Σαρώνει στην ηλικίες 19 με 45  η χ.α …και προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse 

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 24% έναντι 21% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 9% ενώ μάχη για την τέταρτη θέση δίνει η Ελιά με το Ποτάμι με ποσοτό 7%.

Αναλυτικά, πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών:
• ΣΥΡΙΖΑ: 24%
• ΝΔ: 21%
• Χρυσή Αυγή: 9%
• Ελιά: 7%
• Το Ποτάμι: 7%
• ΚΚΕ 5,5%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5%
• ΛΑΟΣ 2%
• Δημοκρατική Αριστερά 1,5%

Στην πρόθεση ψήφου ανά ηλικιακές ομάδες, από 18 έως 59 ετών προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΔ προηγείται σε ηλικίες από 60 και άνω.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό σε ηλικίες από 60 και άνω.
Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στις ηλικιακές ομάδες από 18 έως 59 ετών με έμφαση κυρίως τις ηλικίες 18 έως 44 ετών.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 33% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (38%) με αυξητικές τάσεις.

Από 56% που εκτιμούσαν ότι η πορεία της οικονομία θα είναι χειρότερη στο παρελθόν το ποσοστό των απαισιόδοξων έχει μειωθεί στο 42%.
Ωστόσο όσοι υποστηρίζουν ότι πάνω κάτω η πορεία της οικονομίας θα παραμείνει η ίδια αυξήθηκαν σε 36% από 32%.
Βελτιώθηκαν επίσης όσοι υποστηρίζουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί από 10% σε 15%.
Οι ηλικίες 30-44 κατά βάση είναι οι πιο απαισιόδοξες για την πορεία της οικονομίας ενώ με βάση τις εκλογικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει ότι πάνω κάτω θα παραμείνει ως έχει η οικονομική κατάσταση.

Η πλειοψηφία δεν επιθυμεί εκλογές για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το 48% όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της Pulse τάσσεται υπέρ της άποψης ότι πρέπει να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.
Το 37% εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές και 9% θεωρεί ότι και οι δύο επιλογές δεν έχουν διαφορά.
Είναι ενδεικτικό ότι το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 22% του ΣΥΡΙΖΑ και 82% του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ωστόσο το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει πρόωρες εκλογές.

Το 35% των πολιτών θεωρεί ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές

Ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα εξάγεται από την δημοσκόπηση της Pulse για την Χρυσή Αυγή.
Το 35% των πολιτών υποστηρίζει ότι οι προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής έχουν στοιχεία ή μάλλον έχουν στοιχεία πολιτικής δίωξης δηλαδή σχεδόν 4 φορές περισσότεροι από αυτούς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.
Το 38% ένα ισχυρό ποσοστό πιστεύει ότι είναι δικαιολογημένες οι προφυλακίσεις ενώ το μπλοκ που θεωρεί ότι είναι ή μάλλον είναι δικαιολογημένες φθάνουν στο 53%.
Με βάση της ηλικιακές ομάδες από 18 έως 29 ετών θεωρούν ότι είναι πολιτικές διώξεις οι προφυλακίσεις της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 38%.
Όσον αφορά τους ψηφοφόρους το ενδιαφέρον είναι ότι 36% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι είναι ή μάλλον είναι πολιτικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επίσης το 36% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι προφυλακίσεις είναι πολιτικές διώξεις ενώ το 61% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένες οι προφυλακίσεις. Η δημοσκόπηση έγινε για το Bankingnews.gr
Πηγή: bankingnews.g