Ανοιχτή επιστολή στον συνάδελφο Σταύρο Θεοδωράκη

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Ακολουθεί πολιτική κριτική στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Στο κείμενο που ακολουθεί, το οποίο έγραψα αφού πρώτα μελέτησα επισταμένως όλη την «πολιτική»  και ακτιβιστική  δράση του κ.  Σταύρου Θεοδωράκη, δηλώσεις, πορεία προς το λαό, 10αδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, δηλώσεις επί δηλώσεων, εμφανίσεις σε κανάλια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των 20:00, 10αδες σελίδες  αφιερώματα  στις συστημικές εφημερίδες εκδοτών και νέο εκδοτών,  περιλαμβάνει πολιτική κριτική. Όχι ύπουλα χτυπήματα και συντροφικά μαχαιρώματα όπως αυτά του Κώστα Βαξεβάνη και άλλων αριστερών που για να τον απαξιώσουν πολιτικά  και να τον μειώσουν  προσωπικά   κάθισαν έκοψαν και έραψαν –σύνηθες  φαινόμενο των αριστερών- στα μέτρα τους την δουλειά του Σταύρου Θεοδωράκη,  όχι ότι είναι και η καλύτερη αλλά δεν ήταν και η χειρότερη σε σύγκριση με τους περισσότερους από εκείνους που του άσκησαν κριτική από το συνάφι μας. Επιλογή του ήταν να κάνει αυτού του είδους την δημοσιογραφία . αυτό ήθελε να κάνει αυτό έκανε. Να μην ενοχλεί το σύστημα για να επιβιώνει. Να υπάρχει. Να εξελίσσεται. Να ελίσσεται. Να ανέρχεται. Να ανεβαίνει το κασέ. Να τρέχει το χρήμα…

Το Ποτάμι λοιπόν,  με «βιτρίνα» τον καλό, και  κατά τα άλλα  συμπαθή μετριοπαθή και  πολιτικά γλυκανάλατο  Σταύρο  Θεοδωράκη,  παιδί   ευνοημένο από το σύστημα των ΜΜΕ όπως και ο ίδιος έχει ομολογήσει και αποδεχτεί,  αφού ποτέ του δεν άγγιξε επί τις ουσίας το σύστημα ούτε του άσκησε έλεγχο και ουσιαστική  κριτική με αποκαλυπτική  δημοσιογραφία, τουναντίον μάλιστα, θώπευε συνειδήσεις με έντεχνη αλλά πολύ  καλά σκηνοθετημένη δημοσιογραφία του ΕΓΩ και της αυτοπροβολής- προϊόντος του χρόνου  θα αποδειχθεί(το ποτάμι) κενό ουσίας και περιεχομένου αλλά μεστό διέγερσης απλών συναισθημάτων της στιγμή της τηλεθέασης…  

Να αποπροσανατολίσει  επιδιώκει ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτό θέλει. Αυτό που ευαγγελίζεται το ποτάμι είναι το απολύτως τίποτα. Το κενό. Το λίγο από όλα. Αυτό για το οποίο νοιάζεται είναι να αποτελέσει την τελευταία αν θέλετε,  «βαλβίδα ασφαλείας» του συστήματος. Είναι η τελευταία  απέλπιδα προσπάθεια   του συστήματος,  για την διάσωση του. Τι εστί σύστημα   όπως  αυτό το έχω αναλύσει 10αδες φορές ήδη από το 2008 –τι είναι σύστημα και ποιοι το αποτελούν τα έχω γράψει από το 2008.   Να (αυτό) προστατευθεί το σύστημα και οι άνθρωποι του θέλει με το ποτάμι με τον δικό του άνθρωπο. Να διασώσει  το σύστημα-που φαινομενικά και υποκριτικά επικρίνει λίγο όψιμα βέβαια-  θέλει ο κύριος Σταύρος  Θεοδωράκης. Να μην πειραχτεί κανείς.  Να συνεχιστεί η διαιώνιση της  πολιτικής  διαφθοράς, με το υπάρχον πολιτικό αποτυχημένο προσωπικό.   Να μην λογοδοτήσει κανείς. Να μη γίνει κανένα ειδικό δικαστήριο. Να μην αποδοθούν ευθύνες σε κανένα και για τίποτα! Να μην λογοδοτήσει κανείς για την  γενοκτονία. Για τις 1000αδες αυτοκτονίες. Να μην υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης. Για κανέναν  από όλους αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα με το πρόσημο της προοδευτικότητας και του αριστερού επί 40 χρόνια και ήρθαν με το τελευταίο χτύπημα από το 2010 και εντεύθεν να αποτελειώσουν  ότι απέμεινε σε αυτή την χώρα από αξίες. Ιδανικά. Οράματα. Αφελληνίζοντας το κάθε τι και σκορπώντας τρόμο σε όποιον δεν είναι αριστερός –τάχα μου τάχα μου- σε όποιον δεν είναι διεθνιστής να θέλει Μιναρέδες και Τεμένη μέσα στην Ελλάδα.  Να χαρακτηρίζουν και να κατά τρμοκρατούν όποιον τολμήσει και μιλήσει  όχι για τους Λαθρομετανάστες αλλά για το ακραίο φανατικό πολιτικό και ριζοσπαστικό  Ισλάμ που διεισδύει διεθνώς-πάνω από 3.000.000 είναι στην Ελλάδα σύμφωνα με απόρρητα δελτία ξένων και ελληνικών υπηρεσιών για να μην πω για το πόσα εκατομμύρια είναι στην Ευρώπη-  και αποτελεί πια τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.  

