Διαβάστε το άρθρο του, τα σαφή μηνύματα  και τους υπανιγμούς   

 Του Σωκράτη Ξυνίδη* 

Οι φυλλάδες φρύαξαν και πάλι: "Τρόμος Παπανδρέου", "Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Παπανδρέου", "Πανικός Παπανδρέου" με αντικείμενο την "τεχνητή διόγκωση του χρέους" που …, κατ' αυτές, προχώρησε η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009 γιατί "είχε ως στόχο την εξάρτηση της χώρας από το ΔΝΤ και τα μνημόνιά του", γιατί είναι "προδότες", "γερμανοτσολιάδες", "μασόνοι", "εβραίοι", "πράκτορες των αμερικάνων". Ένας από τους θιασώτες αυτών των θεωρήσεων, ο βουλευτής Αχαίας κ. Νικολόπουλος, παραθέτει σε ερώτησή του και τμήμα του πρόσφατου βουλεύματος με αριθμό 1212/2014, σύμφωνα με το οποίο και σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, διατάσσει περαιτέρω κύρια ανάκριση καθώς κρίνει αναγκαίο, μεταξύ των άλλων: "Να κληθούν και να εξεταστούν εκ νέου οι μάρτυρες Νικόλαος Στρόμπλος (σ.σ υπήρξε υπάλληλος της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το 1989 και διευθυντής της από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του 2010.) και Εμμανουήλ Κοντοπυράκης ( σ.σ πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας) οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που θα τους τεθούν υπόψη και με τις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν, να αναφερθούν αναλυτικά, σε συμπλήρωση των ήδη κατατεθέντων από τους ίδιους, σε όλα τα στοιχεία που περιελήφθησαν ώστε να χωρέσει αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009από 13, 6% σε 15, 4 % επί του ΑΕΠ, το δικαιολογημένο ή μη της συμπερίληψης τους στο έλλειμμα και σε περίπτωση που το έλλειμμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ποιο έπρεπε να είναι το πραγματικό έλλειμμα της περιόδου αυτής και τέλος εάν μπορούσε να προκληθεί και ποια στο Δημόσιο ζημιά από την τυχόν τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας".

Ωραία λοιπόν. Πολύ καλά κάνει η Δικαιοσύνη και ελέγχει ό,τι εκείνη κρίνει. ΜΕΧΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ "τα στοιχεία που περιελήφθησαν ώστε να χωρέσει αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009 από 13, 6% σε 15, 4 %" μπορούν όλοι αυτοί ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ 6% -ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ 15,4%-, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ 13,6%; 

Διότι το κύριο ερώτημα είναι ποιος πέταξε τη χώρα στα βράχια. Ποιος τριπλασίασε το προϋπολογισθέν έλλειμμα. 

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΤΑ 7,6 % ΑΝ ΟΧΙ 9,4% ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ 1,8%;

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ; 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. 

Μπορεί όλη αυτή η φιλολογία να βόλεψε δεξιούς και αριστερούς για να μαζέψουν τα "ψηφαλάκια" που ονειρεύτηκαν. Δεν μπορεί όμως να ξανα σερβιριστεί στον ταλαίπωρο λαό για να ξανα στηθεί το τοτέμ του καραμανλισμού στη χώρα. 

 

* ΤΟ ΌΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ (Η ΜΕΡΙΚΩΣ) ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΙΜΩΣΗΣ-ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,   ΤΟΤΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ,  ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ.