Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Μπαλτάκου

«Η Αθήνα έχει δικαστές. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στη φυλακή έχουν οδηγηθεί πολιτικοί που το πολιτικό σύστημα είχε αθωώσει αλλά και επιχειρηματίες που είχαν γερές πλάτες στην εξουσία. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι οι δικαστές περιμένουν να τους πάρουν τηλέφωνο οι πολιτικοί για να βγάλουν μια απόφαση. Βέβαια, ο Άρειος Πάγος πρέπει να διεξάγει σύντομα και αποφασιστικά μια έρευνα για όλα όσα καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού.

Και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία. Γιατί κρατούσε σε αυτή την νευραλγική θέση έναν άνθρωπο περιορισμένων, όπως αποδεικνύεται, δυνατοτήτων, με αυτές τις απόψεις και αυτό το ήθος;».

Αυτό είπε σήμερα το πρωί (7/4) ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του δημοσιογράφου του Reuters και των New York Times, Hugo Dixon.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει τώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τους βουλευτές αντί να πετροβολούν ο ένας τον άλλο περιμένοντας πότε θα βγει το επόμενο βίντεο, να κάνουν επιτέλους αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή. Να ψηφίσουν δηλαδή, με μεγάλη πλειοψηφία ένα σύγχρονο αντιρατσιστικό νόμο, χωρίς αστερίσκους και κομματικές εμμονές. Τα ανθρώπινα δικαιώματα να μείνουν έξω από τις συνήθεις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.