ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2014

Ο λόγος που ιδρύθηκε η Παράταξή μας "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" το 2008 είναι πολύ σημαντικός. Δεν ήρθε να προστεθεί μέσα σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά να αλλάξει την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων. Από τον θάνατο του Καποδίστρια και μετά, η Πατρίδα μας βιώνει ολοένα και πιο σκληρά το αποτέλεσμα της πολιτικής εκείνης που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι προβλήματα χωρίς λύση.

Η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Τα πολιτικά συστήματα της Δύσης είναι αυτά που απέκοψαν την πολιτική από την καθημερινότητα των πολιτών, την ανήγαγαν σε κάτι σύνθετο και δυσνόητο για τον απλό κόσμο, αλλά πολύ πριν από αυτό απέκοψαν τον άνθρωπο από τις ρίζες του, από τον Δημιουργό του, από τον Θεό. Έτσι, λοιπόν, ο άνθρωπος της Δύσης γίνεται αυτός που ορίζει την ευημερία και τον ευδαιμονισμό όπως εκείνος θεωρεί και νομίζει, αγνοώντας τις χιλιάδες των ανθρώπων που συνθλίβει στο πέρασμα των επιδιώξεών του.

Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά παραρτήματα των κομμάτων του εξωτερικού. Έχουν τα ίδια αφεντικά, λαμβάνουν από τα ίδια κέντρα τις εντολές και εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Η Παράταξή μας ήρθε για να βάλει τελεία σε όλα αυτά τα κόμματα! Ήρθε για να επαναφέρει στη μνήμη όλου του Έθνους μας τις στιγμές της δόξας και του μεγαλείου που κάποτε είχε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που ήταν βασισμένη στην πηγή της ισχύος και της δυνάμεως, της ευημερίας και της αληθινής χαράς που δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη πίστη. Την πίστη τόσων εκατομμυρίων αγίων και δικαίων που δεν σταμάτησαν να διακηρύσσουν πως ο άνθρωπος δεν είναι μόνο το σώμα του και η υλική του υπόσταση, αλλά ένα αρμονικό σύνολο ψυχής και σώματος με πρώτιστο μέλημα την πνευματική του υπόσταση. Έχοντας αυτό ως προτεραιότητα, μετέφρασαν σε πολιτικό πρόγραμμα τον τρόπο που θα επετύγχανε στο μέγιστο αυτόν το σκοπό, δηλαδή την πνευματική εξύψωση του ανθρώπου και, κατά συνέπεια, και την υλική του ευημερία, και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το ανεπανάληπτο ρεκόρ στην ανθρώπινη ιστορία, μιας αυτοκρατορίας με διάρκεια ζωής πάνω από 1.100 χρόνια!

Αυτής της πολιτικής άξιος συνεχιστής αναδείχθηκε ο μαρτυρικός Κυβερνήτης του Έθνους μας, ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας, ο οποίος κατάφερε σε τρία μόλις χρόνια να μετατρέψει την καμένη και κατεστραμμένη από τους Οθωμανούς γη μας σε κράτος που άντεξε 200 χρόνια ανελέητης πολιτικής αναλγησίας από τους Δυτικούς που τον δολοφόνησαν και τους συμπατριώτες μας που συντάχθηκαν μαζί τους.

Συνεχιστές αυτού του ενδόξου ανδρός θελήσαμε και θέλουμε να είμαστε και εμείς, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την διάδοση και την επαναφορά του Ορθοδόξου ήθους και του Ορθοδόξως σκέπτεσθαι, για τα οποία ο Καποδίστριας έδωσε τη ζωή του. Μέχρι σήμερα τηρήσαμε στο ακέραιο την αρχική μας υπόσχεση, που διατυπώσαμε εξαρχής στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Δώσαμε πολλές και άνισες μάχες με το πολιτικό κατεστημένο, αλλά και με τις σκληροπυρηνικές και αρτηριοσκληρωτικές, εν πολλοίς, απόψεις πολλών συμπολιτών μας, ακόμα και μερίδας χριστιανών ή και του Κλήρου.

Δεν κάναμε καμία παραχώρηση. Δεν υποχωρήσαμε σε ψευτοδιλήμματα συνεργασιών και συμπράξεων με –τάχα– ομοϊδεάτες ή «κοινούς» πολέμιους του πολιτικού κατεστημένου. Δεν συμπράξαμε γιατί δεν βλέπουμε κοινά σημεία και τοποθετήσεις με τα υπάρχοντα κόμματα, ακόμα και σε επί μέρους ζητήματα λόγω της εντελώς αντίθετης ιδεολογικής προσέγγισης που περιγράψαμε πιο πάνω. Θέλουμε να βλέπουμε την Αλήθεια ολόκληρη, με την προοπτική να εξασφαλίσουμε στους πολλούς συνανθρώπους μας αξιοπρεπή ζωή, προστασία και ασφάλεια, αλλά, κυρίως, ψυχική, πνευματική υγεία. Αυτοί έχουν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, εμείς θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα της Πολιτικής, με τον ίδιο τρόπο που ζούμε την καθημερινή μας ζωή τόσα χρόνια μέσα στην Εκκλησία. Θέλουμε ένα Κράτος ΜΗΤΕΡΑ του λαού και όχι μητριά. Πού να βρούμε κοινά σημεία και σε ποιά κοινή βάση να μιλήσουμε;

Μας εκπλήσσει ότι ακόμη και οι εκκλησιαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν ότι η Παράταξή μας δεν είναι Κόμμα, να κομματιάζει αλλά ΕΝΩΝΕΙ -τουλάχιστον τους συνειδητούς χριστιανούς- που τώρα είναι διασκορπισμένοι στα κόμματα της ανομίας και του αποχριστιανισμού της Πατρίδος μας.

