Του Λάζαρου Μαύρου

Φ Τ Α Ι Μ Ε ΚΑΙ οι πολίτες για την κατάντια όπου σύρθηκε η πατρίδα. Με τις ψήφους μας νομιμοποιείται στην εξουσία, η κάθε φορά νικήτρια στις εκλογές, μερίδα της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας που εγκαθίσταται στο Προεδρικό Μέγαρο και καταλαμβάνει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.

 Για μια ολόκληρη 5ετία. Στη διάρκεια της οποίας, το κομμένο – ραμμένο στα μέτρα της Κομματοκρατίας πολίτευμα της ρεππάπλικ, ΔΕΝ επιτρέπει σε καμιά δημοκρατική πλειοψηφία του λαού να κατεβάσει εγκαίρως απ’ την εξουσία όποιον αποδεικνύεται ανίκανος, ώστε να τον αντικαταστήσει με ικανότερο.

Ε Ι Ν Α Ι, ΛΟΙΠΟΝ, από τη μια, αυτό το ψευδώς εμφανιζόμενο ως δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι κι η κατέχουσα τα μέσα συστηματικής εξαπάτησης των πολιτών στο πελατειακό σύστημα Κομματοκρατία. Είναι, αφ’ ετέρου, εκείνο που διαρκώς επαληθεύεται επαναλαμβανόμενο, απ’ την εποχή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε»: Ευκολόπιστοι πολίτες – ψηφοφόροι: Θύματα πολιτικής εξαπάτησης. Απ’ τους οποίους, διά ψευδών προεκλογικών παραστάσεων, αποσπούν την ψήφο, εκείνοι που υπεξαιρούν την λαϊκή εντολή για να εναλλάσσονται μεταξύ τους στην εξουσία: Ένας φαύλος κύκλος, δηλαδή. Ο οποίος παράγει, επομένως, διαφορετικών απλώς διακυμάνσεων διαδοχικές φαυλοκρατίες…

Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα, ορατό στον ορίζοντα, αξιόπιστο και ικανό, ώστε να καταστεί πλειοψηφικό, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανατροπής της φαυλότητας. Ο πολίτης παραδέρνει ανάμεσα στις μεμψιμοιρίες, την αγανάκτηση, την οργή, την απογοήτευση, την απαξίωση και την απελπισία, «ούκ έχοντας πού την κεφαλήν κλίνη»…

Ε Ι Ν Α Ι ΩΣΤΟΣΟ μπορετό να ταρακουνήσουν οι πολίτες το σύστημα. Για ν’ ανοίξει, ίσως, συντομότερα, ο δημοκρατικός δρόμος ανατροπής της φαυλοκρατίας. Προσφέρονται γι’ αυτό οι κάλπες τον ερχόμενο μήνα. Στις ευρωεκλογές. Αν η πλειονότητα των πολιτών πάμε για να ψηφίσουμε συνειδητά το ταρακούνημα. Με τρεις ταυτόχρονα στόχους:

Ν Α ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ την εκλογική ήττα:
(α) Της Αποχής
(β) Του κυβερνώντος Δη.Συ.
(γ) Του κυβερνήσαντος Α.Κ.Ε.Λ.
Ψηφίζοντας όποιους ο καθένας κρίνει ή υποψιάζεται καλύτερους, από όλους τους άλλους δημοκρατικούς σχηματισμούς που θα κατέλθουν στις ευρωεκλογές.

Α Ρ Α : Υπάρχει η ελπίδα – αμυδρή έστω – ν’ αρχίσει η σωτηρία του τόπου με πρωτεργάτες τους πολίτες. Η ελάχιστη μειοψηφία του εκλογικού σώματος, που διαβάζει ακόμα εφημερίδες (ίσως κι αυτήν τη στήλη), εάν συμφωνεί μ’ αυτό, ας αρχίσει από σήμερα να το διαλαλεί στην πλειοψηφία που δεν σκοτίζεται για αρθρογραφίες…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πόσα, άραγε, χρήσιμα και σπουδαία μπορεί να μας πει, μετά από 183 χρόνια, για τα σημερινά δεινά της πατρίδας, ένας Ιωάννης Καποδίστριας που ψηφίστηκε εν Τροιζήνι από την 3η των Ελλήνων Εθνική Συνέλευση ως 1ος Κυβερνήτης, στην όση απελευθερώθηκε πατρίδα, στις 3 Απριλίου 1827 και δολοφονήθηκε στ’ Ανάπλι 27η Σεπτεμβρίου 1831; Σήμερα στις 5 μ.μ. στο πολιτιστικό της Τρ. Κύπρου Φανερωμένης, απ’ το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, με τον Γ. Κοντογιώργη και τον Χρ. Γιαλλουρίδη.