 Να κυλίσουν όλα ήρεμα θέλει  στο θολά νερά που ψαρεύει ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης. Το παιχνίδι είναι στημένο. Είναι σικέ.  Είναι ένα κακόγουστο αστείο. Μια πολιτική φάρσα. Μια κωμικοτραγωδία της πολιτικής μας σκηνής και των πολυεκατομμυριούχων παραγωγών της πιο «πολυδάπανης»  και προκλητικά αισχρής πολιτικής εκστρατείας  που βάζει τον κομπάρσο της στην σκηνή για να γεμίσει το άδειο πρόγραμμα της.  Αυτό δυστυχώς είναι το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και των χορηγών του. 

Γιατί πολυδάπανη;  Λογαριάστε μόνο πόσα λεφτά δωρεάν προβολής έχει μέσα σε δυο μήνες και βγάλτε το νούμερο ανά κανάλι ανά ραδιόφωνο και εφημερίδα. Για να μη πω για blog & blogακια.   Μετρήστε τις 100αδες σελίδες σε όλα τα συστημικά έντυπα ΜΜΕ και βγάλτε το ποσό. Κοστολογήστε τις δωρεάν ώρες σε όλα τα συστημικά ραδιόφωνα και βγάλτε το λογαριασμό.   Ένα παιχνίδι άνισο.  Αισχρό. Χυδαίο! Την στιγμή που ούτε καν έχει δοκιμαστεί από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού έστω σε μια εκλογική αναμέτρηση ο πολύ κατά τα άλλα Σταύρος Θεοδωράκης που «ευαγγελίζεται» την αλλαγή νοοτροπίας εμφανίζεται ισότιμα σε πάνελ με εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή έτσι αποφάσισαν οι πληρωμένοι και κατευθυνόμενοι δημοσκόποι και οι πάτρωνες τους.  

Νέα ήθη και νέα τάξη στην πολιτική τάξη πραγμάτων έστω με τον κενοφανή και αυτονόητο   δημόσια –πολιτικό λόγο δεν το λες πάντως-    εκφορά λόγου αυτό που περιφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Που είναι η ισότητα κύριε Θεοδωράκη; Που είναι η ισονομία Σταύρο; Με αυτό το ήθος θα αλλάξετε  την νοοτροπία στα πολιτικά δεδομένα της χώρας της οποίας θέλετε να ρυθμίσετε τα πολιτικά δεδομένα;   Με ποια ηθική κύριε  Θεοδωράκη;  Αφήνετε να σας προβάλλουν οι πάτρωνες σας εις βάρος ακόμα και αυτών που είναι εκλεγμένοι όπως οι ΑΝΕΛ του κ. Πάνου Καμμένου και άλλους όπως η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη. Για να μην πω για τους άλλους νεοφανείς πολιτικούς σχηματισμούς εις βάρος των οποίων εσείς κλέβετε χρόνο για να αυτοπροβληθείτε εσείς προσωπικά και ο κενοφανής  πολιτικός χωρίς πολιτικές θέσεις σχηματισμός που φτιάξατε εν μια νυκτί…  

