Η μεταασοβετική παγκόσμια τάξη ήταν κάθε άλλο παρά τέλεια, αλλά η ιδέα του Vladimir Putin για την αντικατάστασή της είναι πολύ χειρότερη”, γράφει ο Economist στο πρώτο θέμα του νέου τεύχους του, το οποίο απεικονίζει τον ημίγυμνο Putin πάνω σε ένα άρμα μάχης.

“Η τελευταία συμπεριφορά της Ρωσίας περιγράφεται συχνά σαν την αρχή ενός νέου ψυχρού πολέμου με την Αμερική. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μια ευρύτερη απειλή προς χώρες όλου του κόσμου, γιατί ο κ. Putin πάτησε με ένα τανκ την υπάρχουν παγκόσμια τάξη”, γράφει το περιοδικό.

Λέγοντας ότι πρέπει να προστατεύσει τους Ρώσους της Κριμαίας, και αρνούμενος ότι τα χωρίς διακριτικά στρατεύματα που πήραν τον έλεγχο της Κριμαίας είναι ρωσικά, ο Putin δημιουργεί μία φόρμουλα για επεμβάσεις σε όλες τις χώρες που έχουν μειοψηφίες, προσθέτει.

“Η νέα τάξη του κ. Putin, εν συντομία, στηρίζεται στο ρεβανσισμό, μια επικίνδυνη περιφρόνηση για την αλήθεια και τη διαστρέβλωση του νόμου, ώστε αυτός να σημαίνει ό,τι βολεύει εκείνους που έχουν την εξουσία. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καθόλου τάξη”.

Πηγή