Την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του Θ. Πλεύρη με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, καθώς ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ εξέφρασε αντισημιτικές θέσεις μέσω Twitter την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος.

 Οι δύο ενώσεις είχαν στείλει και επιστολή στον Άρη Σπηλιωτόπουλου στις 16 Απριλίου με την οποία εξέφραζαν την θλίψη τους για τη συμμετοχή του Θ. Πλεύρη στον συνδυασμό, ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Θάνος Πλεύρης αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa για να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει τα όσα επαίσχυντα αναφέρονται σε βάρος των Εβραίων στο βιβλίο “Εβραίοι όλη η αλήθεια”, μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κ. Πλεύρης και τον οποίο υπερασπίσθηκε ο κ. Θ. Πλεύρης όντας τότε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ».

ethnos.gr