Η παροιμία λέει πως "όταν χορτάσει η ψείρα βγαίνει στο γιακά"… Αν και στην περίπτωση του κόμματος των τουκοφρόνων της Θράκης, οι οποίοι συνασπίστηκαν στο αυτονομιστικό κόμμα DEB καμία παροιμία δεν μπορεί να αποδώσει το θράσος των συγκεκριμένων "πολιτικών", με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του χρηματοδοτούμενου από την Τουρκία κόμματος πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του για τους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν εναντίον του…! Με αυτόντον τρόπο περνάει στην πρώτη επίσημη πρόκλησή του κατά της Ελλάδας…

 
Απύθμενο θράσος, λοιπόν, από τα ενεργούμενα της Άγκυρας στη Θράκη, από το κόμμα DEB (που έχει τις πλέον αγαστές σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας), το οποίο δεν μπορεί να αποδείξει τη νομιμότητα των χρηματοδοτικών του πηγών, που προωθήθηκε επίσημα από την τουρκική προπαγάνδα και διαφημίστηκε δεόντως στην τουρκική τηλεόραση και το οποίο αρνήθηκε το βράδυ των εκλογών να κάνει δηλώσεις προς τα Ελληνικά ΜΜΕ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έκανε δηλώσεις σε τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο!!!
 
Φυσικά, αυτή η θρασύτητα πηγάζει πρώτα από τις "πλάτες" της Τουρκίας και του ίδιου του Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα έχει στηρίγματα στην ατεκμηρίωτη άδεια συμμετοχής του στις ευρωεκλογές, η οποία του παρασχέθηκε από το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο, ενώ έχει ήδη "κλειδώσει" το ελληνικό πολιτικό σύστημα με συμφωνίες οι οποίες έχουν καταγραφεί στα εκλογικά αποτελέσματα και λίαν συντόμως θα αρχίσουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχέσεις που αναπτύχθηκαν με κυβερνητικούς ή άλλους πολιτικούς και πολιτευτές, που εργάστηκαν αφειδώς για την "καλή πορεία" του κόμματος των Γκρίζων Λύκων.
 
Η αλήθεια είναι πως δεν θεωρούμε διόλου απίθανο να δούμε Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους να οδηγούνται ως κατηγορούμενοι στα Ελληνικά δικαστήρια από τους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας, από το κόμμα DEB που έχει αλυτρωτικά και αποσχιστικά χαρακτηριστικά. Και μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ξαφνιάσει, τουλάχιστον εμάς, αφού είναι γνωστό πως η φοβική κυβέρνηση των Αθηνών έχει παραδώσει προ καιρού το σύνολο της χώρας σε ξένα συμφέροντα… Γιατί να μην επιτρέψει, λοιπόν, να κατηγορηθούν -θρασύτατα- Έλληνες πολίτες που εξέφρασαν την άποψή τους εκεί που η ίδια η κυβέρνηση και το σύνολο -σχεδόν- του πολιτικού κόσμου της χώρας σιώπησε;
 
Σε πολλούς είπαμε προσωπικά και μέσα από αυτόν τον χώρο γράψαμε σε όλους τους τόνους, πως η συμμετοχή στις ευρωεκλογές του κόμματος των τουρκοφρόνων αποσχιστών της Ελληνικής Θράκης, θα είναι η πρώτη πράξη του δράματος… Ενός δράματος στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί φορείς (που δεν κατήγγειλαν και δεν απαίτησαν την μη συμμετοχή του DEB στς ευρωεκλογές), αλλά και οι δικαστές του Αρείου Πάγου, οι οποίοι ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν διάβασαν τίποτε για τις ήδη υπάρχουσες επικίνδυνες εθνικά δραστηριότητες των εγκάθετων τουρκοφρόνων του DEB.
 
Το κόμμα των τουρκοφρόνων, δανειζόμενο τις πρακτικές του "σουλτάνου" Ερντογάν (και χρηματοδότη), φτάνει στο σημείο να απειλεί για όσα έγιναν γνωστά μέσα από τον Ελληνικό Τύπο, και τα οποία αφορούν τις βρωμερές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μέσα σττην Ελληνική Θράκη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Προσπαθούν τα φερέφωνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να φοβίσουν Έλληνες πολίτες, για να κατορθώσουν να μην γίνει γνωστός ο ρόλος τους, αλλά και οι σχέσεις ντροπής που έχουν αναπτύξει με μερίδα του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Επιχειρούν εκείνοι που επιθυμούν να αναταράξουν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των Ελλήνων της Θράκης, να εκφοβίσουν όσους προειδοποιούν για τα επικίνδυνα σχέδια των "χορηγών" τους…! Στα βήματα του χρηματοδότη τους Ερντογάν, οι θρασύτατοι τουρκόφρονες επιχειρούν να φιμώσουν τον Τύπο και όσους πολίτες ξεγυμνώνουν τους σκοπούς, τους στόχους, τις μεθοδεύσεις, αλλά και τις παντός είδους "συνεργασίες" τους (εντός και εκτός Ελλάδας)…
 
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση που απειλεί Έλληνες πολίτες, αποτελεί την πρώτη ουσιαστική κίνηση προκλητικότητας των τουρκοφρόνων Γκρίζων Λύκων της Ελληνικής Θράκης. Είναι η πρώτη στρατηγική κίνηση απέναντι στο καταρρέων πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν κυβερνά υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Είναι η πρώτη κίνηση που προκαλεί ή και που προοιωνίζει μία προβοκάτσια από την πλευρά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών…
 
Εν αναμονή ιδιαίτερων εξελίξεων, από τη Θράκη, σας παραδίδουμε την ανακοίνωση του DEB, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις "αντιδράσεις" της κυβέρνησης Σαμαρά, στην πρώτη κατάθεση μήνυσης των τουρκοφρόνων κατά Ελλήνων πολιτών…
 
Η ανακοίνωση του DEB

Μετά την επιτυχία του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ- DEB) στις ευρωεκλογές, έλαβε χώρα μεγάλος αριθμός ειδήσεων και σχολίων στα τοπικά και εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για το αποτέλεσμα και το μήνυμα που έστειλε το ΚΙΕΦ – DEB και ο ψηφοφόρος.
Είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο η ύπαρξη ανθρώπων που προσπαθούν να κατανοήσουν με τρόπο ακριβή και αδιατάρακτο το μήνυμα που έδωσε στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 η Μειονότητα Δυτικής Θράκης και την εκλογική νίκη του ΚΙΕΦ, όμως είναι λυπηρό και προκαλούν ερωτηματικά η ύπαρξη ειδήσεων και σχολίων στα μέσα ενημέρωσης, που δεν θέλουν να κατανοήσουν το μήνυμα, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας και τα στρεβλώνουν.
Θα θέλαμε να επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι, το ΚΙΕΦ και η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν είναι μια απειλή και κίνδυνος για την χώρα μας την Ελλάδα, αλλά είναι πλούτος αυτής της χώρας. Εμείς δεν είμαστε η δύναμη διχασμού αυτής της χώρας και της περιοχής, αλλά είμαστε ένα πολιτικό κόμμα που πιστεύει στις αρχές του δημοκρατικού αγώνα.
Αντί να γίνει προσπάθεια να εντοπισθούν τα κοινωνικά αίτια της μεγάλης στήριξης των μειονοτικών ψηφοφόρων που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, υποστηρίζοντας το ΚΙΕΦ, η παραγωγή καταστροφικών ειδήσεων και σεναρίων για την χώρα και την περιοχή μας, με σκοπό να ενοχοποιηθεί και να στοχοποιηθεί η μειονότητα, δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την καταστροφή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η στοχοποίηση του ΚΙΕΦ και της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με ισχυρισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Παρακολουθούμε με θλίψη και σκεπτικισμό τις τελευταίες μέρες, μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης να προβαίνουν σε έναν αγώνα λάσπης και συκοφάντησης με παράλογες κατηγορίες και ισχυρισμούς κατά του ΚΙΕΦ και φυσικά του μειονοτικού ψηφοφόρου που έδωσε μεγάλη ώθηση στο κόμμα μας στις ευρωεκλογές.
Αυτοί που έχουν το θράσος να δείχνουν την Μειονότητα ως απειλή και κίνδυνο για την Ελλάδα, εκτός του ότι δεν γνωρίζουν την μειονότητα μας, δυστυχώς δεν γνωρίζουν και την ιστορία του τόπου.
Οι ψευδείς ειδήσεις και τα σχόλια φαντασίας, που δημοσιεύονται τις τελευταίες εβδομάδες στο περιοδικό «Επίκαιρα» και παρουσιάζουν το κόμμα μας και την μειονότητα της Θράκης ως «εχθρό της χώρας» υποτιμούν την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Καταδικάζουμε έντονα τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες, σχετικά με το ΚΙΕΦ και την μειονότητα μας στη Δυτική Θράκη, του εν λόγω περιοδικού στις εκδόσεις του με ημερομηνία 24 και 29 Μαΐου 2014.
Ο συγγραφέας του εν λόγω περιοδικού, διαδίδοντας αναληθείς και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το θέμα χρηματοδότησης του κόμματός μας από το εξωτερικό με 30 εκατομμύρια ευρώ, καταφεύγει σε μια τεράστια στρέβλωση και προσπαθεί να στοχοποιήσει το κόμμα μας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι, οι ισχυρισμοί που θέλουν να παρουσιάσουν το ΚΙΕΦ ως «αυτονομιστικό κόμμα» είναι πολύ επικίνδυνες και ψευδείς. Οι άνθρωποι της μειονότητας είναι περήφανοι που είναι πολίτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι πατρίδα και των Μουσουλμάνων Τούρκων Δυτικής Θράκης. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι οι άνθρωποι της μειονότητας έπεσαν μάρτυρες για την πατρίδα τους την Ελλάδα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον εμφύλιο.
Περιμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με αβάσιμους και κακόβουλους ισχυρισμούς που αφορούν το κόμμα μας και ζητάμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Δηλώνουμε ότι ως κόμμα επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σχετικά με τους παράλογους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν και εκφράζουμε την πεποίθηση και την ελπίδα μας για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ιστοσελίδα του DEB 5/6/2014

Κάποιοι, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πολιτικό έκτρωμα (DEB) με όρους λογικής ή και… "πολιτικής ορθότητας", ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθώντας να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους, ισχυρίζονται πως "το πανελλήνιο ποσοστό του DEB είναι 0,68%, οπότε δεν αξίζει ο κόπος συζήτησης αφού δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη χώρα"… 
Σε αυτούς, τους πρόθυμους χρήσιμους ηλίθιους, θέλουμε να θυμίσουμε πως και οι καρκινικοί όγκοι είναι μικροί, αλλά εάν δεν αντιμετωπισθούν καταλλήλως, μεγαλώνουν και κάνουν μεταστάσεις… Το παράδειγμα αποτελεί υλικό προς σκέψη, σε όσους μπορούν να σκέφτονται ακόμη πέρα από την τσέπη τους, το μικροσυμφέρον τους και το… κόμμα τους.