Γιατί δεν είδαμε δηλαδή να γίνεται ο ίδιος χαμός στα συστημικά ΜΜΕ με όλους τους άλλους. Γιατί δεν ακούγεται κουβέντα για τον κύριο Δημήτρη Καζάκη –με τον οποίο διαφωνώ όχι επί της ουσίας των όσων λέει και διατυπώνει αλλά για τον χρόνο που επέλεξε να μιλήσει ενώ γνώριζε- ο οποίος όταν μιλά σε συγκεντρώσεις έχει κατά πολύ μεγαλύτερα ακροατήρια.

Γιατί πχ το σύστημα δεν ανέφερε κουβέντα για την γαλλίδα SimonLebaronκαι την προσπάθεια της όταν τα γαλλικά ΜΜΕ αφιερώνουν ώρες και σελίδες για την  προσπάθεια της στην Ελλάδα με την κάθοδο της στις ελληνικές ευρωεκλογές; Πράγμα πρωτοφανές πολιτικά. Κουβέντα! Τσιμουδιά.  Όταν τα γαλλικά ΜΜΕ γράφουν για την Simonκαι κάνουν ένα σωρό αφιερώματα για την Γαλλίδα που ξεσηκώνει και αφυπνίζει  την Ελλάδα.  

Γιατί κύριε Θεοδωράκη δεν καταγγείλατε αυτές τις πρακτικές του συστήματος;  Γιατί απλά δεν σας νοιάζει να χτυπήσετε το σάπιο ανήθικο και πολιτικά διεφθαρμένο σύστημα {επαναλαμβάνω όπου η λέξη σύστημα επειδή τον όρο εμείς τον έχουμε εισάγει από τον Δεκέμβριο του 2008 θα βάζετε και τις λέξεις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΌΛΟΙ ΤΟΥς}.  Για όλους αυτούς τους άτυχους που δεν είχαν μπάρμπα στο σύστημα όπως ο κύριος Θεοδωράκης υπάρχει η απόλυτη σιωπή. Ο αφανισμός.  ή τα μεταμεσονύχτια προγράμματα πριν και μετά τις τσόντες για να παρουσιάσουν το δικό τους 10αλεπτο όπως ορίζει ο νόμος.

Αντιθέτως στον κύριο Θεοδωράκη και τα άλλα δεκανίκια του συστήματος (Καραντζαφέρη, Τζήμερο, Σκυλακάκη  κτλ) η ώρα προβολής είναι πάντα  ώρα αιχμής.  Στα δελτία ειδήσεων των 20:00. Αυτά γιατί δεν τα καταγγέλλετε κύριε Θεοδωράκη;  Γιατί,  αφού στην ουσία  επαγγέλλεστε μια νέα  υποτίθεται διαφορετική νοοτροπία στα πολιτικά πράγματα και ήθη  της  χώρας; Γιατί  δεν κάνετε εσείς μια διαφορετική αρχή; Καταγγέλλοντας όλα αυτά τα φαινόμενα που απαξιώνουν το δημοκρατικό πολίτευμα.    Υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Κύριε Σταύρο Θεοδωράκη

Μιας και σε πολιτικό επίπεδο –για να υπάρξει γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση αν είχατε κάποιες έστω βασικές πολιτικές  θέσεις, για την οικονομία την ανάπτυξη την ανεργία (κτλ),   να τις συζητήσουμε να προβληματιστούμε και γιατί όχι να ανταλλάξουμε ή να προσχωρήσουμε στις θέσεις και τις απόψεις σας  – λόγος πολιτικός θέσεις και πρόγραμμα ουσιαστικό δεν υπάρχει.

Επομένως  αυτό που μένει είναι να μετρήσει κανείς το πολιτικό σας ήθος. Να δούμε εν τοις πράγμασοι  την νέα αντίληψη στα πολιτικά ήθη που υπαινίσσεται.    Και σε αυτό μετρηθήκατε κύριε Θεοδωράκη και βρεθήκατε λιποβαρής.  Λειψός. Κενός.  Λίγος… πως αλλιώς να σας το πούμε;   Απλά πράγματα. Καθαρές κουβέντες.

