Πειραιάς Νικητής: Καμένο πυροτέχνημα η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Καμένο πυροτέχνημα» χαρακτηρίζουν τη Γιάννα Αγγελοπούλου οι άνθρωποι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με αφορμή τα όσα υποστήριξε για την εκλογή του Γιάννη Μώραλη στο δήμο Πειραιά αφήνοντας αιχμές κατά του συνδυασμού.

«Η 'συγγραφέας" Γιάννα Αγγελοπούλου με το γνωστό σε όλους βίο και πολιτεία παραπονείται για τη νίκη του Πειραιά. Αλησμόνητη η αδυναμία της στα μεγάλα βαλάντια και η βλαχομπαρόκ αισθητική της, που τη ζήσαμε με τα ανεπανάληπτα πυροτεχνήματα, που εξέθεσαν παγκόσμια την Ελλάδα. Καμένο πυροτέχνημα πλέον και αυτή την αφήνουμε να ζει το δράμα της και να περιοδεύει αφηγούμενη αυτό» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Δριμύτατη επίθεση Αγγελοπούλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με βαρύτατες κατηγορίες επιτέθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, φτάνοντας να εξισώσει τον επιχειρηματία και νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με «φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή». 

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών και ενώ στον Πειραιά εκατοντάδες άνθρωποι επευφημούσαν τον κ. Γιάννη Μώραλη και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η πρώην πρόεδρος του «Αθήνα 2004» είπε «υπάρχουν νέες πολιτικές δυνάμεις, μερικές με επικίνδυνο τρόπο, όπως η Χρυσή Αυγή. Ή όπως ο Μαρινάκης στον Πειραιά. Τους ευνοείτε ονομάζοντάς τους μόνο επιχειρηματίες. Για μένα όταν εμφανίζεται κάτι στην πόλη, το οποίο δεν είναι πολιτική γραμμή, όταν εμφανίζεται ο τρόπος χειραγώγησης των πολιτών και των media. Όταν εμφανίζεται μια γηπεδοποίηση, με μπράβους και ίσως στο βάθος ένα σκοτεινό υπόβαθρο. Είναι Χρυσή Αυγή; Δεν είναι Χρυσή Αυγή; Τότε μη μιλάτε για επιχειρηματίες, γιατί θίγετε τους καλούς επιχειρηματίες, είτε μιλάμε για κάποιος που έχει μαγαζί στην Ομόνοια, είτε για κάποιον άλλον. Κοιτάξτε τι γίνεται όλον αυτό τον καιρό στον Πειραιά. Χρειάζεστε περαιτέρω εξήγηση από τη Γιάννα Αγγελοπούλου; Δεν υπάρχει Μώραλης. Εμείς βλέπουμε μόνο Μαρινάκη». 

Γενικότερα, ως φιλοξενούμενη στο εκλογικό πάνελ του Alpha η κα Αγγελοπούλου χαιρέτισε την άνοδο νέων πολιτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τες ως παράγοντες ισορροπίας του δημοκρατικού πολιτεύματος: «Βλέπω μια ισορροπία -και αυτή είναι καλόδεχτη. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής ως Ελληνίδα διότι δεν είμαστε πια στο status quo που ήμασταν δεκαετίες πριν. Εμφανίζονται νέες δυναμικές, εμφανίζονται νέα κόμματα, νέοι συνδυασμοί. Έχει ήδη ανοίξει ο ορίζοντας σε νέες πολιτικές δυνάμεις και σε άλλα κόμματα -αν εξαιρέσουμε βέβαια το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που είναι αποκρουστικό όπως και το κύμα βίας που εμφανίζεται. Έχουν αναδειχθεί νέες δυνάμεις, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς ήταν τα πράγματα πριν δύο ή τρία χρόνια για συνδυασμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, βλέπουμε αντίθετα συνδυασμούς που είχαν τη μερίδα του λέοντος, να έχουν καταποντιστεί ή σχεδόν. Για εμένα και εννοώ για τον κόσμο, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Καθετί καινούργιο αξίζει την προσοχή μας».

Τέλος, όταν οι συντονιστές της εκλογικής εκπομπής, κα Έλλη Στάη, Αντώνης Σρόιτερ και ο Δήμος Βερύκιος ζήτησαν από την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, για πολλοστή φορά, να τοποθετηθεί σχετικά με τα πολιτικά της σχέδια και ιδιαίτερα το εάν θα την ενδιέφερε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, εκείνη απάντησε διπλωματικά «όποτε μού ζητήθηκε, έχω προσέλθει. Βάζω όμως έναν όρο: Θέλω να έχω απόλυτη ευθύνη της θέσης που μου δίνεται. Απόλυτη ευθύνη».

πηγή