Οι κραυγές της Κουμουνδούρου για την «ξεπουλημένη στο μνημόνιο» δεξιά και οι θεωρίες του Μαξίμου περί δύο άκρων, τη νύχτα των εκλογών θα γίνουν ψίθυροι.

Γράφει ο Γιάννης Λ. Πολίτης

Φοβάμαι ότι το μειδίαμα που προκαλεί στο Γιάννη Μηλιό το ενδεχόμενο του μεγάλου συνασπισμού θα παγώσει τη νύχτα των εκλογών, μόλις δει τα πρώτα αποτελέσματα.  Ο «σκιώδης» υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας καλοσπουδασμένος άνθρωπος και του συστήνω να μελετήσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους της εξίσωσης, όπως διαμορφώνονται σήμερα.  Είναι βέβαιο πως, αν οι εκλογές γίνουν μέχρι τον Φεβρουάριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδειχθεί νικητής. 

Είναι εξίσου σίγουρο όμως, ότι δεν θα είναι αυτοδύναμος.  Αν αναζητήσει δεκανίκια στη λεγόμενη κεντροαριστερά, η ΔΗΜΑΡ είναι ανύπαρκτη και το μέλλον του Ποταμιού αβέβαιο.  Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δεν διαθέτει ψυχικές και πολιτικές αντοχές για να σηκώσει μόνο του το βάρος μιας άλλης κυβέρνησης, με κορμό αυτή τη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μια πιο επώδυνη παραδοχή.  Η Χρυσή Αυγή, όσο κι αν χτυπιέται από αριστερά και δεξιά, συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει και με ευκολία μπορεί να πιάσει διψήφιο νούμερο. 

Αυτό ίσως αποτελέσει και το άλλοθι που θα δώσει την πολιτική πλατφόρμα να γίνουν όλα δυνατά τ’ αδύνατα.  Οι κραυγές της Κουμουνδούρου για την «ξεπουλημένη στο μνημόνιο» δεξιά και οι θεωρίες του Μαξίμου περί δύο άκρων, εκείνη τη νύχτα θα γίνουν ψίθυροι.  Το ποτέ και το αποκλείεται στην πολιτική, όσοι τα είπαν, τα λούστηκαν.   Εάν αυτά τα δεδομένα δεν αλλάξουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες,   τότε… καλομελέτα κι έρχεται.