Δεν σας είδαμε να λέτε τίποτα για την διαπλοκή στην  Ελλάδα με τους mediaρχες. Δεν σας είδαμε να λέτε κάτι  για τα συμφέροντα και τις 10 -15 οικογένειες που κυβερνούν την χώρα πίσω από τις  μαύρες κουρτίνες του παρασκηνίου εδώ και 40 χρόνια.

Κουβέντα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Λέξη για την διαπλοκή. Κουβέντα για τα εκατομμύρια που έφαγαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!  όλα καλά. Πως μπορεί να προχωρήσει κύριε Θεοδωράκη αν δεν υπάρξει το αίσθημα δικαιοσύνης Κύριε Θεοδωράκη αν δεν αποδοθούν ευθύνες για τις 1000αδες αυτοκτονίες. Για την γενοκτονία και την εθνοκτονία; Για τις 1000αδες επιχειρήσεις που έκλεισαν και κλείνουν καθημερινά; Για τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που κατασπαταλούν οι ίδιοι και οι ίδιοι;

Δεν λέτε λέξη κύριε Θεοδωράκη για όλη αυτή την βρόμα και την δυσωδία που αποπνέει το καταρρέων ανήθικο και χυδαίο  πολιτικό σύστημα.

Με ποια εκλογική νόμιμη διαδικασία αναδείχτηκε 3η δύναμη ο κύριος Θεοδωράκης; Με ποια ; με την δύναμη του συστήματος! Την δύναμη των πληρωμένων κατευθυνόμενων δημοσκόπων! Αυτή είναι η αλήθεια. Είτε το θέλει ο κ. Θεοδωράκης είτε όχι!    

Το Ποτάμι και οι MEGAλοι θολοί και σκιεροί γκρίζοι και σκοτεινοί   παραπόταμοι που το τροφοδοτούν  οικονομικά και πολιτικά θα «φουσκώσει»  όπως φουσκώνουν τα ποτάμια στις μεγάλες  φυσικές καταστροφές, θα προβληθεί ως δήθεν το φαινόμενο της νέας μεταπολίτευσης αλλά πολύ γρήγορα θα ξεφουσκώσει…  Μόλις τα νερά της πολιτικής διαπλοκής που το γέννησαν,  είτε ταραχθούν και ανακατευθούν πιο πολύ, τόσο που θα ανέβει πάνω ότι κρύβει  στο βάθος μέσα του το Ποτάμι και ο άνθρωπος που ανέλαβε να κάνει την δουλειά, εμφανιζόμενος λίγο ως πολύ, ως   ο Σωτήρας της χώρας, είτε υπάρξουν εξελίξεις πέρα και πάνω από τις προσχεδιασμένες.  

Το Ποτάμι του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη και όλων όσων είναι πίσω στο παραβάν είναι δημιούργημα του συστήματος.  Όχι οι απλοί εθελοντές που το πλαισιώνουν και σπεύδουν να ενταχθούν. Όχι αυτοί –όλοι στην πλειοψηφία του με ελάχιστες εξαιρέσεις που είναι στο κόλπο και ξέρουν τι κάνουν- είναι αθώοι και   άσχετοι με όσα διαδραματίζονται και σχεδιάζονται –για αυτούς χωρίς αυτούς…  όλοι αυτοί δυστυχώς αποτελούν τους απαραίτητους κομπάρσους για   την  πιο πολυδάπανη  πολιτική υπέρ παραγωγή

Tο αποτέλεσμα που θα βγει την νύχτα της 25ης Μαϊου δεν πρόκειται να  φέρει πολιτικές ή κοινωνικές  ανατροπές και εκτροπές από  το «νεοσυσταθέν»   «Ποτάμι» των κυρίων   Κώστα Λαλιώτη(και των συν αυτώ εκδοτών Οικογένεια Λιβάνη κτλ), Κώστα  Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου,  Αντώνη  Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γ. Μπόμπολα,  Σ. Ψυχάρη , Θ. Αναστασιάδη, Τάσου Καραμήτσου,  Δ.  Κοντομηνά,  Μαγιέλου ,Γ. Αγγελοπούλου, -και άλλων ων ουκ έστι αριθμός  που εν καιρώ θα φανούν όλοι οι «αθέατοι» (…) επώνυμοι και «ανώνυμοι» υποστηριχτές του κ. Σταύρου Θεοδωράκη οι οποίοι θα ξετρυπώνουν ένας ένας. Σαν τους τυφλοπόντικες. Το ποτάμι δεν    πρόκειται να φέρει  το πολυπόθητο  ποσοστό για  κάποια πολιτική ανατροπή. Πίσω από τον Σ. Θεοδωράκη είναι το σύστημα! Απλά πράγματα. Καθαρές κουβέντες. Χωρίς περιστροφές. Και αυτό θα φανεί. Σύντομα.    

Όσο και αν προσπαθεί,  με νύχια και με δόντια το εκδοτικό πολιτικό οικονομικό διατραπεζικό σύστημα να μας πείσει για το αντίθετο,  και επιχειρεί αισχρά και χυδαία  να μας επιβάλει δια των ραδιοφώνων και των ΜΜΕ(εφημερίδες blog & siteμισθοδοτούμενα από Λάτση,  Κοπελούζο, Γιαννακόπουλο κτλ) με πληρωμένες και κατευθυνόμενες πένες αδρά πληρωμένες.  Το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και των συν αυτώ θα καταγράψει μια αισθητή παρουσία ικανή για να παίζει το παιχνίδι πια από μέσα των μεγάλων συμφερόντων εκδοτών και εργολάβων. Μακάρι η πολιτική του πορεία εντός και εκτός Ελλάδος στην Ευρωβουλή να μας διαψεύσει. Μακάρι…  Τότε και εγώ θα σπεύσω να ενταχθώ στις τάξεις του ως απλός  ανώνυμος στρατιώτης. Χωρίς να το διατυμπανίζω. Μέχρι τότε όμως έχεις δρόμο κύριε συνάδελφε γιατί δεν είδα να εκπληρώνεις καμία από τις δικές μου βασικές και ουσιώδεις προϋποθέσεις για να σε πιστέψω και άρα να σε ψηφίσω.  Το ποτάμι του κυρίου Θεοδωράκη είναι ένα παιδί τεχνητής εξωσωματικής  γονιμοποίησης του συστήματος. Μια ερμαφρόδιτη κατάσταση που έχει λίγο από όλα. Σαν σαλάτα του σεφ. Σαν σαλάτα πολυνησιακή.  Ένα πράμα άνοστο. Ανάλατο. Χωρίς πολιτική γεύση.  

 

 

Το Ποτάμι των κυρίων αυτών-που προανέφερα- και του συναδέλφου Σταύρου Θεοδωράκη δεν θα φέρει καμία απολύτως ανατροπή. Οι δε κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις έχουν τσαντίσει τόσο πολύ τον Έλληνα , ακριβώς γιατί τον υποτιμούν, όπως  το εμφανίζουν ως τρίτο κόμμα ετσιθελικά και με μαφιόζικο τρόπο λειτουργώντας  σχεδόν ως νταβατζήδες του όσοι  εμφανίζονται ως  σπόνσορες του προσπαθώντας να (μας)  το επιβάλλουν , με στόχο να  αναχαιτίσει –καλύτερα να εξαφανίσει –  όλους τους άλλους σχηματισμούς που έχουν δημιουργηθεί ως τελευταίο ανάχωμα για την ελευθερία και την δημοκρατία σε αυτή την χώρα.  Ο κύριος Θεοδωράκης εμφανίζεται  εδώ δυο μήνες  χωρίς θέσεις σε μείζονα ζητήματα. Λέει τα αυτονόητα. Ακριβώς όπως το είπε στην πρώτη του παρουσίαση. Ότι αρπάξει από εδώ και από εκεί. Κουβέντες ατάκτως πεταμένες στο κουβά. 

