Μια φωτεινή και λαμπρή στιγμή για την ελληνική δημοσιογραφία!  

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Σε μια δεινή, για το Ελληνικό Έθνος και τον Έλληνα Πολίτη της Μητροπολιτικής ενδοχώρας  κρίσιμη από κάθε άποψη  περίοδο, όπου όλα γύρω τα έχει καταβροχθίσει το τέρας της κρίσης, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τα εθνικά ζητήματα της χώρας και με διαλυμένο το κράτος και κάθε έννοια οργάνωσης του, η συνέχεια των όσων ιστορικών δεδομένων αποκαλύπτονται με αφορμή την αποφράδα θλιβερή μνήμη από την εισβολή της ιμπεριαλιστικής νέο-οθωμανικής  Τουρκίας, ειδικότερα δε με την παράνομη και προκλητική  επίσκεψη με νόημα και μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες για τον νέο ρόλο που οραματίζεται ο νέος Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θλιβερής μνήμης για την συνεχιζόμενη  κατοχή του 38% της Κύπρου, η δημοσιογραφική έρευνα και το ρεπορτάζ –για την πρόσφατη δραματική νεότερη ελληνική ιστορία ειδικότερα της τραγωδίας της Κύπρου-  δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα ελπίδα για το αύριο. Ελπίδα για τις επόμενες γενιές, που διψούν για την ιστορική αλήθεια –με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα –  αφού ακόμα υπάρχει πραγματικό αληθινό  ζέον(καυτό) ενδιαφέρον από τις νεότερες γενιές για την ιστορία αλλά κυρίως δίψα και αγωνία  για το μέλλον αυτής της χώρας. Λαός χωρίς μνήμη και βαθιά  γνώση της ιστορίας του είναι καταδικασμένος να την ξανά ζήσει. Ξανά και ξανά. Και δυστυχώς τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την Εθνική τραγωδία της Κύπρου αν μη τι άλλο καταδεικνύουν και αναδεικνύουν μια τραγική διαπίστωση: Δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν και συντελούνται, εδώ και 10ετιες  στην Θράκη και την περιοχή ευρύτερη περιοχή  της Μακεδονίας δείχνουν ότι όχι μόνον  δεν έχουμε διδαχθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ούτε από την τραγωδία και την καταστροφή της Ιωνίας του Πόντου και της Σμύρνης  αλλά ούτε όμως και από την πρόσφατη 2η μεγάλη εθνική τραγωδία αυτή  της Κύπρου. 

 

The YouTube ID of </span>feACwOjAa6M&feature<span style="font-size: 16px;"> is invalid.

Ωστόσο στο διάστημα που διεξάγεται αυτή η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα η οποία έφερε-και θα φέρει- πολλά νέα άγνωστα  στοιχεία από τις γκρίζες και σκοτεινές σελίδες της Κυπριακής Τραγωδίας, πριν και μετά τον Αττίλα I& II,   δίνουν Ελπίδα για την  συνέχεια μιας  αυθύπαρκτης, αυτόνομης και  κυρίαρχης τουλάχιστον  ενιαίας κρατικής  οντότητας, αν μη τι άλλο, με τα υπάρχοντα σύνορα, με χαμένη όμως τελείως  δυστυχώς  όχι μόνον την εθνική υπερηφάνεια αλλά κυρίως και πρωτίστως απωλελυμένη την έννοια της εθνικής κυριαρχίας της αφού μέρος της έχει ήδη –δυστυχώς – εκχωρηθεί στους δανειστές μας  δια της μνημονιακής συμβάσεως που υπογράψανε  όλοι αυτοί οι πολιτικοί  για εμάς χωρίς εμάς το 2010.       

 Μια περίοδο, που πέρα από τα δεινά του κάθε Έλληνα ο οποίος βιώνει καθημερινά το προσωπικό του δράμα,  όπου η Ελλάδα, έστω και σε αυτή την δραματική κατάσταση ως τελευταίο προμαχώνα εθνικής αξιοπρέπειας,  ενώ θα μπορούσε να παίζει καθοριστικό και ουσιαστικό  γεωπολιτικό  ρόλο για τα εθνικά της συμφέροντα,   καθώς στην μείζονα  περιοχή της στο κέντρο των εξελίξεων της  οποίας βρίσκεται , στην πολύπαθη περιοχή των  Βαλκανίων, όπου όλα  αλλάζουν, εντός και εκτός Ευρώπης,  και ραγδαία μεταλλάσσονται δραματικά σύνορα και σφαίρες επιρροής,  για ακόμα μια φορά στην μακραίωνη ιστορική τους πορεία αφενός, και αφετέρου στην πάντα φλεγόμενη Μέση Ανατολή διαμορφώνονται νέα γεωπολιτικά δεδομένα που αυτή την φορά απειλούν όχι μόνον την Δύση και το πολιτισμικό της συνονθύλευμα, αλλά ολόκληρη την Χριστιανοσύνη, η Ορθόδοξη Ελλάδα, είναι όχι μόνον παντελώς και επικίνδυνα  απούσα αλλά συν τοις άλλοις,  στο  πηδάλιο της διπλωματίας της έχει  έναν  άνθρωπο επικίνδυνο για τα συμφέροντα της χώρας! Τραγική διαπίστωση;  εν τέλει η Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο  είναι επικίνδυνα απούσα από όλες αυτές τις εξελίξεις.   

Όλο αυτό το διάστημα της δημοσιογραφικής έρευνας,  όπως προείπα και σε προηγούμενο σημείωμα μου , έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους, συμβάντα, γεγονότα, εθνικά απόρρητα κείμενα , σήματα και αλληλογραφία μεταξύ των πρωταγωνιστών της κάθε ιστορικής στιγμής, και σταδιακά όσο εμβαθύνεις , τόσο έρχεσαι αντιμέτωπος με την σκληρή ιστορική πραγματικότητα που έχει προηγηθεί, τόσο βλέπεις ότι όλα όσα άκουγες, μάθαινες στο σχολείο και στην συνέχεια στην καθημερινότητα της ζωής –πολύ δε περισσότερο όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπως η δημοσιογραφία που διαμορφώνει πια όχι μόνον συνειδήσεις, πολιτικές εξελίξεις (δυστυχώς μέχρι στιγμής πάντα προς το χειρότερο αφού όλα κρίνονται με βάση τα ίδια οικονομικά και επιχειρηματικά  συμφέροντα)  αλλά και τα ίδια τα γεγονότα αφού έχεις την «δυνατότητα» με μια μόνον αποστροφή του λόγου σου ακόμα και με την απόκρυψη ενός μόνο στιγμιαίου συμβάντος να διαμορφώσεις μια άλλην «αλήθεια» από εκείνη που είναι η πραγματική με την έννοια του συμβάντος που έλαβε χώρα-  δεν έχουμε καμία σχέση απολύτως με την αλήθεια και τα γεγονότα που την διαμόρφωσαν.  

Το GreekAmericanNewsAgency, με τις παραπάνω σκέψεις και προβληματισμούς, και με βαρύ το συναίσθημα της ευθύνης που αναλαμβάνουμε με τις αποκαλύψεις που ακολουθούν –αποκαλύψεις που σε άλλη εποχή θα σηματοδοτούσαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθώς το περιεχόμενο τους θέτει προ των ιστορικών ευθυνών τους όλους εκείνους που είναι ακόμα στην ζωή για την μεγάλη εθνική τραγωδία της Κύπρου- φέρνει για πρώτη φορά σε διεθνή αποκλειστικότητα –διεθνή γιατί το Κυπριακό ήταν και είναι διεθνές ζήτημα – στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ -για την ακρίβεια ΤΑ  ξεχωριστά ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ- για το λεγόμενο «ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»!   

 

Όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει εδώ και κάποιους μήνες, στο πλαίσιο της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας για την 2η μεγάλη εθνική τραγωδία του ελληνικού έθνους,   αυτή της Κύπρου, μετά από ενδελεχή έρευνα φέρνουμε στο φως της αλήθειας, για πρώτη φορά σε πανελλαδική εμβέλεια στο παγκόσμιο διαδίκτυο  ολόκληρο το επίσημο ενιαίο επικυρωμένο από την ολομέλεια της εθνικής αντιπροσωπείας στις 31 Οκτωβρίου του 1988, το πόρισμα της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης –χρήστης , το πόρισμα  της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,  παρουσιάζεται ενδελεχώς και αναλυτικά  για πρώτη φορά  ΟΛΟΚΛΗΡΟ αυτούσιο ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ μαζί με το αυθεντικό original- official  επίσημο ψηφιοποιημένο από το πρωτότυπο όπως αυτό είναι καταχωρημένο στο βιβλίο των πρακτικών της Ελληνικής Βουλής  της 31ης Οκτωβρίου του 1988.  

