Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος   κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Ενέκρινε την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος για την διεξαγωγή Πανελληνίου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με αφορμή την συμπλήρωση 300 ετών από τη γέννησή του το 1714, με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Επίσης ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για τον ορισμό κατ’ έτος, Εβδομάδος Αντιαιρετικού Αγώνος. Για το έτος 2014 ορίσθηκε η εβδομάδα από 11 έως 18 Οκτωβρίου, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

 

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου