Εν όψει της ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου, ενός νόμου που φιμώνει όποιον διαφωνεί με την καθεστωτική αντίληψη των πραγμάτων και θα βάζει φυλακή ή θα εξοντώνει οικονομικά όποιων έχει διαφορετική άποψη και δεν πιστεύει στην πολιτικά ορθή διατύπωση της ιστορίας, ξεκινάει μια καμπάνια ενάντια στην λογοκρισία και τον αντιρατσιστικό νόμο που έρχεται προς ψήφιση.

Για τον λόγο αυτό έχει ήδη δημιουργηθεί μια ομάδα στο facebook και συγκεκριμένα στην διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/antiratsistikos/που θα λειτουργεί σαν συντονιστικό σημείο, και λειτουργεί ήδη ο ιστότοπος της πρωτοβουλίας στην διεύθυνση againstsencorship.wordpress.com

 

Παρόλο που στην Βουλή οι κυβερνώντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνουν τους αντιπολιτευόμενους του ΣΥΡΙΖΑ ότι σύντομα θα έλθει ο αντιρατσιστικός νόμος, αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτε, καθώς οι νόμοι έρχονται και παρέρχονται άν υπάρχει αρκετά ισχυρή λαϊκή πίεση κατά τους. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της καμπάνιας. Να δείξει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να φορούν τις αλυσίδες της πολιτικής ορθότητας, προκειμένου οι διάφορες “μειοψηφίες” να είναι αυτές που ελέγχουν την εξουσία μέσω των διαφόρων λόμπυ.

Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νόμου όμως ξεπερνά την ίδια την ουσία του ρατσισμού ή του αντιρατσισμού. Έχει να κάνει με την βίαιη μεταβολή της ίδιας της κοινωνίας και την προσπάθεια της πολιτικής εξουσίας να θέσει τα όρια της σκέψης και της αντίδρασης.

 

Το θέμα στην σωστή του βάση είχε τεθεί ως εξής: «Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα.Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη.

Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις “ομάδων επιρροής” ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α. Π. 3/2010). Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».

Τα παραπάνω δεν είναι κείμενο κάποιου εθνικιστικού φορέα, αλλά ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (του 2011) που έρχεται να φέρει έναν σκληρό αντιρατσιστικό νόμο και είναι τα ίδια τους τα λόγια που πρέπει να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.

 

Για όσους φίλους bloggers/web admins θέλουν να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία συνημμένα βρίσκονται banners τόσο για το ιστολόγιο της κίνησης όσο και για την ομάδα στο facebook. Όλο το υλικό, banners και ό,τι περαιτέρω παράγεται θα μπορείτε να βρείτε στο http://againstcensorship.wordpress.com/resources/