Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα μπαίνει φέτος στην ανάκαμψη, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).


Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα πάει καλύτερα από τις προβλέψεις. «Θα πάμε ακόμα καλύτερα από ό,τι προβλέπουν οι ξένοι, όπως κάναμε και μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «πλέον συζητάμε μόνο για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά και όχι για το αν θα χρεοκοπήσουμε».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία και επιχειρεί να προκαλέσει ακυβερνησία.

«Δυστυχώς κάποιοι μένουν προσκολλημένοι στα ίδια. Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει την κυβέρνηση ούτε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία. Μας λέει μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε. Απέκτησε την αλαζονεία της εξουσίας πριν γίνει εξουσία. Η δεδηλωμένη όμως δόθηκε από τις εκλογές του 2012.  Αλίμονο αν μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτοδιοικητικές ή ευρωεκλογές πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές. Αυτά που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση όμως γιατί έχασε ψήφους; γιατί ο κόσμος επέλεξε να ενισχύσει και το πιο μικρό κόμμα και όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: γιατί ο κόσμος απεχθάνεται την ακυβερνησία. Εμείς θα συνεχίσουμε. Αν θέλουν να συμβάλλουν καλώς, αλλά ακυβερνησία δεν θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν», ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην οικονομία και στην πορεία της χώρας: «Η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης επιστρέφει στην ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά Οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ανάκαμψη φέτος 2,9%, του χρόνου 3,7% και μείωση της ανεργίας κατά 10% μέχρι το 2018 και περαιτέρω μείωση μέχρι το 2020. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφθασε 99,1 το Μάιο 95,4 τον Απρίλιο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση που εξουθένωσε την χώρα».

Σαμαράς στον ΣΕΒ: Μείωση ανεργίας κατά 10 μονάδες έως το 2018