Της Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου 

1. Γιατί ένας Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου να θέλει να εκλεγεί στην Ευρωβουλή; Κατέρχομαι στις εκλογές λόγω της ιδιότητας μου ως ελεύθερου και αυτεξούσιου πολίτη και όχι διότι είμαι πανεπιστημιακός. Νιώθω ως πολίτης βαθειά προσβεβλημένος και θυμωμένος διότι μας πτώχευσαν παντοιοτρόπως, έριξαν τον τόπο στον γκρεμό και τους πολίτες στην αναξιοπρέπεια. Διότι γίνεται καθημερινή κατάχρηση εξουσίας. Διότι ανάμεσα στους ταγούς της εξουσίας η συναλλαγή είναι καθολική και αιμομεικτική. Διότι κανείς δεν φυλά τους φύλακες. Φτάνει πια.

2. Απαιτώ … λογοδοσία από αυτούς που μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ατομικά και να πράττουμε συλλογικά. Απαιτούμε διαφάνεια στα πάντα. Απαιτούμε συνεχή ευθυνοδοσία σε όσους ασκούν κάθε μορφή εξουσίας. Πρέπει να τερματιστεί το πλιάτσικο και η λεηλασία των κοινών. Και δεν γίνονται όλα καλά και άγια με τα κατά καιρούς «συγνώμη» και «mea culpa» των ταγών.

3. Διατελέσατε σύμβουλος του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη, πώς θα αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας στο Ευρωκοινοβούλιο; Ο αλήστου μνήμης Γιάννος Κρανιδιώτης είχε ένα όραμα. Μια Κύπρο, ισότιμο μέλος μιας «ευρωπαϊκής» Ευρώπης, μιας Ευρώπης των λαών και όχι μιας Ευρώπης των εξουσιαστών και των «ευρωκρατών». Θα πολεμήσουμε μέσω του Ευρωκοινοβουλίου, του μόνου λαϊκά νομιμοποιημένου ευρωπαϊκού θεσμού, για μία δημοκρατική ΕΕ στην οποία να κυριαρχεί ο νομικός και πολιτικός πολιτισμός, κορωνίδα του οποίοι πρέπει να είναι τα αναφαίρετα ανθρώπινα, πολιτικά  και κοινωνικά δικαίωμα που κερδήθηκαν με ποταμούς αίματος και που κατοχυρώθηκαν με συνεχείς πολιτικούς αγώνες.

4. Τι επιδιώκετε; Δεν είμαι πρωτάρης και δεν επιδιώκω εκλογή για να προσθέσω εμπειρίες στο βιογραφικό μου. Διαθέτω πολλών ετών διεθνή πρακτική εμπειρία συμμετοχής, δράσης και λόμπυ σε διεθνή φόρα (Συνελεύσεις ΟΗΕ, Αμερικανικό Κογκρέσου, κ.α.) και συνέδρια, και γνωρίζω πρακτικά και θεωρητικά τα δομικά χαρακτηριστικά του διεθνούς συστήματος και των διεθνών θεσμών.

5. Αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες … θα αξιοποιήσω ώστε η Κύπρος να έχει επιλογές και όχι να βρίσκεται κάθε τόσο και λιγάκι με «ένα πιστόλι στον κρόταφο».