Παρουσιάζεται ανά κεφάλαιο, ενότητα και υποενότητα με μικρές –κατά περίπτωση μεγαλύτερες αναλυτικές και εκτενείς –  συνόψεις. Παράλληλα με το ψηφιοποιημένο που παρέχεται στον αναγνώστη – χρήση του ελληνικού και παγκόσμιου διαδικτύου.

 

Αυτό γίνεται κατά τα διεθνή πρότυπα ώστε, όλοι αυτοί που θα το χρησιμοποιήσουν εφεξής –αρκεί να γίνεται αναφορά στην πηγή κάτι που δυστυχώς δεν συνηθίζεται κυρίως από τους λεγόμενους επαγγελματίες δημοσιογράφους / διαχειριστές blog& ιστοσελίδων σε αντίθεση από τους μη επαγγελματίες αυτόνομους «εναλλακτικούς» χρήστες και διαχειριστές αντίστοιχα BLOG& sites  που όντως ευαισθητοποιημένοι τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας – να μπορούν απαλλαγμένοι από τις δικές μας κρίσεις και τα σχόλια ή τις αναγκαίες επί μέρους αναλύσεις που έτσι και αλλιώς,  θα επακολουθήσουν τόσο από τους δικούς συνεργάτες όσο και από άλλους συναδέλφους της ελληνικής ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας,  να κάνουν καλύτερα την όποια δική τους έρευνα.

Και πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες τώρα πια που τίθεται στην διάθεση του κάθε ενός και παντός ενδιαφερόμενου το πλήρες επίσημο και επικυρωμένο πόρισμα –πορίσματα – της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής. Επιβάλλεται να γίνουν και άλλες παράλληλες έρευνες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές. Είναι ελάχιστη  συμβολή στην αλήθεια και την διαμόρφωση της  δυστυχώς (!) στυγνά, επαίσχυντα και χυδαία,   παραχαραγμένης ιστορικής πραγματικότητας όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από τα γεγονότα τα συμβάντα και τις εξελίξεις κάθε χρονικής περιόδου και όχι όπως θέλουν να την παρουσιάζουν, πολύ δε περισσότερο να παραχαράσσουν και να κακοποιούν βάναυσα την αλήθεια  άλλοτε προς ίδιον όφελος και άλλοτε χάριν της κομματικής και ιδεολογικής τους αγκύλωσης σε εμμονές και κομματικές ιδεοληψίες.

Το πόρισμα για την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας της Κύπρου το είχαν και το έχουν καταχωνιασμένο και ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι τους, πέρα από όλους εκείνους τους Βουλευτές  που συμμετείχαν, εκ περιτροπής,   στην εξεταστική επιτροπή για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ   και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι.  Άλλοι  το έχουν χρησιμοποιήσει ως πηγή για διασταύρωση και άλλοι ως πηγή της αλήθειας –σας διαβεβαιώνουμε όπως θα διαπιστώσετε  πως όχι μόνον δεν είναι κάθε άλλο μάλιστα – για να παρουσιάσουν κάποια εκπομπή τους (και αυτή στο πόδι και πάντα κατά το δοκούν των ιδίων προσωπικών και κομματικών ιδεοληψιών ) αλλά ποτέ κανείς δεν ανέλαβε  την ευθύνη και το ρίσκο να το δημοσιοποιήσει ολόκληρο! Ποτέ και κανένας.

