Εκλογές την Κυριακή 8 Ιουνίου στην Ελληνική Ομοσπονδία

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Πραγματοποιούνται την Κυριακή 8 Ιουνίου οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, για την ανάδειξη του νέου διετούς θητείας διοικητικού της συμβουλίου. Βάση του νέου καταστατικού δεν υπάρχουν πλέον χωριστοί συνδυασμοί και όλοι υποψήφιοι καταχωρούνται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα εκλεγούν οι 21 σύμβουλοι, που θα εκλέξουν τον πρόεδρο και τους υπόλοιπους αξιωματούχους.

Βάση της ανακοίνωσης της εφορευτικής επιτροπής, οι αρχαιρεσίες διαρκέσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η επιτροπή επίσης έθεσε ως προθεσμία στους υποψηφίους που επιθυμούν να αποσύρει την υποψηφιότητά τους την Τρίτη 3 Ιουνίου,12 το μεσημέρι.

Από τους σαράντα υποψηφίους που έθεσαν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο έχουν μέχρι στιγμής αποσυρθεί οι 5. Πάνος Αδαμόπουλος, Παναγιώτης Βεκιαρέλης, Ντίνος Ράλλης, Τιμολέων Κόκκινος και Χρήστος Βουρνάς. Εκκρεμεί η υποψηφιότητα Γιώργου Παράλεμου που δεν την είχε υποβάλλει προσωπικώς και είχε δηλώσει στην εφορευτική ότι κακώς την αποδέχθηκε.

Η εφορευτική επιτροπή έχει σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσει ανεπίσημα ότι δικαιούνται να συμμετάσχουν στις εκλογές οι 82 από τους 87 συλλόγους (περίπου 180 αντιπρόσωποι). Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Τρίτη. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων είναι στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται μέχρι την Τρίτη κι άλλες παραιτήσεις υποψηφίων, με τον τελικό αριθμό τους να προβλέπεται ότι θα πέσει κάτω από τους 30.

Με βάση την επιρροή των διαφόρων υποψηφίων, φαίνεται ότι ο σημερινός Γενικός Γραμματέας, Πέτρος Γαλάτουλας να εκλέγεται με άνεση επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθώς θα επηρεάζει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου. Με βάση τις ζυμώσεις που γίνονται, για γενικός γραμματέας προαλείφεται ο σημερινός β’ αντιπρόεδρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και για ταμίας ο νέος υποψήφιος, Κώστας Βάσες, από τον Αγιο Νικόλαο Φλάσινγκ. Αδιευκρίνιστο ακόμη παραμένει το όνομα του α’ αντιπροέδρου.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι: Αικ. Αλεξανδροπούλου, Διον. Πυλαρινός, Σπυρ. Ανδριόπουλος, Σπυριδούλα Πολιτοπούλου, Ανδρ. Σάββα, Γιάννης Γκώρος, Δημ,. Καλαμαράς, Βασ. Γουρνέλος, Γιωργ.. Κίτσιος, Χρ. Γκούσης, Μαν. Χριστοδουλάκης, Αθαν. Αρώνης, Νικ. Κωστόπουλος, Αυγ. Κατέχη, Σπ. Πυργιώτης, Γρ. Δημητρουλάκος, Στ. Ζιόγκας, Νικ. Διαμαντίδης, Μιχ. Κοκολής, Αντ. Φωκάς, Κων. Λαμπράκης, Γιωργ. Παράλεμος, Τιμ. Κακούρος, Βασ. Εγγλέζος, Βασ. Πετράτος, Απ. Τραμπάκουλος, Δημ. Σιώκης, Ελευθ. Αβραμίδης, Δημ. Φίλιος, Ηλίας Παναγιωτακάκος, Παν. Μιχαλέας.

πηγή