Χωρίς τοποθέτηση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Χωρίς να μας πει αν αναγνωρίζει το επαχθές και ειδεχθές τεχνητό (δημόσιο) χρέος.  Χωρίς να πει για το πώς θα αντιμετωπίσει με λύσεις βατές και ρεαλιστικές –ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε – την ανεργία. Την ύφεση. Πως και με ποιο τρόπο θα φέρει επενδύσεις;  Τι θα κάνει θα πάρει το σακίδιο του και θα καβαλάει το πληρωμένο με αίμα πρωθυπουργικό αεροπλάνο με τζάμπα ταξιδάκι για να το παίζει και αυτός ατζέντης και τουριστικό  πράκτορας  της Ελλάδος. Θα κάνει την Μάγια Τσόκλη; Τι θα κάνει  δηλαδή για να φέρει λύσεις στα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τον  έλληνα; Τι θα κάνει για τον άστεγο. Για τον πεινασμένο; Για εκείνον που δεν έχει ούτε για τα φάρμακα του; Για τα 3.000.000 ανασφάλιστους; Για το 1.000.000 μικρό μεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν μέσα σε τρία χρόνια; Για τους μικρό ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό δημόσιο και καταστράφηκαν με 17 μέχρι τώρα αυτοκτονίες μέσα στις τάξεις τους. Τι ακριβώς θα κάνει ή μπορεί να προτείνει για τα κόκκινα δάνεια. Για τις τράπεζες που κλέβουν τον έλληνα και του πίνουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας;  Ποιο μεγάλο ζήτημα έθιξε ο κύριος Θεοδωράκης για να  τον εμπιστευτεί –έστω και με υποκειμενική κρίση- ο  καταπιεσμένος και καταπονημένος Έλληνας ;  Δεν άκουσα να λέει τίποτα ο κύριος Θεοδωράκης για όλους αυτούς που έκλεβαν τόσα χρόνια τον έλληνα. Δεν τον άκουσα να λέει τίποτα για αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της χώρας.  Δεν τον άκουσα να λέει τίποτα για την δικαιοσύνη. Για τις ένοπλες δυνάμεις και το πληγωμένο  αξιόμαχο  των ενόπλων δυνάμεων. Δεν τον άκουσα να λέει για το  αμυντικό ξεγύμνωμα  της χώρας που γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν τον άκουσα να λέει ή να νοιάζεται για τον αφελληνισμό των γηγενών Ελλήνων. Δεν τον άκουσα να λέει για τον σταδιακό και βάση σχεδίου εξισλαμισμό της χώρας με  τρία και πλέον εκατομμύρια μουσουλμάνους. Δεν τον άκουσα να λέει κάτι για την διαφθορά στα ΜΜΕ.  Δεν άκουσα τον κύριο Θεοδωράκη να μιλάει για την διαπλοκή τραπεζών και εκδοτών. 

Δεν  άκουσα τον καλό φίλο και συνάδελφο Σταύρο Θεοδωράκη να μιλάει για τα 1000αδες απλήρωτα εδώ και μήνες  παιδιά που δουλεύουν στην φάμπρικα των μεγάλων ΜΜΕ και των αφεντικών της παραπληροφόρησης. Δεν τον άκουσα να έχει ένα ουσιαστικό εθνικό σχέδιο διεξόδου της χώρας και αντιμετώπισης της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια.  Δεν τον άκουσα να πει ούτε μια λέξη για όλες αυτές τις ζωές που χάθηκαν από τις αυτοκτονίες θυσία στο successstoryτου κ. Σαμαρά και της παρέας του. Γενικά δεν τον άκουσα να λέει για το αν θα πληρώσουν αυτοί που εξαθλίωσαν την πατρίδα και τον έλληνα. Το μόνο που έσπευσε να κάνει από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν να αναγνωρίσει –σήμα προς τους διαχειριστές της εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος – το επαχθές και ειδεχθές χρέος.    

Χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Παραχαράσσοντας  ακόμα και αυτόν τον Κένεντι ως προς το τι είναι πατριωτισμός. Ξεχνά όμως ότι στην Αμερική κάθε σπίτι θεωρεί χρέος να κυματίζει στο μπαλκόνι του η αστερόεσσα.  Στην Αμερική ο πολίτης έχει τα αυτονόητα. Έχει παιδεία. Δικαιοσύνη.  Έχει υγεία. Έχει αυτά που δεν είχε και δεν έχει ο Έλληνας για τα οποία κουβέντα δεν λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Εδώ  ο κ. Θεοδωράκης δεν μας είπε –και ούτε και θα πει- τίποτα απολύτως για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων γιατί δεν βολεύει αφού η θέση του είναι ήδη γνωστή και ταυτίζεται με εκείνους που είναι πίσω του και δεν θα αργήσει αυτό να φανεί.  Δεν είπε τίποτα επί της ουσίας για το μεγάλο θέμα της Κύπρου.   Για το θέμα της Θράκης.  Για τις γενοκτονίες που έζησε αυτός ο λαός.  Δεν μιλάει για την οικονομία και τις λύσεις που προτείνει. Μόνο  ατάκτως πεταμένες κουβέντες χωρίς πολιτικό κόστος περί αλλαγής νοοτροπίας.  Για νέο ήθος. Και άλλα που δεν αντέχουν στην κριτική. Δυστυχώς.  Όσα και αν διάβασα από τα αναρτημένα κείμενα –ατάκες δηλαδή, δηλώσεις και συνεντεύξεις  του Σ. Θ.  και όχι εμπεριστατωμένα πολιτικά κείμενα-  στην σελίδα σας δεν είδαμε ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για τα μείζονα εθνικά ζητήματα της χώρας.  Το μόνο που κάνατε είναι να σπεύσετε να αναγνωρίσετε το χρέος! Δεν είπατε  τίποτα για το φορολογικό σύστημα και τις αδικίες του. Δεν λέτε κουβέντα και δεν προτείνετε λύσεις ουσιαστικές για τα προβλήματα που καίνε την καθημερινότητα του έλληνα; Κουβέντα. Λέξη!  Θα μπορούσα να σας γράφω σελίδες σημείο προς σημείο  για όσα ανέξοδα και αδαπάνητα χωρίς πολιτικό κόστος έχει πει ή διαδώσει όλο αυτό το διάστημα από εκείνη την νύχτα που κοιτούσατε το ταβάνι και νιώσατε κάπως αμήχανα… και μόλις ξυπνήσατε  ιδρύσατε κόμμα.   

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ  1000ΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ

Υστερόγραφο1: γιατί να σε εμπιστευτώ ρε Σταύρο όταν υπόσχεσαι το πιο απλό, μια συνέντευξη  και δεν το κάνεις;   Να υποθέσω ότι δεν αντέχεις την κριτική και τις δύσκολες ερωτήσεις ;  ή έπεσε σύρμα… ; ξέρεις τι λέω… αν σε είχα απέναντι μου και σε ρωτούσα όσα θέλω ίσως , που ξέρεις , και να μπορούσες να με πείσεις. Αλλά με θέσεις και απαντήσεις. Όχι φληναφήματα. Όχι με πυροτεχνήματα. Όχι με κουβέντες χωρίς πολιτικό κόστος. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα μια συνέντευξη μαζί σου εκτός αν έχεις απαντήσεις για όλα αυτά που έθεσα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ2: επειδή δεν απώλεσες ακόμα την δημοσιογραφική σου ιδιότητα, δεν έχεις γίνει ακόμα επαγγελματίας πολιτικός για  βάλε κάποιους που εμπιστεύεσαι να κάνουν ένα καλό ρεπορτάζ για το μπουμπούκι  τον Θάνο Δημάδη που του δίνεις βήμα στο portalσου. Έτσι για να μη σε λένε και μαλάκα!  Όταν βουίζει η δημοσιογραφική πιάτσα για το άτομο αυτό. Εκτός αν ξέρεις και δεν σε νοιάζει επειδή είναι κολλητός του κολλητού σου… Το σύστημα που λέγαμε. "Γειά σου Σταύρο και κύρ Σταύρο και αφέντη Τσουτσουλόμυτη"! 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ3 και φυσικά δεν θα σε κρίνω  για τις προηγούμενες πολιτικές και επαγγελματικές σου επιλογές. Για τις ομιλίες λέω που έγραφες σε πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ(Σημίτη κτλ) Δικαίωμα σου. Αυτά είναι επιλογές και ο καθείς πορεύεται με τις επιλογές του που τον ακολουθούν πάντα. Σωστές ή λάθος…Αυτές είναι!