Αναφορές, και παραπομπές  σε αυτό (το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ) υπάρχουν εκατοντάδες ιδίως στα περί τα 140 και πλέον βιβλία που έχουν γραφεί για την τραγωδία της Κύπρου- όπως και στο αντίστοιχο πόρισμα της Κυπριακής Βουλής- αλλά πουθενά δεν παρατίθεται αυτούσιο. Ολόκληρο. Ουδείς ποτέ το εδημοσίευσε έστω και ως ιστορικό ένθετο σε κάποια εφημερίδα ή ως παράρτημα σε κάποιο από τα 140 βιβλία που έχουν ως θέμα τους το κυπριακό ζήτημα. Το γιατί ; είναι πράγματι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα αλλά την απάντηση την δίδει νομίζω πολύ εύστοχα ένας άξιος απόστρατος του πολεμικού μας ναυτικού απόστρατος πια ο αντιπλοίαρχος κ. Ανδρέας Κακαράς σε μια παράγραφο του όντως αξιόλογου 3τομου  βιβλίου του «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ» (τόμος δεύτερος σελ 229- 233).  

 

Σε ότι αφορά τώρα το ανακριτικό και προ ανακριτικό  υλικό που έφτασε ετέθη υπόψη της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης του ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ όπως ήδη έχουμε  γράψει και αποκαλύψει έχει λεηλατηθεί. Έχει συληθεί ως άλλος ιερός τάφος….

Ένας τάφος που μέσα του έχουν κρύψει όλοι – κάθε ένας με τον τρόπο και την δική του συμμετοχή σε ευθύνες και ενοχές – όλο το εναπομείναν αποδεικτικό υλικό για την step by step από το 1964 προδιαγεγραμμένη και σχεδόν προαποφασισμένη πορεία της υπόθεσης της Κύπρου.  Όπως θα δείτε, στην συνέχεια της δημοσιογραφικής έρευνας και πάντα σε συνδυασμό με όλα όσα έχουν γραφεί –πάντα από ανεξάρτητους και όχι τους εμπλεκόμενους ή τους πρωταίτιους πρωταγωνιστές, γνωστούς και άγνωστους μέχρι σήμερα για το σκοτεινό ή σκιερό και ύποπτο  ρόλο που διαδραμάτισαν-  η πραγματικότητα για τις ευθύνες της Κυπριακής Τραγωδίας είναι εντελώς –μα εντελώς – οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο τους στρατιωτικούς που ασκούσαν την εξουσία στο διάστημα 1967 -1974 αλλά κυρίως όλους εκείνους που προσπάθησαν να ξανά γράψουν ώστε με τον τρόπο τους να διαγράψουν και να εξαφανίσουν τα ίχνη των δικών των βαρύτατων ευθυνών για την μεγάλη εθνική προδοσία.  Τα όσα θα ακούσετε από ένα διακεκριμένο και αναγνωρισμένο ιστορικό ερευνητή του δράματος της Κυπριακής Τραγωδίας, επίσης απαλλαγμένου από ιδεώδη και κομματικές αγκυλώσεις και μιλώ για τον φίλο Κώστα Δημητριάδη{συγγραφέας του ιστορικού  εγχειρίδιου  BEST SELLER(πια)  «ΚΥΠΡΟΣ 1974 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»}  ο οποίος με βοήθησε να μάθω και βρω πολλά, είναι εξίσου σημαντικά και προσθέτουν αρκετά στοιχεία πέρα από τα όσα έχουν αναφερθεί στο βιβλίο του από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Ιωάννη Γαννάκενα. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι και επισκέπτεσθε συχνά την σελίδα μας γιατί θα μάθετε πολλά και άγνωστα στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου. Και πάντα με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα…

Το φλέγον και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γιατί ποτέ δεν ανοίγει ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ή σωστότερα γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα  το πόρισμα/τα της εξεταστικής επιτροπής  παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

Γιατί έπρεπε να περάσουν 26 χρόνια(από το 1988 που επικυρώθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής των ελλήνων) ώστε να έρθει σήμερα, 40 χρόνια μετά από την εισβολή και κατοχή των Τούρκων του 38% της Κύπρου ένα ΕλληνοΑμερικάνικο πρακτορείο να αποκαλύψει- δημοσιοποιήσει αυτό που έπρεπε να κάνει εκείνος που το είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό Λαό και με την υπόσχεση αυτή –ότι θα ανοίξει τον φάκελο της κύπρου – ξανά κέρδισε και εξαπάτησε για ακόμα μια φορά τον Ελληνικό Λαό – τις εκλογές του 1985. Βασικό σύνθημα στις εκλογές του 1985 του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του… 

 

Ίσως για να δοθεί εμπράκτως απάντηση σε όλη αυτή την φαρσοκωμωδία που έντεχνα έχει στηθεί αυτές τις ημέρες –δηλαδή εδώ και κάμποσους μήνες- αγιοποίησης του πραγματικού νεκροθάφτη του Φακέλου της Κύπρου, που δεν είναι άλλος από τον  Ανδρέα Παπανδρέου!      

Ακόμα όμως πιο μεγάλο και αγωνιώδες είναι το ερώτημα είναι γιατί καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει άρει την Υπουργική απόφαση 45/07.03.75 του Ευάγγελου Αβέρωφ και των συναρμόδιων Υπουργών της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, για την άρση των (τυχών) ποινικών ευθυνών  τουλάχιστον για όλους αυτούς που το πόρισμα το οποίο σε κάποια σημεία άλλους κατονομάζει υπαινικτικά και σε άλλους επιρρίπτει βαρύτατες ποινικές ευθύνες και ζητεί την δίωξη τους,  αλλά και τις υπόλοιπες   παρόμοιες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες σφράγισαν καλά το μυστικό…       

Ως προς την αποκάλυψη  του πορίσματος, το οποίο εδώ και 26 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1988 που επικυρώθηκε και έκτοτε αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό,   αναμφίβολα, η ευρύτερη δημοσιοποίηση και διάδοση, κυρίως μέσω παγκόσμιου διαδικτύου,  του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦAΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,  αποτελεί μια ακόμα λαμπρή σελίδα της ελληνικής δημοσιογραφίας –είτε το αναγνωρίσουν αυτό ως γεγονός  κάποιοι είτε όχι, όντας κοντόφθαλμοι και βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και τις αρπαχτές και αλίμονο αν συμβεί θα αποτελεί το άκρον άωτον της υποκρισίας αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις (…) άλλωστε αυτά όλα θα τα δουν οι ιστορικοί του μέλλοντος όπως συμβαίνει – και έμπρακτη πιστοποίηση και απόδειξη  ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ιδιαίτερα σε μια εποχή όχι απλά δύσκολη για το δημοσιογραφικό επάγγελμα ενίοτε και λειτούργημα αλλά μεγάλης –και απολύτως δικαιολογημένης – έντονης αμφισβήτησης (μας) από τους πολίτες καθώς τα δείγματα φθοράς και διαφθοράς στον τύπο(εκδότες και δημοσιογράφοι) είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και σκληρή πραγματικότητα… δυστυχώς.  

Προσωπικά για μένα μια μικρή ανεπαίσθητη στιγμή εθνικής υπερηφάνειας το γιατί δεν χρειάζεται ούτε περαιτέρω αναλύσεις ούτε σχολιασμούς είναι αυτονόητο νομίζω όταν με την δουλειά και έρευνα σου προσθέτεις ένα –αλλά πολύ κρίσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων – κομμάτι ακόμα σε αυτό το πάζλ, κάθε κομμάτι του οποίου , δημοσιοποιημένο ή ακόμα καταχωνιασμένο, συνθέτει αυτή την εικόνα της νεότερης  εθνικής (μας)  τραγωδίας με το  συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου.

Σίγουρα σε αυτό το κείμενο δεν πρόκειται να μπούμε (μπω) σε λεπτομέρειες κρίσεις και συμπεράσματα –κάτι που θα επακολουθήσει στην συνέχεια άμεσα και σύντομα,   αφού ξεχωριστό κεφάλαιο της δημοσιογραφικής έρευνας αποτελεί το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης που λέγεται σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον φάκελο της Κύπρου, αλλά κυρίως γιατί εκείνος που θέλησε να ανοίξει τον περιβόητο φάκελο της Κύπρου, δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και ο πραγματικός  νεκροθάφτης  του πορίσματος του ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 

Τα όσα θα δείτε μέσα στο πόρισμα ίσως ο κάθε ένας τα ερμηνεύσει κατά το δοκούν –όπως πάντα – άλλωστε για αυτό και το δημοσιοποιούμε αυτόνομο ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ, η κάθε σελίδα δίνει ειδήσεις. Ειδικά ο κατάλογος των μαρτύρων που κατέθεσαν ενώπιον της συγκεκριμένης  εξεταστικής επιτροπής, επονομαζόμενης και ως «επιτροπή Μπασαγιάννη» ακριβώς επειδή ο συγκεκριμένος βουλευτής επιβίωσε ως πρόεδρος της επί μακρό μέχρι το τέλος των εργασιών της τον Οκτώβριο του 1988, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον γιατί εκεί μέσα το κάθε ένα όνομα από τους 86 μάρτυρες που προσήλθαν να καταθέσουν βγάζει και η  είδηση. Ειδικά ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.(ΔΝΤ). Πάθατε κάτι; Στην συνέχεια να δείτε τι έχετε να πάθετε με αυτά που θα αποκαλυφθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής έρευνας για την τραγωδία της Κύπρου. Πάντως προκαταβολικά σας το λέμε,   για να μπορέσετε να κατανοήσετε το βάθος των όσων θα αποκαλυφθούν  ξεχάστε αυτά που ξέρατε ή είχατε ακούσει. Η αλήθεια αλλού βρίσκεται θαμμένη… αλλού. Εντελώς αλλού… εδώ θα είμαστε για να σας το δείξουμε να το αναδείξουμε  και να το αποδείξουμε. Αν χρειαστεί…      

Πέρα από όλα αυτά , τα δυσάρεστα που πάντα οφείλουμε να τα τονίζουμε και να τα υπενθυμίζουμε για να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε, όχι μόνον  αυτή η δημοσιογραφική έρευνα για την εθνική τραγωδία της Κύπρου αλλά και αυτή καθ αυτή η δημοσιοποίηση του επικυρωμένου επίσημου πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Ελληνικής βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ παράλληλα κατέδειξε  ότι υπάρχει όπως προείπα  ζωηρή ελπίδα για το μέλλον και τις επόμενες γενιές.   

Θέλω, από αυτό εδώ το βήμα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και φίλους μας που βοήθησαν -και βοηθούν ακόμα- για την περαίωση αυτής της μεγάλης όντως σε διάρκεια αλλά και δυσκολίες δημοσιογραφική έρευνα,  η οποία προφανώς και δεν εξαντλείται με την αποκάλυψη και δημοσιοποίηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής εθνικής αντιπροσωπείας  για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, τουναντίον!

Τώρα ανοίγει ένα (ακόμα) μεγάλο κεφάλαιο – τουλάχιστον προσωπικά για μένα – της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην θεματογραφία που παρακολουθώ προστέθηκε ένα ακόμα ζήτημα φλέγον. Αυτό της Κυπριακής Τραγωδίας για την οποία όπως έγραψα όχι μόνον δεν εγνώριζα –και δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα – αλλά και αυτά που ήξερα είχα ακούσει ή μας είχαν πει στο σχολείο δεν έχουν καμία –μα καμία απολύτως – και  σας διαβεβαιώνω για αυτό,   σχέση με την ιστορική  πραγματικότητα των γεγονότων που αλυσιδωτά οδήγησαν στην εθνική τραγωδία της Κύπρου.

Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, της ερευνητικής δημοσιογραφίας και πορείας μου πάντα με γνώμονα την ανεύρεση  όλο και περισσότερων νέων  στοιχείων που σας διαβεβαιώνω όχι μόνον υπάρχουν –και είναι πάρα πολλά-  αλλά  παραμένουν(ακόμα)  είτε θαμμένα και καταχωνιασμένα σε κάποιες ντουλάπες και κούτες σε κάποια υπόγεια αξιωματικών βουλευτών και πολιτικών είτε εν ενεργεία είτε αποστρατευμένων…  Είτε βρίσκονται στα αρχεία άλλων χωρών όπως της Μεγάλης Βρετανίας, της Μόσχας, της Γαλλίας και φυσικά της Αμερικής. Γιατί όποιος νομίζει ότι με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί –ειδικά για το ρόλο της Αμερικής του Kissinger και άλλων ανώτατων Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων πολιτικών και διπλωματών – αυταπατάται. Πλανάται πλάνη  Οικτρά…

Δεν έχει αποκαλυφθεί σχεδόν τίποτα, παρά μόνον ότι ήθελαν οι Αμερικανοί να αποκαλυφθεί και πάντα μέσα από τις γνωστές διόδους και τους «διαπιστευμένους» δικούς τους  ανθρώπους… Όλα τα άλλα είναι απλώς λόγια για το φαίνεσθε και όχι για το ΕΙΝΑΙ… Σίγουρα, πάντα σε ότι αφορά το ρόλο της Αμερικής και ειδικότερα του πολυθρύλητου  Henry Kissinger, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας  είναι κάτι… Μια έστω μικρή  ένδειξη του ρόλου του…. Αλλά δεν είναι όλη η αλήθεια. Από τα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας έχουν αποσιωπηθεί πολλά. Πάρα πολλά… και είναι τόσα αυτά που έχουν αποσιωπηθεί που όχι μόνον αγγίζουν αλλά ενδεχομένως  και να  ξεπερνούν και αυτό ακόμα το όριο της συγκάλυψης…

Κάποιοι που γνωρίζουν τα βάθη και τα εσώτερα και ίσως περισσότερα, από όσα πιστεύεται(…) από αυτά που τεκταίνονται στα βρόμικα και σκοτεινά  παρασκήνια και αυτά που λέγονται ψιθυριστά  στους διαδρόμους  των κέντρων λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον για τον ρόλο ορισμένων  την τελευταία 10ετια, μιλούν ευθέως για συνενοχή! Θα έρθει η στιγμή που η ιστορία θα τους αποκαλύψει. Αργά ή γρήγορα…     

Η ιστορία  όχι μόνον θα το δείξει αλλά και θα το αποδείξει! Μόνον που ούτε εγώ ούτε εκείνοι πολύ περισσότερο θα ζουν για να το δουν…   Αλίμονο σε όλους αυτούς, που συνειδητά παραχάραξαν την ιστορία στο όνομα της όποιας δημοσιογραφικής ή επιστημονικής  έρευνας. Αλίμονο! Και ξέρω πολύ καλά τι λέω γιατί τώρα ακριβώς ζούμε αυτή την ζοφερή περίοδο όπου άλλο είναι (κάποιος …και όλοι εκείνοι που υπαινίσσομαι) άλλα κάνει κρυφά και απόκρυφα και άλλα λέει και υπογράφει… Αλίμονο σε όλους αυτούς    όταν κάποτε, χρόνια μετά δηλαδή τουλάχιστον 40 χρόνια μετά,  βγουν τα αρχεία των ΗΠΑ της περιόδου από το 2000 και εντεύθεν… Ειδικά από το 2009 μέχρι και –τουλάχιστον σήμερα που μιλάμε-  αλίμονο στους απογόνους εκείνων… Αλίμονο.

Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

{ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ  ΑΦΙΕΡΩΜΑ –ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ }                

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε. Αυτό μόνον… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

Φάκελος Κύπρου: Για πρώτη φορά ολόκληρο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων – Μέρος Α'

Φάκελος Κύπρου: Ολόκληρο το πόρισμα της Μειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων -Μέρος Β'

Φάκελος Κύπρου: Ολόκληρο το πόρισμα της Μείζονος Αντιπολίτευσης (ΝΔ) -Μέρος Γ'

Φάκελος Κύπρου: Τα ονόματα όλων όσων κατέθεσαν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων -Μέρος Δ'

Φάκελος Κύπρου: Όλα τα κεφάλαια του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων – Μέρος Ε'

 

Διαβάστε επίσης

Κύπρος 40 χρόνια κατοχής και εισβολής! Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η τραγωδία και η προδοσία;

{ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ} Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων (που επικυρώθηκε τον Οκτώβριο του 1988) έχει λεηλατηθεί!

Για την τραγωδία της Κύπρου υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στους Αμερικανούς και Βρετανούς

 

 Κυπριακό Ζήτημα και Προδοσία: Η άλλη πλευρά της εθνικής (μας) τραγωδίας