Αυτό ήταν, είναι και θα παραμείνει το ήθος που θέλει κι επιθυμεί να φέρει στην Πατρίδα μας η Παράταξή μας. Για το λόγο αυτό από το 2008 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα 25η Μαΐου 2014, συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα:

Εθνικές εκλογές (3):

  1. 4 Οκτωβρίου 2009,
  2. 6 Μαΐου 2012,
  3. 17 Ιουνίου 2012

Ευρωεκλογές (2):

  1. 7 Ιουνίου 2009,
  2. 25 Μαΐου 2014

Δημοτικές εκλογές (1):

  1. 7 Νοεμβρίου 2010

Συνολικά η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" συμμετείχε σε 6 εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηρισθεί, αν αναλογισθεί κανείς πως ούτε οικονομικούς χορηγούς διαθέτει, ούτε κρατική επιχορήγηση. Το κόστος συμμετοχής της Παρατάξεώς μας σε κάθε μία από αυτές, κυμαινόταν από 30.000€ μέχρι 40.000€, την στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα δαπανούσαν εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα δικά μας έξοδα ήταν πάντοτε απολύτως περιορισμένα στα αναγκαία.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να χρεωθούμε, να δυσκολέψουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσωπική μας ζωή και τις οικογένειές μας, αλλά είναι κάτι που δεν βάλαμε ποτέ πάνω από το ιερό μας καθήκον, της παρουσίας δηλαδή μιας πραγματικά εντελώς διαφορετικής φωνής στο πολιτικό σκηνικό.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση έγινε, κάτω από  συνθήκες τιμωρίας του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, αφού ο κόσμος της Πατρίδος μας εξέφραζε κάθε μέρα την αγανάκτησή του για τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Απουσίαζε βέβαια η απειλή διλημμάτων και απειλών από τα μεγάλα κόμματα, που μοιράζονται την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όχι και η ιδιαίτερη μεταχείρηση κομμάτων της τελευταίας στιγμής, παρακλάδια και μετόχους του Πολιτικού Συστήματος.

Παρά ταύτα η Παράταξή μας πέτυχε να αυξήσει και τον αριθμό των ψήφων που έλαβε και το ποσοστό στο οποίο αυτές αντιστοιχούν. Κατάφερε μέσα σε τρεις μέρες προβολής από τα Μέσα Ενημερώσεως και μάλιστα μεταμεσονύκτιες, όχι μόνο να κερδίσει την προσοχή των συμπολιτών μας αλλά να προσεγγίσει σε αριθμό ψήφων πολιτικούς σχηματισμούς της τελευταίας στιγμής από πρόσωπα, όμως, πολύ γνωστά και με μακρόχρονη θητεία στην πολιτική σκηνή και άλλους να υπερβεί κατά πολύ σε ψήφους όπως τους κ. Αλαβάνο και Κατσανέβα.

Το πολιτικό παιχνίδι, όμως, διεξάγεται κάτω από ολοκληρωτικές και αντεθνικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν σε υγιείς φωνές σαν την δική μας να ακουστούν ευρύτερα στον Ελληνικό λαό. Είναι αδύνατον να αγωνισθεί κανείς απέναντι στα κονδύλια και στην τακτική που έχουν επιβάλλει τα μασωνικά κέντρα στην χώρα μας. Γιατί είναι σαφές πως η Παράταξή μας αυτό «πληρώνει». Το ότι είναι η Πρώτη και η Μόνη, η οποία από την αρχή ξεκαθάρισε τη στάση της σε αυτό το ζήτημα. Πιστεύαμε πως αυτό ήθελε και ο λαός στην Πατρίδα μας. Κι όμως το μήνυμα του Ελληνικού λαού προς εμάς είναι σαφές: Ή δεν πιστεύει στο όραμά μας, ή δεν πιστεύει πως είμαστε ικανοί να το υλοποιήσουμε. Όποιος και να είναι ο λόγος, οφείλουμε να το σεβασθούμε.

Η απόφαση της Παρατάξεώς μας είναι να μην υποστείλει σε καμία περίπτωση τις αρχές και τον πολιτικό της λόγο. Θα διατηρήσει ακέραιο και χωρίς την παραμικρή τροποποίηση το όραμά της, αλλά δεν θα συμμετάσχει σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον, αν δεν μας δοθούν έντονα και πειστικά σημάδια ότι έχει αφυπνισθεί πνευματικά ο Ελληνικός λαός και, ιδιαιτέρως, το υγιές Εκκλησίασμα της Πατρίδος μας –Κλήρος και λαός– αλλά και αν δεν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι, δεδομένου ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε μέχρι σήμερα έχουμε φθάσει οικονομικά αλλά και εργασιακά στο έσχατο όριο.

Το όραμά μας και ο λόγος μας παραμένουν, αλλά τροποποιείται η τακτική έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες στον τόπο μας και υπάρξει έδαφος να καλλιεργηθεί η πολιτική που αναδεικνύει ένα έθνος από υπόδουλο σε ελεύθερο, από μικρό εδαφικά να επηρεάζει πνευματικά όλο τον κόσμο. Γιατί αυτή την Ελλάδα παραλάβαμε! Πηγή φωτός και πολιτισμού! Ελεύθερη και αδούλωτη! Κι έτσι οφείλουμε να την παραδώσουμε!