Αμερικανοί εκπαίδευαν τζιχαντιστές σε μυστική βάση στην Ιορδανία

Αμερικάνοι στρατιωτικοί εκπαίδευσαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (νυν Ισλαμικού Κράτους) σε μια μυστική βάση στην Ιορδανία το 2012, όπως αποκάλυψαν Ιορδανοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, αποκάλυψαν στην αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα WorldNetDaily (WND), ότι δεκάδες μέλη του ΙΚΙΛ εκπαιδεύθηκαν από τους Αμερικανούς, στα πλαίσια της μυστικής βοήθειας που παρείχαν οι ΗΠΑ στους αντάρτες που πολεμούν για την ανατροπή του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι Ιορδανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι η εκπαίδευση των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ το 2012 υποτίθεται ότι δεν είχε σχέση με ενδεχόμενη μελλοντική επίθεση στο Ιράκ και ότι όλοι όσοι εκπαιδεύθηκαν στην Ιορδανία είχαν ελεγχθεί για τυχόν δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ-Κάιντα.

Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε επίσης τον περασμένο Μάρτιο ότι οι Αμερικανοί εκπαίδευαν μαχητές στην Ιορδανία για να πολεμήσουν στη Συρία.

Το WND υποστηρίζει επίσης, επικαλούμενο πηγή από την κυβέρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα γνωρίζει εδώ και δύο μήνες ότι μαχητές του ΙΚΙΛ εκπαιδεύονται και στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τουλάχιστον ένα από τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών βρίσκεται στην περιοχή της τουρκικής αεροπορικής βάσης, Ιντσιρλίκ, στην οποία στεγάζεται αμερικανικό προσωπικό αλλά και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Αφού εκπαιδευτούν στην Τουρκία, χιλιάδες μαχητές του ΙΚ μπαίνουν κρυφά στο Ιράκ για να σπείρουν τον όλεθρο στη χώρα.

 

KA / HSN / SS

CIA airlifting arms to Syrian jihadists, training others in Jordan

 

Obama admin trained ISIS jihadists in 2012

U.S. trained ISIS jihadists at secret Jordan base

US training Free Syrian Army in Jordan

 

U.S. Trained ISIS at Secret Jordan Base

ISIS Terrorists Received U.S. Training In Jordan

 

CIA ramping up covert training program for moderate Syrian 

We trained ISIS in a secret Jordanian camp

US Trained ISIS At Secret Jordan Base

Jordan 'cool to Syria rebel training plan'

Obama administration wants $500 million to train,

Did the US Really Arm and Train the ISIS 

JORDAN is reluctant to allow Obama-led enhanced training program for Syrian jihadist rebels on their soil