ΈΡΕΥΝΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Το παρελθόν και το σήμερα. Γεγονότα και συμβάντα 
 

 
Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι ασχολούνται με μία υπόθεση που απασχολεί τις ανακριτικές αρχές και έχει σαν θέμα την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή καθώς και τις υποκλοπές (τηλεφωνικές και εγγράφων) που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, τις οποίες υποθέσεις διερευνά ο 3ος τακτικός ανακριτής κ.Δ. Φούκας.
 
Αν και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, κάποιοι επιμένουν να "ενοχλούν", ασκώντας έμμεσες πιέσεις, προς την αλλαγή της κατεύθυνσης που έχει πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία -όπως αναφέρεται στον Τύπο-υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια του εμπειρότατων δικαστικών υπαλλήλων που έχουν αναλάβει τη διερεύνησή της.
 
Στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, της υποκλοπής διαβαθμισμένων εγγράφων που είχαν ως αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε να είναι και ο πολιτευτής Μ. Καρχιμάκης, γνωστός για τις στενές του σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και άνθρωπος "κλειδί" του Παπανδρεϊκού περιβάλλοντος.
Η εμπλοκή του συγκεκριμένου πολιτευτή (νυν δημοσίου υπαλλήλου, μεταταγμένου πλέον από την Ολυμπιακή που ήταν διορισμένος -έσπευσε τότε να εκμεταλλευτεί το νόμο Ρέππα- στο Υπουργείο που εποπτεύει σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης), έγινε μετά από κατάθεση μαρτύρων και έρευνα των αρχών στην κατοικία του, όπου βρέθηκε ενοχοποιητικό υλικό που αποδείκνυε την εμπλοκή του στην διαρροή αυτών των άκρως διαβαθμισμένων εγγράφων.
 
Μετά την κλήση και απολογία του στον ανακριτή, στον κ. Καρχιμάκη επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι όπως η στέρηση εξόδου από τη χώρα, αλλά και καταβολή εγγύησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
 
Στην απολογία του, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Τύπος, ο κ. Καρχιμάκης αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως το συγκεκριμένο έγγραφο υλικό που βρέθηκε στην οικία του ήλθε στην κατοχή του το 2007 από άγνωστο πληροφοριοδότη, προκειμένου να υποβάλει ερώτηση στη Βουλή. Δεν γνωρίζουμε όμως πως αιτιολόγησε την παρακράτηση του συγκεκριμένου έγγραφου διαβαθμισμένου υλικού έως και σήμερα, αφού ήταν πασιφανές πως επρόκειτο για πληροφορίες που είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη, αλλά απορούμε, με ποιά ιδιότητα κρατούσε αυτά τα "όμορφα χαρτάκια" (όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος), τα οποία διαρρέονταν μέσα από την ΕΥΠ προς τον ίδιο;
 
Προηγουμένως, όμως, και μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2012, ο κ. Καρχιμάκης, σε διαδικτυακή του παρουσία φέρεται να έγραψε:
«Τι παιχνίδι στήνεται στην ΕΥΠ; Φαινόμενα επαναφορών που κινούν υποψίες. Μετά τις αυθαίρετες και μαζικές μετακινήσεις στην ΕΥΠ, χωρίς καμία συνεννόηση με κανέναν από τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους, με εντολή του διοικητή κ. Δραβίλλα Θεοδώρου, εκλεκτού και επιστήθιου φίλου του πρωθυπουργού, μπορούμε να υποψιαζόμαστε τι παιχνίδι στήνεται ταυτόχρονα και με την επαναφορά προσώπων που υπηρέτησαν στην ΕΥΠ, 2004/2009 κατά την 'αξέχαστη' περίοδο των απαγωγών των Πακιστανών και των υποκλοπών. Το τι αναμένεται θα δείξει. Ίσως να το έχουμε ξαναζήσει…».
Τι είδους πληροφόρηση και από ποιόν μέσα από την ΕΥΠ, είχε ο κ. Καρχιμάκης, τη στιγμή μάλιστα που δεν ήταν και βουλευτής, ώστε να μπορεί να επικαλεστεί κάποια έρευνα που έκανε ο ίδιος μέσα στα πλαίσια κάποιου κοινοβουλευτικού ελέγχου;
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τυχόν πληρωμή της εγγύησης εκ μέρους του κ. Καρχιμάκη, ο οποίος κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε πως είναι αθώος, ότι τον έχουν εμπλέξει συγκεκριμένοι κύκλοι από την ΕΥΠ και πως δεν μπορεί να πληρώσει την εγγύηση επειδή δεν έχει τόσα χρήματα.
 
Όμως, από την πλευρά μας, έχουμε και μία περαιτέρω απορία, που ξέρουμε ότι θα δυσαρεστήσει μία ομάδα ανθρώπων που συντονισμένα προσπαθούν να παρεμβληθούν και να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα (facts, όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο πρώην αμερικανός πρέσβης κ. Ρις):
Η Δικαιοσύνη είναι καλή μόνο όταν εκδίδει βολικές αποφάσεις και όταν είναι εναντίον μας, τότε αρχίζουμε να κατασκευάζουμε "λαγουδάκια" και "δράκους";
 
Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- αποχετευτικοί αγωγοί διαφόρων διαρροών (λύματα ψεύδους για τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει δικαστική παρέμβαση), που όλως τυχαίως βάλλουν συστηματικά κατά προσώπων που στοχοποιήθηκαν από το καθεστώς Παπανδρέου επειδή δεν συνεμορφώθησαν ως προς τας υποδείξεις, αλλά και επιπλέον επιτίθενται αισχρότατα και κατά ουσιαστικών μαρτύρων της ανάκρισης τόσο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και τις υποκλοπές εγγράφων, οι οποίοι μάρτυρες έχουν αποτελέσει διαχρονικά υποδείγματα ακεραιότητας και προσφοράς στον χώρο της ΕΥΠ;
 
Δυστυχώς, ο κ. Καρχιμάκης είτε δεν έχει κατανοήσει επακριβώς την θέση στην οποία βρίσκεται ευελπιστώντας πως θα υπάρξει κάποια "σανίδα διάσωσης" είτε δεν κατανοεί (όπως και οι "αποχετευτικοί αγωγοί δημοσιογραφικών λυμάτων") πως η επιμονή στην αναμόχλευση ενός βόθρου επιφέρει νέα δυσώδη ευρήματα, αξιολογότατα όμως προς περαιτέρω διερεύνηση γεγονότων και προσώπων της πλέον σκοτεινής περιόδου που βίωσε η χώρα μας, η οποία είχε ως σημείο εκκίνησης το 2009, ενώ προηγήθηκε μία περίοδος που κάποιοι έπαιξαν με την σταθερότητα (πολιτική και οικονομική) της χώρας, συνεργαζόμενοι με ανθρώπους υπηρεσιών ξένων χωρών.
Ας σταματήσουν τα διάφορα φερέφωνα να ασχολούνται και με την ΕΥΠ, στην οποία προσπαθούν άμμεσα ή έμμεσα να δημιουργήσουν προβλήματα. Εκτός και εάν σε αυτό ακριβώς στοχεύουν, οπότε…