαριασμός προς πληρωμή και να μην χρησιμοποιηθεί τίποτε από τα συγκεντρωθέντα χρήματα για κανέναν σκοπό έως ότου λάβει η Ομοσπονδία γραπτώς οδηγίες από την κ. Κοτρότσου».
Εν τω μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης είπε για την επίσκεψή του στη Βοστώνη, η οποία συνέπεσε με τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε τη Μασαχουσέτη και γενικότερα τη Νέα Αγγλία, ότι «η επίσκεψη πήγε πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος, και η ομιλία στο Harvard ήταν πολύ επιτυχημένη με πολύ κόσμο και με μία πολύ ζωντανή συζήτηση παρά τη χιονοθύελλα που ήταν την ίδια ώρα και οι συναντήσεις μου όλες ήταν όπως έπρεπε». Ανέφερε ακόμα πως «και με την Ομογένεια βρέθηκα και με καθηγητές εδώ στο πανεπιστήμιο και είχα και συναντήσεις και ξενάγηση σε δύο μεγάλα νοσοκομεία».
Στην ερώτηση «τι μήνυμα περάσατε στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Βοστώνης;» απάντησε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα γίνονται, έπρεπε να γίνουν, η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση».
Οταν τον ρωτήσαμε «τι αποκομίσατε φεύγοντας από τη Βοστώνη για την Ελλάδα;», είπε ότι «πρώτα απ’ όλα αποκομίζω την εικόνα ενός συστήματος και υγείας και εκπαιδευτικό πολλά από τα οποία θα είχαμε να διδαχθούμε κι εμείς στην Ελλάδα και στους δύο τομείς. Πιστεύω ότι το θέμα που με ενδιέφερε, οι κλινικές ιδέες, έχω πάρει πολύ καλές ιδέες που μπορούμε να τις καθιερώσουμε και στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της έρευνας, αλλά και της οικονομίας μας». Τόνισε πως «νομίζω ότι στην κρίσιμη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι σταθερά στο πλευρό της χώρας μας».
Ο κ. Γεωργιάδης κατά την παραμονή του στη Βοστώνη και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα των δρόμων, κατόρθωσε και επισκέφθηκε δύο κορυφαία νοσοκομεία, το «Beth Israel» μέσα στη Βοστώνη και το «Leahy Clinic» στην πόλη Μπέρλιγκτον της Μασαχουσέτης πλησίον της κεντρικής οδικής αρτηρίας 128.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το ‘Beth Israel’ είναι ένα καταπληκτικό νοσοκομείο, παράδειγμα προς μίμηση σ’ όλα τα επίπεδα και κυρίως στον τομέα των κλινικών μελετών όπου νομίζω ότι όλη αυτή η σύνδεση πανεπιστημίου και κλινικής και των εταιρειών που είναι γύρω-γύρω και που επενδύουν πάνω στα μυαλά και στις ικανότητες των ανθρώπων είναι ένα τρομερό παράδειγμα». Για το Leahy είπε, ότι «είναι ένα εκπληκτικό νοσοκομείο, ήταν πολύ εντυπωσιακή η οργάνωση της πρωτοβάθμιας από πλευράς υγείας, έχει ένα καταπληκτικό δίκτυο πρωτοβάθμιας, κάτι το οποίο με ενδιαφέρει πάρα πολύ διότι είναι κι ο πυρήνας των μεταρρυθμίσεων που κάνουμε τώρα στην Ελλάδα όπως ξέρετε».
Στην ερώτηση αν προτίθεται να έλθει και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί ευρύτερα με την Ομογένεια, είπε ότι «δεν θα αργήσω θα ξανάλθω διότι οι συναντήσεις που είχα προγραμματίσει στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκαν λόγω του καιρού, γι’ αυτό και φεύγω σε λίγο από Βοστώνη για Αθήνα».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
Εν τω μεταξύ η κα Κοτρότσου, αποκαλύπτοντας πια την σχέση και συνεργασία της με τον Γ. Λυκομήτρο, κάτι που απέκρυπτε πεισματικά και αρνούταν, με δηλώσεις της προς το άτομο αυτό, επικρίνει τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ευθυγραμμίστηκε με την νομιμότητα των όσων προβλέπουν οι αποφάσεις του ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Βοστώνης, Οι αρχικές αποφάσεις του οργανισμού, οι οποίες και τηρούνται προβλέπουν ότι τα χρήματα θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των νοσηλείων της Μυρτώς στο νοσοκομείο της Βοστώνης. Το ποσό που θα περισσέψει θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό και εφόσον υπάρχουν πάντα και σε κάθε περίπτωση αποδείξεις   

Απομονώνεται ο Γιώργος Λυκομήτρος, συμπαρασύροντας μαζί του στον κατήφορο και την μήτέρα της άτυχης Μυρτούς (Παπαδομιχελάκη). Κοινή η γραμμή της αρθρογραφίας σχετικά με την υπόθεση. Παρακολουθείστε όλα τα άρθρα των Αποστόλη Ζουπανιώτη, Θεόδωρου Καλμούκου και Αλέξανδρου Στεφανόπουλου & τα σχετικά ρεπορτάζ

Η Μυρτώ και η σύγκρουση των 131.000 δολαρίων

Επιστρέφει στην Ελλάδα η 16χρονη Μυρτώ. Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Η Ομοσπονδία της Βοστώνης και η Ομογένεια έκανε το χρέος της

Ομοσπονδία Βοστώνης: Καταγγέλουμε και αποκαλύπτουμε με στοιχεία. Τα υπόλοιπα στην αμερικανική και ελληνική δικαιοσύνη

Επιστρέφει σήμερα 24 Ιανουαρίου η Μυρτώ στην Ελλάδα

"Μυρτώ, θα είσαι πάντα στις προσευχές μας"

Ο πατέρας της Μυρτώς είχε ευχαριστήσει θερμά την Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας 

Το άδικο στην υπόθεση της άτυχης Μυρτώς(Παπαδομιχελάκη) να εύχεσθε να μην πέσει πάνω σε εσάς και τις οικογένειες σας… Φεύ!

Γιάννης Παπαδομιχελάκης(πατέρας Μυρτώς): Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την ομογένεια & την Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας 

Έθνος: Πατέρας της Μυρτώς: «Ποτέ δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη από κανέναν για το παιδί μας» 

Ακόμα μια περίεργη & ύποπτη εξέλιξη στην υπόθεση της Μυρτώς (Παπαδομιχαλάκη) 

Άθλια, βρόμικα, χυδαία, ανήθικα και πρόστυχα σκοτεινά παιχνίδια πάνω από το κρεβάτι της άτυχης 16χρονης Μυρτώς(Παπαδομιχελάκη) – 

Αιφνιδιαστική εξέλιξη. Παρέμβαση των Ομοσπονδιακών Αρχών (FBI) στην υπόθεση της Μυρτώς 

Η Μυρτώ παίρνει εξιτήριο από Βοστόνη και επιστρέφει στην Ελλάδα

Αν είναι δυνατόν! Έγινε και αυτό! Ο Δημήτρης Δανίκας "αθωώνει" το κτήνος που κατέστρεψε την 16χρονη Μυρτώ