Για «ενθαρρυντικά σημάδια ισορροπίας και ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας, έπειτα από τέσσερα χρόνια δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας νωρίτερα στο Ζάππειο.

«Σήμερα βγαίνουμε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις αγορές. Σε λίγο θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτού του καταλυτικού εγχειρήματος», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ σεκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια.

«Η Ελλάδα κατάφερε – και αυτό το αναγνωρίζουν πλέον και οι πιο επικριτικοί φίλοι και εταίροι μας – να πετύχει την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι η χώρα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πλέον και για τη μετέπειτα πορεία μας, είπε ο κ. Στουρνάρας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να προωθήσουμε την ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε προοπτική και ευημερία στους πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι έχουν υποστεί βαρύτατες τις συνέπειες της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Ο στόχος μας περνάει μέσα από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε πραγματικούς όρους τιμών, του ανοίγματος των αγορών, των κλειστών επαγγελμάτων, της δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας νέου προτύπου ανάπτυξης με στόχο να γίνει εξωστρεφής και φιλική για τις επιχειρήσεις.

Στουρνάρας: Ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης