ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα για να προσελκύσει η Ελλάδα επενδυτές τουλάχιστον από την Αμερική.  Το πεδίο ακόμα δεν θεωρείται φιλικό για έναν που θέλει να κάνει δουλειές στην χώρα αυτή». Με την σαφή, και σχεδόν κατηγορηματική και ξεκάθαρη-αποκλειστική προς το GreekAmericanNewsAgency – δήλωση του αυτή ο γνωστός και πετυχημένος  ΕλληνοΑμερικανός επιχειρηματίας,  προσωπικός φίλος και συχνός συνομιλητής  του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά  και κομματικό στέλεχος  πρόεδρος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, Δρ. Σωτήριος Βαχαβιόλος  ανοίγει πάλι το ζήτημα των επενδύσεων που και ο κ. Σαμαράς έχει προαναγγείλει –πολλές φορές – αλλά και οι γνωστοί εμπλεκόμενοι ΕλληνοΑμερικανοί έχουν υποσχεθεί 10αδες φορές την τελευταία 10ετια .   

Υποσχέσεις για επενδύσεις και εκατομμύρια δολάρια που θα έρχονταν στην Ελλάδα αλλά  που τελικά  έμειναν μόνον υποσχέσεις.  Ειδικά το GreekAmericanNewsAgencyκαι κατά την διάρκεια του σήριαλ της επικείμενης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και κατά την διάρκεια της  διπλής επίσκεψης στις ΗΠΑ τον Αύγουστο και αντίστοιχα τον Οκτώβριο του 2013, ήταν το μόνο ΜΜΕ που, πάντα με βάση πληροφορίες και διασταυρωμένο ρεπορτάζ, τόνιζε ότι δεν πρόκειται, παρά τις επίσημες  εξαγγελίες και την επιμονή κάποιων και εξ Αμερικής ανταποκριτών ενώ γνώριζαν, να υπάρξει καμία απολύτως επένδυση στην Ελλάδα τουλάχιστον από πλευράς ΕλληνοΑμερικανών.    

Ο κύριος Βαχαβιόλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MISTRASGROUPμε περίπου 3.500 εργαζόμενους σε Αμερική και Ευρώπη και ίσως από τους λίγους που έχουν εταιρία στην Ελλάδα –με περισσότερους από 30 εργαζόμενους στην Ελλάδα και που δικαιούνται να έχει άποψη, επιχειρεί ανεπιτυχώς όμως,   να δώσει απάντηση στο γιατί τελικά ποτέ δεν έχουν έρθει επενδύσεις από ΕλληνοΑμερικανούς παρά την –ακατάσχετη-υποσχεσιολογία και εκ μέρους των ΕλληνοΑμερικανών ειδικά την τελευταία 5ετια αρχικά επί Γιώργο Παπανδρέου και εν συνεχεία επί Αντώνη Σαμαρά.  

 Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Βαχαβιόλος σε σχετική ερώτηση, αν στα πράγματα  διακυβέρνησης της χώρας έρθει  ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έδειξε το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, η απάντηση που έδωσε με σαφέστατους υπαινιγμούς θέτουν πολιτικό  θέμα…  Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη.     

Ο επιφανής Ομογενής επιχειρηματίας βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή το 4ο συνέδριο της Capital Link με θέμα την εταιρική κοινωνική ευθύνη που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Hiltonστις 27  Μαϊου 2014. 

Διαβάστε επίσης

Ισχυρά και ηχηρά ονόματα από Ελλάδα και Αμερική στο 4ο capital link forum

John Catsimatides : ανοίξετε μας την αγκαλιά σας. Σταματήστε να μας κλωτσάτε! Αν θέλετε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

 Edward Cox, Director Noble Energy: H Ελλάδα και η Κύπρος μαζί με το Ισραήλ μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της μεσογείου