Αυτοβούλως προσέγγιζε τη Χρυσή Αυγή και δεν ενημέρωνε κανέναν για τις επαφές του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τ. γγ της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, εξερχόμενος του γραφείου της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα, όπου κατέθεσε επί περίπου δυόμιση ώρες, για την υπόθεση του βίντεο, που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για «εγκληματική οργάνωση» βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

 Ο Π. Μπαλτάκος δήλωσε πως ήταν μία «κίνηση ρίσκου». «Ήταν κίνδυνος θάνατος» είπε και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο» και πως δεν ήθελε να τον αφήσει «να παλεύει και με τον Κασιδιάρη». «Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;» σημείωσε. Υποστήριξε πως ό,τι είπε στο βίντεο, ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό και μάλιστα πως μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τούς κάλεσε (σσ. βουλευτές της ΧΑ) ο ίδιος και τους είπε «μη βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία είναι στοιχεία», σημειώνοντας πως «η δολοφονία Φύσσα ήταν υπέρ-αρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα…».

 «Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση» είπε διευκρινίζοντας πως η συνάντηση έγινε στο γραφείο του με ανοικτές πόρτες, δεν υπήρχε μυστικότητα. Υποστήριξε, ωστόσο, πως είχε τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρξει μαγνητοσκόπηση και διατύπωσε την επιθυμία του να τιμωρηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Π. Μπαλτάκος υποστήριξε πως είχε αγωνία, έλεγε πως «έτσι όπως είναι γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων και πως «δινόταν έτσι η δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτυ σε αυτούς τους δύο χώρους».

 Αναφερόμενος στη στάση του γιου του, ο Π. Μπαλτάκος είπε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, δεν ειναι παιδάκι της φραπεδιάς, που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

καθημερινή

Μπαλτάκος: Ημουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ – Αυτοβούλως οι επαφές με